Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ"— Sunum transkripti:

1 KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

2 İKTİSAT BÖLÜMÜ

3 bu kaynakların artırılması ve
İktisat programı, tükenebilir kaynakların insanların ihtiyaçlarını karşılamak için en etkin biçimde kullanılması, bu kaynakların artırılması ve üretilen mal ve hizmetlerin bölüşümü ile ilgili konularda eğitim yapar.

4 İktisat programı, ne üretmeli, nasıl üretmeli ve kimler için üretmeli sorularına yanıt arayan bir sosyal bilim dalıdır. Olguları anlamak için iktisat bilimi sosyoloji, tarih, felsefe, matematik ve istatistikten yararlanır.

5 çevre ve doğal kaynaklar ekonomisi, teknoloji iktisadı,
İktisat programı, mikro iktisat, makro iktisat, çevre ve doğal kaynaklar ekonomisi, teknoloji iktisadı, iktisat tarihi, politik iktisat, iktisadi gelişme, uluslararası iktisat, para ve maliye politikaları finansal iktisattır

6 İktisat programı, Bir iktisat öğrencisi yoğun bir teorik ve pratik eğitim sürecinden geçer; bu eğitimin sonunda “İktisatçı” (ekonomist) unvanını alır.

7 İktisat eğitimi, ülkemizdeki ve dünyadaki politik ve toplumsal gelişmeleri kavramamızı ve fakirlik, azgelişmişlik, çevre gibi konulara duyarlı olmamızı sağlar. İktisat eğitimi sayesinde, hükümetlerin izlediği politikaları daha iyi anlarız.

8 . İktisat Eğitimi Sizin İçin Uygundur!!! Eğer;
problem çözmeye yatkınsanız tarih, felsefe ve sosyoloji ilginizi çekiyorsa ülke ve dünya iktisadi sorunlarıyla ilgileniyorsanız politik konuları daha iyi kavramak istiyorsanız ekonomik gelişme, küreselleşme, dünya ekonomisi vb. gibi entelektüel konulara merakınız varsa okumayı seviyorsanız… .

9 Dış Ticaret Müsteşarlığı Hazine Müsteşarlığı Devlet Planlama Teşkilatı
Çeşitli bakanlıklarda, kamu ve özel bankalarda müfettiş, denetçi ve uzman olarak görev alabilir, uluslararası piyasalar ve kurumlarda, araştırma şirketlerinde çalışabilirler. Bölümü bitiren öğrencilerin iyi düzeyde İngilizce bilmeleri ve bilgisayar teknolojilerine hakim olmaları diğer iktisatçılar arasında avantajlı bir konuma sahip olmalarını sağlar T.C. Merkez Bankası Dış Ticaret Müsteşarlığı Hazine Müsteşarlığı Devlet Planlama Teşkilatı Sermaye Piyasası Kurumu Rekabet Kurumu İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Bankalar Finans Kuruluşları Denetim Kurumları Özel Firmaların Pazarlama ve Satış Departmanları

10 Sizin gibi değerli gençleri üniversitemizde görmekten onur duyarız…
Karabük üniversitesi İktisat Bölümü yılı itibariyle öğretime başlayacaktır. Sizin gibi değerli gençleri üniversitemizde görmekten onur duyarız…

11 İKTİSAT BÖLÜMÜ


"KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları