Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

1. Gökbilimi ve coğrafyayla ilgili konuların anlatımında “Dünya” ile öteki gezegen adları, “Güneş” ve “Ay” sözcükleri büyük harfle başlar. Aşağıdakilerin.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "1. Gökbilimi ve coğrafyayla ilgili konuların anlatımında “Dünya” ile öteki gezegen adları, “Güneş” ve “Ay” sözcükleri büyük harfle başlar. Aşağıdakilerin."— Sunum transkripti:

1 1. Gökbilimi ve coğrafyayla ilgili konuların anlatımında “Dünya” ile öteki gezegen adları, “Güneş” ve “Ay” sözcükleri büyük harfle başlar. Aşağıdakilerin hangisinde bu kurala uyulmamıştır? a) Nükleer silahlar, Dünya’yı tehdit ediyor. b) Ay, Dünya’ya en yakın gökcismi ve Dünya’nın uydusudur. c) Gezegenlerin yörüngesi, Güneş’ten uzaklaştıkça genişlemektedir. d) Sanatçının dünyasında karamsarlığa yer yoktur.

2 Cevap A

3 2. 1. Solonda konsolos Vefik Bey’in arkadaşları oturuyordu Aralık Salı günü yapılan toplantı çok verimli olmuştu. 3. Başkalarına kızıpta bize bağırmaya hakkın yok. 4. Göz göze geldiğimizde ne demek istediğini anlamıştım. Yukarıdaki numaralanmış cümlelerin hangi ikisinde yazım yanlışı vardır? a) 1 – 2 b) 1 – 3 c) 2 – 3 d) 2 – 4

4 Cevap B

5 3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır? a) Kuzey Anadolu Fay hattı batılı uzmanlarca inceleniyor. b) Bu yılki yarışma Güney Kore’de yapılacak. c) Güneydoğuya bakan odalar yazın çok sıcaktır. d) Karadeniz’in doğusuna doğru yol alıyorduk.

6 Cevap A

7 4. Aşağıdakilerin hangisinde “– ki ” ekinin veya “ki” bağlacının yazımıyla ilgili bir yanlışlıkyoktur? a) Madem ki gelmeyecektin, niye bizi beklettin? b) Masadaki kalemi alıp cebine koydu. c) Desemki, vakitlerden bir nisan akşamıdır. d) Kenarda ki yoldan gidersek iyi olur.

8 Cevap B

9 5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yoktur? a) Söyliyecek sözü olmasına rağmen hep sessiz kalırdı. b) Samimi olmıyan bir hayatın güzel yanı olmaz, diyordu. c) Dün kalabalık bir sokakta yanlızca seni gördüm. d) Ona şu anda sürpriz bir doğumgünü hazırlıyoruz.

10 Cevap D

11 6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yoktur? a)Yarın bizimle Ankara’ya gelmiyormusun? b)Ünlü şair, Tevfik Fikret lisesini başarıyla bitirmiş. c)Büyük Menderes nehri, bu bölgeye dökülür. d) Tarihi kale, yok olmak üzere

12 Cevap D

13 7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yoktur? a) Mirastan herbirine eşit ölçüde pay verildi. b) Bu olaya milletce tepkimizi göstermeliyiz. c) Düşünki akrabaların seni arayıp sormadı. d) Bahse girerim o da pişman olmuştur.

14 Cevap D

15 8. Aşağıdakilerin hangisinde büyük harflerin yazımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmamıştır? a) Tuz gölünde değişik balıklar yaşayamaz. b) Cemil bey, toplantı için Ankara’ya gitti. c) Bu yazıyı bir Edebiyat Dergisi’nden aldım. d) İstanbul Üniversitesi’nde bir profesör konuşma yaptı.

16 Cevap D

17 9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yoktur? a) Cumhuriyetin 75’nci yılını kutladık. b) Saat 16:15’de sizinle görüşelim. c) Elindeki kalemlerin 10’nunu bana verdi. d) Bizim çocuk 5’er 5’er saymayı öğrenmiş.

18 Cevap D

19 10. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yoktur? a)Demin ki kavgada dört kişi yaralanmış. b)Babası da ölünce bir başına kalakalmış. c)Elbisesin de çıkması zor yağ lekeleri vardı. d) Mademki gelmeyecektin, niye aramadın?

20 Cevap D

21 11. Gökbilimi ve coğrafyayla ilgili konuların anlatımında “Dünya” ile öteki gezegen adları, “Güneş” ve “Ay” sözcükleri büyük harfle başlar. Aşağıdakilerin hangisinde bu kurala uyulmamıştır? a)Nükleer silahlar, Dünya’yı tehdit ediyor. b)Ay, Dünya’ya en yakın gökcismi ve Dünya’nın uydusudur. c)Gezegenlerin yörüngesi, Güneş’ten uzaklaştıkça genişlemektedir. d)Sanatçının dünyasında karamsarlığa yer yoktur.

22 Cevap A

23 2. 1.Solonda konsolos Vefik Bey’in arkadaşları oturuyordu Aralık Salı günü yapılan toplantı çok verimli olmuştu. 3.Başkalarına kızıpta bize bağırmaya hakkın yok. 4.Göz göze geldiğimizde ne demek istediğini anlamıştım. Yukarıdaki numaralanmış cümlelerin hangi ikisinde yazım yanlışı vardır? a)1 – 2 b)1 – 3 c)2 – 3 d)2 – 4

24 Cevap B

25 13. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır? a)Kuzey Anadolu Fay hattı batılı uzmanlarca inceleniyor. b)Bu yılki yarışma Güney Kore’de yapılacak. c)Güneydoğuya bakan odalar yazın çok sıcaktır. d)Karadeniz’in doğusuna doğru yol alıyorduk.

26 Cevap A

27 14. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yoktur? a)Mirastan herbirine eşit ölçüde pay verildi. b)Bu olaya milletce tepkimizi göstermeliyiz. c)Düşünki akrabaların seni arayıp sormadı. d)Bahse girerim o da pişman olmuştur.

28 Cevap D

29 15. Aşağıdakilerin hangisinde büyük harflerin yazımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmamıştır? a)Tuz gölünde değişik balıklar yaşayamaz. b)Cemil bey, toplantı için Ankara’ya gitti. c)Bu yazıyı bir Edebiyat Dergisi’nden aldım. d)İstanbul Üniversitesi’nde bir profesör konuşma yaptı.

30 Cevap D


"1. Gökbilimi ve coğrafyayla ilgili konuların anlatımında “Dünya” ile öteki gezegen adları, “Güneş” ve “Ay” sözcükleri büyük harfle başlar. Aşağıdakilerin." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları