Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KİŞİSEL BİLGİLERİN GİZLİLİĞİ VE BİRİMLER/İŞYERLERİ ARASI SAĞLIK BİLGİLERİNİN İLETİMİ YÖNTEM ÖNERİSİ Dr. Suat Sarp.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KİŞİSEL BİLGİLERİN GİZLİLİĞİ VE BİRİMLER/İŞYERLERİ ARASI SAĞLIK BİLGİLERİNİN İLETİMİ YÖNTEM ÖNERİSİ Dr. Suat Sarp."— Sunum transkripti:

1 KİŞİSEL BİLGİLERİN GİZLİLİĞİ VE BİRİMLER/İŞYERLERİ ARASI SAĞLIK BİLGİLERİNİN İLETİMİ YÖNTEM ÖNERİSİ
Dr. Suat Sarp

2 Sarp Suat, CarrefourSa-BankPozitif, İş Hekimi
Atlı A. Kadir, Atölye OSGB, Halk Sağlığı (İş Sağlığı) Bilim Uzmanı, Ankara Sezen Adem, İstanbul Bilim Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, İstanbul Sarp Sedat, Amerikan Hastanesi, Aile Hekimliği Uzmanı-İş Hekimi, İstanbul Vural Yalçın, Ece İş Çözümleri Danışmanlık, İnsan Kaynakları Uzmanı, İstanbul Koçyiğit Dündar, Ece İş Çözümleri Danışmanlık, İş Güvenliği Uzmanı (C)

3 AMAÇ: Kişisel sağlık bilgilerinin gizliliğinin önemine iş sağlığı profesyonelleri ve kurumların dikkatini çekmek, birimler/işyerleri arası bilgi transferinde gizliliği sağlayacak yöntemlerin tartışılmasını sağlamak. YÖNTEM: Toplam 130 kişiye, internet üzerinden on-line olarak uygulanan 14 soruluk anket çalışmasında sorulanlar: kişisel sağlık bilgilerini hangi yöntemle topladıkları, güvenilirliğinin sağlanıp sağlanamadığı, bilgi transferi ve hastanelerin konuya göster(me)dikleri hassasiyet.

4 130 YANIT

5 BULGULAR:

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17 SONUÇ: Kişisel sağlık bilgilerinin muhafazası ve iletimine iş sağlıkçıları, işyerleri ve sağlık kurumları özen göstermeli, kendilerine en uygun yöntemi uygulamalı ve geliştirmelidirler. Bu uygulamalar iş sağlığı kültürünün de daha hızlı gelişmesine, öğrenilmesine katkı sağlayacaktır.

18 TARTIŞMA:

19


"KİŞİSEL BİLGİLERİN GİZLİLİĞİ VE BİRİMLER/İŞYERLERİ ARASI SAĞLIK BİLGİLERİNİN İLETİMİ YÖNTEM ÖNERİSİ Dr. Suat Sarp." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları