Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

o l o t o n o na o ta ol ta ot lat la ot o to O nat ton ton o tel lo

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "o l o t o n o na o ta ol ta ot lat la ot o to O nat ton ton o tel lo"— Sunum transkripti:

1 o l o t o n o na o ta ol ta ot lat la ot o to O nat ton ton o tel lo
H.E.V OKULLARI KEMERKÖY 2005 – 2006 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. SINIF ÖDEVİ TÜRKÇE 23 Kasım 2005 Çarşamba  Heceleri bir büyüğünüze okuyunuz. Heceleri birleştirip oluşturduğunuz kelimeleri de bir büyüğünüze okuyunuz. o l o t o n o na o ta ol ta ot lat la ot o to O nat ton ton o tel lo to a ma ol ma mo tor Veli Öğretmen

2 ter li or ta Ra na a ra a rar el ler at lar li ra i ri o nar in ler E rol i ner E ren a tar el ma Mi ne E mel ma ma e mir

3 1. Grup Pazartesi Sesler Kelime Hece Cümleler e l el ele elle le
al ala lale Lale Ela ela la al el le Ela al. Lale al. Ela Lale el ele. Ela ele. t et ete ata Ata atla atlat Talat tat at atlet tel et e te, a ta at tat lat let tel Ela atla. Talat atlat. Lale et al. Lale et tat. Ata ata atla. Ata tel al.

4 21 KASIM PAZARTESİ Tahtaya sırayla kelimeler yazılır. Çıkan heceler okutturulur. ( Açık heceye ulaştırma çalışması.) Öğrenciler dört gruba ayrılır. Her gruba heceler verilir. Telefondaki sesler birbirine karışmış diyerek .Heceleri bir araya getirerek kelime yapmaya çalışmaları söylenir. Her grup bulduğu kelimeyi defterine yazar. Vakit kalırsa cümle yazdırılır.

5 e le E la e te el le a la A ta Ta lat la le at la at let La le at lat

6 a t a l e l tat e t

7 2. Grup Sesler Kelime Hece Cümleler i il ile Ali etli elli it telli
Salı Sesler Kelime Hece Cümleler i il ile Ali etli elli it telli il le et li el a it tel Ali elli lale al. Lale ile Talat el ele. Ela ata atla. Ata elli tel al. Lale atla, atla. Talat ile Ela atlat. n an en in ana nane anne anla anlat inle enli tane nine Nil ninni taneli ten anten elini Altan naneli tatile annene tatilini Nalan a an en in na ni ne al la lat le ta li nin ten tan ti e lan nil Ali ile Ela nane al. Altan ile Ali el ele tatile. Altan tatilini anlat. Altan ninene tatilini anlat. Ela ile Lale el ele tatile. Annene tatilini anlat. Ali anten al. Lale ninene naneli al. Altan tane tane anlat.

8 22 KASIM SALI Tahtaya sırayla kelimeler yazılır. Çıkan heceler okutturulur. ( Açık heceye ulaştırma çalışması.) Öğrenciler ikişerli gruplara ayrılır. Her gruba çalışma kağıdı verilir. Öğrenciler tablodaki kelimeleri birbirlerine okurlar. Her kelime için birlikte hece çalışması yaparlar. Heceleri ayrı renge boyarlar. Her boyadıkları heceyi öğretmene çek ettirirler.Çek edilen kelime kağıda ve deftere yazılır. Bütün kelimeleri bitiren grup kazanır.

9 il ile Ali an en nane anne nine in naneli ana anla anlat tatile annene
tatilini Altan tane inle enli it taneli elini etli elli anten ten Öğretmen

10 22 Kasım 2005 Salı TÜRKÇE

11 2. Grup ( devamı) Çarşamba Sesler Kelime Hece Cümleler o ol ot on
ona ota olta otla otlat ton tonton Onat oto otel o koro loto rota limon limonata toka o ol ot on na ta ka la lat ton nat tel to lo mo li ro ta mon Onat o olta. Elli tane olta al. Tonton nine o nane. Tonton nine ete nane at. Onat on tane oto al. Onat iri at otlat. Onat o otel. Talat ona nane al. Ali telli olta al. r er ar ter terli orta Rana ara arar eller atlar nar lira iri onar inler Erol iner Eren atar ter li or ta ra na a rar el ler at lar nar i ri o in rol ner ren Rana terli. Rana iri at ara. Erol, Rana iri at arar. Eren onar onar nar al. Eren on lira al. Erol iri olta atar. Erol elli lira al. Erol, Eren atlar. Rana iri atlar arar.

12 2. Grup ( devamı) Çarşamba Sesler Kelime Hece Cümleler m em elma
Mine etme Emel atma olma alma ama mama emi emir motor mermer mor mola Mete tatma Nermin İrem em el me mi ne et E mel at ma ol al a mir mo tor mor mer te tat ner min i rem Mine onar tane elma al. Mine elli tane nar alma. Emel terli terli olma. Lale motor al. Emel iri elma al, tat. Mine nar al ama elma alma. Emel ile Lale terli olma.

13 23 KASIM ÇARŞAMBA Tahtaya sırayla kelimeler yazılır. Çıkan heceler okutturulur. ( Açık heceye ulaştırma çalışması.) Öğrencilere çalışma kağıdı dağıtılır. Çalışma kağıdındaki heceleri birleştirerek kelime oluştururlar. Oluşan kelimeleri ikişerli eş olup, birbirlerine okurlar. Zaman kalırsa kelimelerin yanlarına yapabildiklerinin küçük resimlerini yaparlar.

14 o l o t o n o na o ta ol ta ot ot lat la o to O nat ton ton o tel lo
23 Kasım 2005 Çarşamba TÜRKÇE o l o t o n o na o ta ol ta ot ot lat la o to O nat ton ton o tel lo to a ma ol ma mo tor Öğretmen

15 ter li or ta Ra na a ra a rar el ler at lar li ra i ri o nar in ler E rol i ner E ren a tar el ma Mi ne E mel ma ma e mir

16 kin kim kol kon an iki rem ka ke ki mer kar la ut mal ra il
3. Grup Perşembe Sesler Kelime Hece Cümleler u un unu onu otu tutar ur tut mum ulu tur rulo Umut Murat u un nu o tu tar ur tut mum lu tur li lo mu rat mon lu mut Onat un al. Onat unu ele. Tonton nine unu ele. Eren elli tane mum al. Eren olta al. Eren olta atar. Eren tutar. Emel naneli al. Emel onu al, tat. Onat onar tane mum al. k ok oku kan Okan ek ekme ekmek eki kar akar Utku ak kek keki kemer kat tara tarak kin kim kir kol Karla Kemal kon Kamile Kerem Ankara iki İlke ok ku ta kan ek ra me mek rak ki kar a ak kek kat kin kim kol kon an iki rem ka ke ki mer kar la ut mal ra il Okan iki tane ekmek al. Ekmek al, tat. Okan lale ek. Okan nar ekme. Okan o kan. Okan o kim? Okan eki oku. Okan oku, anlat. limonlu

17 altın takı kıl akı anı Tarık kalın katlı atkını atkı
3. Grup (devamı) Perşembe Sesler Kelime Hece Cümleler ı elmalı ırmak anını ırmakta arı tatlı katı katlı elmamı ılık kıta altı altın takı kıl akı anı Tarık kalın katlı atkını atkı Irmak el ma lı a nı ır mak ta rı tat ka kı tı kat mı ı lık kı al at tın tı kıl nı ta rık lın Eren iki katlı al, tat. O tatlı. Emel ırmakta olta atar. İri olta atar. Akar ırmak akar. Emel tutar. Erol o arı. Erol o katı.

18 24 KASIM PERŞEMBE Tahtaya sırayla kelimeler yazılır. Çıkan heceler okutturulur. ( Açık heceye ulaştırma çalışması.) Okuma çalışması yapılır. Sonra sınıf gruplara ayrılır. Her grup kendisi kelime üretir.

19 25 KASIM CUMA Metin yazma kuralları hatırlatılır. Öğrencilere dikte şeklinde aşağıdaki metin yazdırılır. Telli Olta Altan olta al. Telli olta al. Altan iki tane olta al. Altan olta al, at. At, Altan at.


"o l o t o n o na o ta ol ta ot lat la ot o to O nat ton ton o tel lo" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları