Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

16/08/1962 yılında petrol ve petrol ürünleri ticareti yapmak amacıyla BEL-PET adıyla kurulan şirketimiz önce İGATAŞ daha sonra da İSTANBUL ENERJİ adını.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "16/08/1962 yılında petrol ve petrol ürünleri ticareti yapmak amacıyla BEL-PET adıyla kurulan şirketimiz önce İGATAŞ daha sonra da İSTANBUL ENERJİ adını."— Sunum transkripti:

1

2 16/08/1962 yılında petrol ve petrol ürünleri ticareti yapmak amacıyla BEL-PET adıyla kurulan şirketimiz önce İGATAŞ daha sonra da İSTANBUL ENERJİ adını alarak çalışma alanını enerji sektörünün içindeki Petrol, Doğalgaz ve Elektrik ile ilgili faaliyetleri de kapsayacak şekilde genişletmiştir. İSTANBUL ENERJİ A.Ş.

3 MİSYONUMUZ İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin enerji şirketi olarak sektördeki iş fırsatlarını en iyi şekilde değerlendirmek, Belediye ve bağlı kuruluşlarının enerji ile ilgili kararlarının oluşturulması ve uygulanmasında aktif rol almaktır.

4 VİZYONUMUZ Potansiyel Enerji Kaynaklarını değerlendirmede öncü, dünya standartlarını yakalamış, piyasa değeri yüksek, çevre dostu bir şirket olmaktır.

5 PETROL Akaryakıt Ticareti Petrol Türevli Deniz Atıklarının Geri Kazanımı ELEKTRİK Şehir Aydınlatma Tesislerinin Yapım, Bakım, Onarım ve İşletmeciliği Yenilenebilir Kaynaklardan Elektrik Üretimi ENERJİ VERİMLİLİĞİ ÇALIŞMALARI AR-GE ÇALIŞMALARI

6

7 Başta İBB ve İSKİ olmak üzere ilçe belediyeleri, belediye iştirak şirketlerine, kamu kurumlarına ve piyasaya toptan ve perakende akaryakıt satışı yapılmaktadır.

8 MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ % 93

9 İstanbul il sınırları içerisindeki deniz sahalarında her türlü gemilerden, limanlardan, rıhtımlardan alınan 20.000 ton / yıl petrol ve petrol türevli atıklar işlenerek geri kazanılmakta, bu işlem sonucunda madeni yağ, solvent ve asfalt ürünleri elde edilmektedir.

10

11 İstanbul Büyükşehir Belediyesi sorumluluk sınırları içindeki karayolları, TEM bağlantı yolları, caddeler, kavşaklar, meydan ve parklara ait yaklaşık 64.000 aydınlatma direği ve aydınlatma askı hatlarının bakım-onarım ve işletme faaliyetleri gerçekleştirilmektedir.

12 İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti kapsamında gerçekleştirilecek olan İstanbul’daki tüm tarihi mekanların mimari aydınlatması ile ilgili çalışmalar şirketimizce yürütülmektedir.

13 İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yıllık 1,4 milyar kWh elektrik tüketiminin tamamına yakınının büyükşehir belediyesi bünyesindeki yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilebilmesi için enerji üretimi faaliyetleri ile ilgili çalışmalar şirketimiz tarafından yürütülmektedir. YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARDAN ELEKTRİK ÜRETİMİ

14 ODAYERİ (14,3 MW) KÖMÜRCÜODA (7,8 MW) Landfill Gas to Energy Project HASDAL (4 MW) ÇÖP GAZINDAN ELEKTRİK ÜRETİMİ

15 KARABURUN- (150 MW) YENİKÖY (16 MW) 6

16 İSKİ su havzalarındaki sazlık ve potansiyel orman atıklarından 6 MW kurulu gücünde elektrik üretimi hedeflenmektedir. Su Havzalarındaki Sazlık ve Orman Atıklarından Elektrik Üretimi

17 Enerji Verimliliği Kanunu uyarınca başta İBB ve bağlı kuruluşları olmak üzere diğer kamu kurumlarına Enerji Verimliliği Danışmanlık Hizmeti vermek için hazırlıklar yapmaktayız.

18

19

20 BM kuruluşu olan UNIDO-ICHET ile birlikte gerçekleştirilecek olan bu projeyle Üsküdar açıklarında Boğaz Akıntısından Elektrik Üretimi hedeflenmektedir. BOĞAZ AKINTISINDAN ELEKTRİK ÜRETİMİ

21 9

22

23 HİDROJEN YAKITLI ARAÇ VE DENİZ TEKNESİ GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ-BM UNIDO-ICHET İLE BİRLİKTE YÜRÜTÜLMEKTEDİR. POMPAJ DEPOLAMALI HİDRO ELEKTRİK ÜRETİMİ, ATIKLARDAN YAKIT VE ENERJİ ÜRETİMİ MİKRO ALGLERDEN BİYO YAKIT ÜRETİMİ, ÇEVRE VE ENERJİ PARKI’NIN PROJELENDİRİLMESİ,

24 TEŞEKKÜR EDERİM. Hazım FEDAKAR ENERJİ VE AYDINLATMA MÜDÜRÜ


"16/08/1962 yılında petrol ve petrol ürünleri ticareti yapmak amacıyla BEL-PET adıyla kurulan şirketimiz önce İGATAŞ daha sonra da İSTANBUL ENERJİ adını." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları