Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TEMİZLİK TERTİP DÜZEN.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TEMİZLİK TERTİP DÜZEN."— Sunum transkripti:

1 TEMİZLİK TERTİP DÜZEN

2 İŞYERİ TEMİZLİĞİ VE DÜZENİ
Takılma Tehlikeleri: Yürüme yolları ve çalışma alanlarına giriş/çıkışlar kayma ve düşme tipi yaralanmalara yol açabilecek tehlikelerden arındırılmalıdır. Kullanılan alet ve malzeme düzenli bir biçimde bırakılmalı ve muhafaza edilmelidir.

3 Tutuşabilir ve yanabilir malzemeler özel kaplarda muhafaza edilmeli, etiketlenmeli ve ateşleme kaynaklarından uzak tutulmalıdır. Gerilmeyi, bükülmeyi ya da yanlış kaldırmayı önlemek için aletler ve malzemeler kolayca ulaşılacak biçimde yerleştirilmelidir.

4 Yapılan işlerden kaynaklanan kaynaklanan atık ve hurdalar sürekli olarak çalışma alanında önceden ayarlanan bir yerde tutulmalıdır. İş alanında bir vardiyalık birikimden daha fazla atık olmamalıdır. Nihai bertaraftı beklemek üzere bütün atık ve hurda malzemeler uygun bir geçici depolama alanına taşınıp depolanmalıdır.

5 Operatör mahallinde kontrol mekanizmalarının uygun şekilde kullanımını engelleyebilecek malzeme, alet, ya da diğer şeyler bulundurulmayacaktır. Malzemeler yalnızca onları taşımak için tasarlanmış taşıyıcılarda veya konteynerlerde taşınacaktır.

6 Atölyeler, Depolama Alanları ve Ofisler: Aletlere ve malzemelere kolayca ulaşılabilmesi için temiz ve düzenli tutulmalıdır. Aktif Olmayan Çalışma Alanları: Çöp, hurda malzeme veya gereksiz malzemelerden arındırılmalıdır.

7 KAYMALAR, TAKILMALAR, DÜŞMELER
Bütün malzemeleri kendi uygun yerlerinde tutunuz. Zeminle ilgili problemleri ve düzgün olmayan yüzeyleri tamir ya da rapor edin. Yürüme yolları ve koridorları engellerden arındırın. Çekmeceleri kapalı tutun.

8 Temizlenen ve tamir edilen yerlerin etrafını kapatın.
Koşmayın, yürüyün. Aceleci davranışlardan kaçının. Çalışma ortamında aydınlatmanın yeterli olduğundan emin olun. Makine, alet ve diğer malzemeleri zeminde bırakmayın.

9 Kaygan ve düzgün olmayan yüzeylerde yavaş yürüyün.
Gevşek ve uzun pantolon paçalarına izin vermeyin. Üzerinden önünüzü göremeyecek şekilde yük taşımayın. Merdivenlerden çıkıp inerken korkulukları tutun. Merdivenlerden inip çıkarken koşmayın.

10 Kaygan ve düzgün olmayan yüzeylerde yürürken dengenizi sağlamak için ellerinizi cebinizde değil vücudunuzun yanlarında tutun. Merdivenlerden inip çıkarken önünüzü göremeyeceğiniz şekilde yük taşımayın. Platform, ekipman ve yüksek yerlerden atlamayın. Barikat ve engellerin üzerinden geçmeye teşebbüs etmeyin, etrafından dolaşın.

11 Kazaya neden olabilecek şakalar yapmayın.
İşe ve zemine uygun emniyet botu ya da ayakkabısı giyin. Oturduğunuz sandalyelerin bütün ayaklarını zeminde tutun.

12 Kanal ve delikleri uygun şekilde kapatın.
Kayma tehlikesi bulunan zeminlerden insanları uzak tutmak için işaret ve barikatlar koyun. Kullanılmadığı zaman tüm alet ve malzemeleri bulunması gereken uygun yerlerinde tutun. Çalışma ortamındaki zemini her zaman temiz tutun.

13 İp, kablo ve hortumları zemin seviyesinin üzerinde tutun.
Koridor ve geçiş yollarını temiz, engellerden arınmış tutun. Uzatma kabloları yerine mümkün olduğunca sabit (tek parça) kablo kullanın. Kablo ve tellerin dolaşmasını (birbirine karışmasını) engelleyin.

14 Enerji kablolarını ısı, su ve yağdan uzak tutun.
Yanıcı sıvıları dayanıklı metal kaplarda, ateşleme kaynaklarından uzak tutun. Bütün kimyasal kapları uygun şekilde etiketlenmelidir. Kimyasal kapları kullanılmadıkları zaman ağzı kapalı tutulacaktır.

15 Dökülmeleri derhal temizleyin.
Makine ve çalışma yüzeylerinde toz ve gres birikmesine izin vermeyin. Yanıcı atıkları ağzı sıkıca kapalı metal kaplarda muhafaza edin. Kaplarından sadece gereken miktarda kimyasal alın.

16 Kimyasal kapları kaçak ihtimaline karşı düzenli olarak kontrol edilecektir.
Kazaya neden olabilecek delik, gevşek döşeme ve zemin problemlerini rapor edin ve derhal emniyetli hale getirilmesini sağlayın. Çalışma alanlarında, yollarda ve merdiven, iskele ve makine civarındaki dağınık malzemeler, atık ve yıkıntılar hemen temizlenecektir.

17 Alet, malzeme, uzatma kabloları, hortumlar ve yığın malzemeleri takılma ve diğer tehlikelere sebep olmamak için etrafa saçılmamalıdır. Ahşap malzemeler üzerindeki çiviler sökülecek ya da eğilecektir. Çöpleri uygun kaplarda bertaraf edin. Yağ dökülmelerinin zemin sularına karışmasına izin verilmeyecektir.

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32


"TEMİZLİK TERTİP DÜZEN." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları