Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ABDÜLHAMİT İNCİOĞLU İLKÖĞRETİM OKULU 2.SINIFLAR BİLGİ YARIŞMASI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ABDÜLHAMİT İNCİOĞLU İLKÖĞRETİM OKULU 2.SINIFLAR BİLGİ YARIŞMASI."— Sunum transkripti:

1 ABDÜLHAMİT İNCİOĞLU İLKÖĞRETİM OKULU 2.SINIFLAR BİLGİ YARIŞMASI

2 TÜRKÇE 5 SORU TÜRKÇE 5 SORU HAYAT BİLGİSİ 5 SORU HAYAT BİLGİSİ 5 SORU MATEMATİK 5 SORU MATEMATİK 5 SORU GENEL KÜLTÜR 3 SORU GENEL KÜLTÜR 3 SORU YEDEK 5 SORU YEDEK 5 SORU

3 TÜRKÇE

4 SORU 1 Kırmızı kalemimi okul yolunda kaybettim. Yukarıdaki cümlede sıfat hangisidir? A) yolunda B) kalemimi C) kırmızı

5

6 CEVAP C

7 SORU 2 Aşağıdaki kelimelerin hangisi cins (tür) isim değildir? A) Erik B) Hatice C) Jeton

8

9 CEVAP B

10 SORU 3 İstiklal Marşı ile ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır? A) İstiklal Marşı’nın yazarı Atatürk’tür. B) İstiklal Marşı, on kıtadan oluşur. C) İstiklal Marşı’nın sadece ilk iki kıtası bestelenmiştir.

11

12 CEVAP A

13 SORU 4 Mustafa Kemal Atatürk,babası öldükten sonra kimin çiftliğinde yaşamaya başlamıştır?

14

15 CEVAP DAYISININ

16 SORU 5 Aşağıdaki sözcüklerden hangisi yönelme hal eki almıştır? A) Eve B) Kalemi C) Hayattan

17

18 CEVAP A

19 HAYAT BİLGİSİ

20 SORU 1 Sol elimizi doğuya uzatırsak,önümüz hangi yönü gösterir? A) Kuzey B) Güney C) Batı

21

22 CEVAP B

23 SORU 2 Aşağıdakilerden hangisi okulda uymamız gereken kurallardan değildir? A) Yerlere çöp atmamalıyız B) Odamızı toplamalıyız C) Derse zamanında girmeliyiz

24

25 CEVAP B

26 SORU 3 Ali’nin kedisi hastalandı. Ali, kedisini iyileşmesi için kime götürmelidir? A) Doktora B) Eczacıya C) Veterinere

27

28 CEVAP C

29 SORU 4 Aşağıdakilerden hangisi zamanla değişmez? A) Doğum tarihimiz B) Boyumuz C) Kilomuz

30

31 CEVAP A

32 SORU 5 Aşağıdaki kaynaklardan hangisini doğrudan ısınmak için kullanmayız? A) Su B) Doğalgaz C) Elektrik

33

34 CEVAP A

35 MATEMATİK

36 SORU 1 Uzunlukları hangisiyle ölçeriz? A) Litre B) Metre C) Gram

37

38 CEVAP B

39 SORU 2 2 düzine yumurtanın, 1 destesi kırılırsa geriye kaç yumurta kalır?

40

41 CEVAP 14

42 SORU 3 28 + 17 = ∆ 41 – 14 = ◊ Olduğuna göre; ∆ + ◊ kaçtır? A) 45 B) 66 C) 72

43

44 CEVAP C

45 SORU 4 Şermin’in babası 47 yaşındadır. Şermin’in yaşı, babasının yaşından 29 eksiktir. Annesi,Şermin’den 24 yaş büyük olduğuna göre; Şermin’in annesi kaç yaşındadır?

46

47 CEVAP 42

48 SORU 5 Yandaki saat kaçı göstermektedir? A) Saat 8 B) Saat 6 C) Saat 4

49

50 CEVAP C

51 GENEL KÜLTÜR

52 SORU 1 Yangın durumunda ilk önce hangi numarayı aramalıyız? A) 110 B) 112 C) 155

53

54 CEVAP A

55 SORU 2 Ay’a çıkan ilk insan kimdir? A) Atatürk B) Neil Amstrong C) Edison

56

57 CEVAP B

58 SORU 3 Babamızın kız kardeşi,bizim neyimiz olur? A) Annemiz B) Teyzemiz C) Halamız

59

60 CEVAP C

61 YEDEK SORULAR

62 SORU 1 Biz her zaman büyüklerimize saygı gösteririz. Biz her zaman büyüklerimize saygı gösteririz. Yukarıdaki cümlede ismin yerine kullanılan sözcük hangisidir? A) Biz B) Zaman C) Saygı

63

64 CEVAP A

65 SORU 2 Aşağıdaki canlılardan hangisinin yuvası toprağın altındadır? A) Kelebek B) Sincap C) Köstebek

66

67 CEVAP C

68 SORU 3 Aşağıdaki geometrik şekillerden hangisinin ayrıtı yoktur? A) Küp B) Silindir C) Piramit

69

70 CEVAP B

71 SORU 4 Aşağıdaki doğal afetlerden hangisinin sebebi yağmur değildir? A) Deprem B) Heyelan C) Sel

72

73 CEVAP A

74 SORU 5 3 bütün kaç çeyrek eder? 3 bütün kaç çeyrek eder? A) 3 B) 6 C) 12

75

76 CEVAP C

77 HAZIRLAYAN AHMET DAL AHMET DAL


"ABDÜLHAMİT İNCİOĞLU İLKÖĞRETİM OKULU 2.SINIFLAR BİLGİ YARIŞMASI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları