Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hekimin ve Hastanenin Sorumluluğunda Bilirkişi’nin Rolü Dr. Kandemir Berova Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hekimin ve Hastanenin Sorumluluğunda Bilirkişi’nin Rolü Dr. Kandemir Berova Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı."— Sunum transkripti:

1 Hekimin ve Hastanenin Sorumluluğunda Bilirkişi’nin Rolü Dr. Kandemir Berova Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı.

2 19. Yüzyıl’da Tıp: O güne kadarki tıbbi uygulamaların bilimsel yöntemlerle gösterilmeye başlanması Klinik gözlemler, laboratuar ortamları, otopsi, vs. nesnel yöntemler Hastanın aktif bir şekilde incelenmesi ve araştırılması Hastanelerin tıbbın merkezinde yer alan kurumlar olması Tıbbi gelişmelerin birbirini izlemesi ( istatistik, fizyoloji, asepsi-antisepsi, anestezi, mikroskop, mikrobiyoloji, aşılama gibi birçok. ) Emre Aydın, Dünya ve Türk Tıp Tarihi

3 İlk defa tıbbi ekspertiz – tıbbi bilirkişilik deyimi Almanya'da 1507 yılında kullanılmıştır. Bilirkişi raporlarının mahkemede göz önünde tutulması lazım geldiği belirtilmiştir. ( Tıbbi Bilirkişiliğin Tarihi Gelişimi, ÖZDEN)

4 Tıbbı bilirkişide olması gereken önemli bazı özellikler : Bilgi ve tecrübeleriyle bir davada gerçeği arayan taraflar arasında yardımcı olan, bağlantı kuran kişidir. Bilirkişinin görevi kararı verecek olan kişiyi ihtiyaç duyduğu bilgi ile donatmaktadır. Bilirkişinin kendisine verilen yardımcılık süresince hâkimin yetki ve sorumluluk yükünü kısacası hâkimin rolünü üstlenmesinden kaçınmalıdır O alanda yeterli bilgi, görgü ve tecrübe ile donanmış olması Alçakgönüllü ve özeleştiriye açık olması Açık bir düşünce ve sağlam bir mantık düzeni olması Kayıtsız şartsız tarafsızlık ve bağımsızlık içinde olmalıdır. Bilirkişide aranan belki de en önemli hususlardan birisidir. (ÖZDEN)

5

6 2011 MART KADEM – KTTB ARAŞTIRMASI

7

8

9

10 Yasal Mevzuat Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Yasası Tıp Meslek Ahlak Tüzüğü KTTB Reklam Tüzüğü KTTB Disiplin Suçları, Soruşturma ve Yargılama Tüzüğü Kamu Sağlık Çalışanları Yasası Özel Hastaneler, Özel Muayeneler – Klinikler Denetim Yasası

11

12


"Hekimin ve Hastanenin Sorumluluğunda Bilirkişi’nin Rolü Dr. Kandemir Berova Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları