Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AĞIRLIKTA BİR KUVVETTİR

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AĞIRLIKTA BİR KUVVETTİR"— Sunum transkripti:

1 AĞIRLIKTA BİR KUVVETTİR
Bütün bu gördüğümüz olaylar yer çekim kuvveti ile yere doğru hareket ediyorlar.Yere indiklerinde ise tepki kuvveti ile karşılaşan yer çekim kuvveti dengelenmiş oluyor.

2

3 Yerçekim kuvvetinin diğer adı ağırlıktır
Yerçekim kuvvetinin diğer adı ağırlıktır.Yerkürenin cisimleri yerin merkezine doğru çekmesi ile oluşan bir kuvvettir.Dünyanın her yerinden yerin merkezine doğrudur.Kısmen ekvator bölgesinde azalırken kutuplarda artmaktadır. Ekvator kısmında azalması yerin merkezinden kısmen uzaklaşılmasındandır. Yerküreden uzaya doğru çıktıkça yerçekim kuvveti azalır.Uzay boşluğunda çekim kuvveti yok denecek kadar azalmaktadır.

4

5 Kütle madde miktarıdır
Kütle madde miktarıdır. Bu miktarı atom sayısı molekül sayısı şeklinde düşünebiliriz.Maddenin bu özelliği dünyada, uzayda veya diğer gezegenlerde çekim kuvveti gibi değişikliğe uğramaz. Çekim kuvveti gezegenin büyüklük ve küçüklüğüne göre değişikliğe uğrar.Çekim kuvveti dinamometre ile ölçülürken kütle eşit kollu terazi ile ölçülmektedir. Eşit kollu terazi miktarı önceden belirlenmiş bir kütle miktarını, miktarı belli olmayan kütle ile karşılaştırarak eşit hale getirerek ölçmemize yardımcı olmaktadır.

6


"AĞIRLIKTA BİR KUVVETTİR" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları