Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

“l" sesinin verilmesi 1- Canlandırma, tekerleme, şarkı, hikaye vb. etkinliklerle “l” sesi hissettirilmelidir. (Örneğin Bir dünya bırakın şarkısı söylenirken.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "“l" sesinin verilmesi 1- Canlandırma, tekerleme, şarkı, hikaye vb. etkinliklerle “l” sesi hissettirilmelidir. (Örneğin Bir dünya bırakın şarkısı söylenirken."— Sunum transkripti:

1 “l" sesinin verilmesi 1- Canlandırma, tekerleme, şarkı, hikaye vb. etkinliklerle “l” sesi hissettirilmelidir. (Örneğin Bir dünya bırakın şarkısı söylenirken el ele tutuşulur,istenilen sese vurgu yapılır) BİR DÜNYA BIRAKIN Oynaya oynaya gelin çocuklar El ele el ele verin çocuklar Bir dünya bırakın biz çocuklara Islanmış olmasın göz yaşlarıyla.

2 2- Öğrencilerden "l" sesinin geçtiği kelimeleri (Bu kelimeler söylenirken ilgili ses vurgulanır) belirlemeleri ve başka örnekler vermeleri istenmelidir. Bu örneklerde “l” sesi başta, ortada sonda geçtiğne dikkat edilmelidir. Lale, limon, leylek, elma, altı, kale,gül, vb. Tanıtılan sesin hangi öğrencilerin adında bulunduğu, hangi bitki,hayvan veya eşya adında olduğu sorulabilir. Ör: elma, tel, Emel, lale

3 “l ” sesinin olduğu resimler arasından “l ” sesi bulunan görsel bulunur
“l” sesi tahtaya uygun şekilde yazılır, havada,sırada taklitle yazılış yönüne uygun yazılır, defter ve alıştırma kitabında birkaç kez üzerinden gidilir. Deftere yazılır, kontrol edilir, okutulur.verilen kısa bir metin içinde “l” sesi bulunup işaretlenir.

4 4- Gösterilen resimlerden hangilerinde, “l" sesinin geçtiği, öğrencilere sorulur. “l" sesinin geçtiği görselin altındaki kutunun boyanması istenir.

5 HECE OLUŞTURMA Önce “e” sonra “l” sesini yan yana getirerek okuyalım. Daha sonra öğrencilerden okumalarını isteyelim. Öğrencilerin sesi iyi kavraması için örnek seslendirme yapılır.”el” ve “e” heceleri tahtaya yan yana yazılır okunur. “ele” kelimesi okunur ve satır üzerine yazılır. Hecelemeden tekrar okunur. Görsellerden yararlanılarak bu “el” ve “ele” kelimeleriyle cümle kurulabilir.

6 AÇIK HECEYE ULAŞMA Sonu ünsüz harf ile biten heceler kapalı,ünlü ile biten heceler açık hecelerdir. “ele” kelimesinden “le” hecesi elde edilerek açık heceye ulaşılmış olur. “ele” kelimesindeki “le” üzeri kapatılarak “e” açıkta kalacak şekilde okunur. Diğer şekilde yapılır “le” okunur. Farklı kelime ve metinler içinde “el” ve “le” kelimeleri bulunup işaretlettirilir. Burada “el” ve “le” nin karışmamasına dikkat edilmelidir.


"“l" sesinin verilmesi 1- Canlandırma, tekerleme, şarkı, hikaye vb. etkinliklerle “l” sesi hissettirilmelidir. (Örneğin Bir dünya bırakın şarkısı söylenirken." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları