Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Yeryüzünde yaşayan en küçük canlılar olan mikroplar milyarlarca yıldır var….

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Yeryüzünde yaşayan en küçük canlılar olan mikroplar milyarlarca yıldır var…."— Sunum transkripti:

1

2 Yeryüzünde yaşayan en küçük canlılar olan mikroplar milyarlarca yıldır var….

3 . VİRÜS En küçük mikroptur.Tam olarak hücre bile değildir.Sadece genlerden ibarettir.

4

5 BİZE NASIL BULAŞIRLAR??? Mikroplar her yerde bulunabilen, çabuk üreyerek çoğalan mikro-organizmalar olduklarından; havadan, sudan ve yiyecek maddelerinden bulaşabildikleri gibi, "taşıyıcı" adı verilen bit, pire, tahtakurusu, sinek ve böcek gibi hayvanlar yoluyla da bulaşırıar.

6 MİKROP VE VİRÜS BULAŞINCA NE OLUR BİLİYOR MUYDUNUZ??

7 EĞER SAĞLIĞIMIZA DİKKAT ETMEZSEK BULAŞICI HASTALIKLARA SEBEP OLABİLİR, VE GEÇİCİ OLMAYAN HASTALIKLARDA VARDIR.BÖYLE OLMASINI İSTEMİYORSAK SAĞLIĞIMIZA DİKKAT EDELİM... SİZ BENİM DÜŞTÜĞÜM DURUMUMA DÜŞMEK İSTEMİYORSANIZ SAĞLIĞINIZA DİKKAT EDİN!!!

8 MİKROPLARDAN NASIL KURTULMALIYIZ?? * Her sabah kalktığımız da odamızı mutlaka havalandırmalıyız. *Canlı çiçekleri mümkün olduğunca bulunduğumuz odadan uzak koymalıyız. *Her ellerimizi yıkadığımız da mutlaka sıvı sabun ile yıkayıp temiz havlu ile kurulamalıyız.

9 *Toplu olan yerler de oturduğumuz masalara ve temas ettiğimiz yerlere dikkat etmeliyiz. *Girdiğimiz tuvaletin temiz olmasına dikkat etmeliyiz. *Yaşadığımız evi hergün olmasa da mutlaka 3 günde bir hijyen kurallarına uygun hale getirmeliyiz

10 *İç çamaşırlarımızı ütüleyip mikroplardan korunmalıyız.(İç çamaşırlar vücudumuza direk temas ettiği için bazı tehlikeler oluşturabiliyor.Mantar hastalığı gibi…) *Yiyeceklerimizi mutlaka bol suda yıkamalıyız.(Pazardan veya manavdan alınan meyve ve sebzeler pis sular ile yıkanmaktadır.Bu da sağlığımız için tehlike oluşturur.) *Bebeğe yedirilen ve içirilen ürünler mutlaka kaynatılıp dezenfekte ed ilmelidir.

11 * Evde bulunan havlu,terlik ve diş fırçası gibi eşyaların herkesin kendine ait olmasına dikkat etmeliyiz. *Her yere değen ellerimiz yüzümüze de temas ettiği için bu da mikropları bize biraz daha yakınlaştırır. *Hayvanlar ile temas halin de bulunduğumuz da mutlaka ellerimizi sıvı sabun ile yıkamalıyız.

12 HAZIRLAYAN İREM DEMİR 7/D


"Yeryüzünde yaşayan en küçük canlılar olan mikroplar milyarlarca yıldır var…." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları