Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Balıkesir Üniversitesi Edremit Zeytincilik Enstitüsü

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Balıkesir Üniversitesi Edremit Zeytincilik Enstitüsü"— Sunum transkripti:

1 Balıkesir Üniversitesi Edremit Zeytincilik Enstitüsü
Edremit Meslek Yüksekokulu Zeytin Endüstrisi Programı Balıkesir Üniversitesi Edremit Zeytincilik Enstitüsü Çamcı Yolu Üzeri Edremit

2 ZEYTİNDE HASAT İki önemli unsur vardır. Hasadın şekli Hasadın zamanı

3  Elle Hasat

4 Tarak ile Hasat Sırık ile Hasat Makine ile Hasat

5 SOFRALIK ZEYTİN ÜRETİMİ BAKIM MASRAFLARI
(Dizdaroğlu ve ark., 2003)

6 YAĞLIK ZEYTİN ÜRETİMİ BAKIM MASRAFLARI
(Dizdaroğlu ve ark., 2003)

7 Yerden Toplama

8 Doğrudan Ağaç Üzerinden Toplama

9 Sırıkla Silkerek Toplama

10 BU GELENEKSEL HASAD YÖNTEMLERİNDE
Meyvedeki Zararlanma Vejetatif Organlardaki Zararlanma İşgücü Teminindeki Zorluklar Ve Maliyet GİBİ OLUMSUZLUKLAR OLMAKTADIR.

11 Bu durum dikkate alınarak geleneksel hasad yöntemlerine alternatif olarak mekanik hasad yöntemleri geliştirilmiştir.

12 DAL SARSICI VE SÜRGÜN SIYIRICI

13

14 TRAKTÖRE TAKILIR TİPTE SARSICI

15 TRAKTÖRE TAKILIR TİPTE SARSICI

16 TRAKTÖRE TAKILIR TİPTE TAM TECHİZATLI SARSICI

17 TRAKTÖRE TAKILIR TİPTE TAM TECHİZATLI SARSICI

18 TRAKTÖRE TAKILIR TİPTE TAM TECHİZATLI SARSICI

19

20

21

22 MEKANİK HASADIN UYGULANMASINDAKİ KRİTERLER
Plantasyon yapısı Taç hacmi Taç yoğunluğu Ağaç formunun adaptasyonu Tane karakteristikleri Olgunlaşma periyodu

23 Hasat zamanı Zeytinde erken hasat

24 Ağaca daha uzun dinlenme zamanı Bordo bulamacı
Kalite unsuru Daha az maliyet Ağaca daha uzun dinlenme zamanı Bordo bulamacı İlk donlara yakalanmadan toplama Gelecek yıl daha çok verim

25 Taşıma Sofralıklar 20 kg’lık kasa Yağlıklar 25 kg’lık kasa ile

26 Zeytinde kalite

27 Toprak yapısı

28 Rüzgar

29 İklim

30 Sıcaklık

31 Gübreleme Toprak tahlili yapılmadan gübreleme yapılmamalıdır.

32 Budama Her yıl düzenli bir şekilde eski dalları, kurumuş dalları,
kanserli dalları hafif bir şekilde budama yapmalıyız. Dikkat edilmesi gereken önemli husus Ne kadar çok yaprak o kadar çok meyve Dalı gölgede yaprağı güneşte bırak metodu

33 Bakım

34 Zeytinyağında kalite Kimyasal analizler Duyusal analizler

35 Bekleme süresi Gerek fabrikanın bahçesinde,
gerek kendi bahçenizde toplam bekleme süresi 6 saati geçmemelidir.

36 Malaksörde karıştırma
Malaksörde karıştırma süresi 45 dk olmalıdır. Ceket sıcaklığı 35, hamur sıcaklığı 28 derece olmalıdır.

37 Saklama koşulları Havadar, serin bir yerde mümkünse 16 derecede,
paslanmaz çelik kaplarda, hava almadan saklanmalıdır.

38 Dinlediğiniz için teşekkür ediyoruz.


"Balıkesir Üniversitesi Edremit Zeytincilik Enstitüsü" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları