Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAK VE SORUMLULUKLARIMIZ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAK VE SORUMLULUKLARIMIZ"— Sunum transkripti:

1 HAK VE SORUMLULUKLARIMIZ
Bütün insanlar doğdukları andan itibaren bazı özgürlüklere ve haklara sahiptirler.

2 Bunların en önemlisi yaşama hakkıdır
Bunların en önemlisi yaşama hakkıdır. Ayrıca, barınma sağlık, beslenme, eğitim gibi hakları vardır.

3 Bu haklar, İnsan Hakları Bildirgesi'nde yer almıştır
İnsanların özgürce düşünmeleri, din ve vicdan hürriyetleri de bu bildirgede güvence altına alınmıştır.

4 Yurdumuzda, insan hak ve hürriyetleri Cumhuriyetin ilanından sonra kazanılmıştır. Çünkü Atatürk, insan hak ve hürriyetlerine büyük önem verirdi.

5 Türk Milleti, Atatürk'ün önderliğinde birçok hak ve hürriyete kavuşmuştur. Bunlardan bazıları; Haberleşme hürriyeti, Basın hürriyeti, çalışma hakkı ve düşünme hürriyetidir.

6 Cumhuriyetle birlikte çocuklara da çeşitli haklar verilmiştir
Cumhuriyetle birlikte çocuklara da çeşitli haklar verilmiştir.Bunlar; eğitim,sağlık, beslenme ve korunma haklarıdır.Çocuklara verilen haklar, Çocuk Hakları Sözleşmesi ve anayasamızla güvence altına alınmıştır. Bu nedenle çocuklar ağır işlerde ve sağlıksız ortamlarda çalıştırılmaz. Eğitim hakları engellenemez.

7 Haklara Saygı Anayasamızda, insanlara birçok hak verilmiştir. İstediği yerde yaşamak, özgürce düşünmek, istediği okulda öğrenim yapmak bunlardan bazılarıdır.

8 Bu haklarımızı kullanırken yasalara uymalıyız
Bu haklarımızı kullanırken yasalara uymalıyız. Düşüncelerimizi özgürce açıklamalıyız. Bütün insanların yaşama hakkına saygılı olmalıyız.

9 Gelenek ve göreneklerimize saygı
Gelenek ve görenekler, toplum içerisinde insanları birbirine yaklaştırır. Dayanışmayı güçlendirir.

10 Her ulusun gelenek ve görenekleri birbirinden farklıdır
Her ulusun gelenek ve görenekleri birbirinden farklıdır. Bayram, düğün, giyim, konuk ve asker uğurlama geleneklerimiz yörelere göre değişir. Farklı gelenek ve göreneklere saygı duymalıyız.

11 Sosyal dayanışma Birlikte yaşayan insanlar sürekli dayanışma içinde olurlar.Dayanışma, toplumu oluşturan insanlar arasındaki yardımlaşmadır. Buna en güzel örnek, ailedir.

12 Anne ve baba birlikte çalışarak ailenin temel gereksinimlerini karşılar. Evin işlerini birlikte yaparlar. Çocuklar da kendilerine düşen görevi severek yaparlar. Birbirine yardımcı olurlar.

13 Eğitim ve öğretimin aksamadan yürütülmesi için okulda da iş bölümü yapılır. Müdür okulu yönetir. Öğretmenler, öğrencileri yetiştirir. Hizmetliler okulun temizliğini ve diğer işlerini yapar. Öğrenciler derslerinde başarılı olmak için çalışırlar.

14 Dayanışma ve iş bölümü oyunda da olmalıdır
Dayanışma ve iş bölümü oyunda da olmalıdır. Oyun oynarken oyun kurallarına uymalıyız. Birbirimizle saygı sevgi içerisinde olmalıyız.


"HAK VE SORUMLULUKLARIMIZ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları