Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Aygün Çelik Sancaktepe Anadolu Lisesi Mayıs 2014

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Aygün Çelik Sancaktepe Anadolu Lisesi Mayıs 2014"— Sunum transkripti:

1 Aygün Çelik Sancaktepe Anadolu Lisesi Mayıs 2014
BURSLAR Aygün Çelik Sancaktepe Anadolu Lisesi Mayıs 2014

2 Kredi ve Yurtlar Kurumu
BURS VE ÖĞRENİM KREDİSİ BURS Üniversiteye ilk defa kayıt yaptıran öğrencilerin burs/öğrenim kredisi müracaatları, ÖSYM sonuçları açıklandıktan sonra kurumun  adresinden kabul edilmektedir. Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/kredi verilmesine ilişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır.

3 BURS Burstan yararlanacak öğrenciler, • Ön lisans öğrencileri, • Lisans öğrencileri, • Açık Öğretim öğrencileri,(Sadece öncelikli öğrenciler; şehit veya gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.) • İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler,( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.) • Yüksek Lisans(Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez) • Vakıf Üniversitesi öğrencileri, • LYS sonucunda sayısal, sözel, eşit ağırlık ve yabancı dil dallarında ilk 100'e giren öğrenciler,(öncelikli olarak), • Üniversite kontenjanından bildirilen öğrenciler, • Ülke adına müsabakalara katılan, Milli olmuş Amatör Sporcu olan öğrenciler, • İkinci öğretim de okuyan öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir. Not:Burs alan öğrenciye öğrenim kredisi, öğrenim kredisi alan öğrenciye ise burs verilmemektedir. Bir öğrenci hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.

4 Kimler KYK’dan Burs Alamaz
• Kurumdan daha önce burs veya öğrenim kredisi almış olan öğrenciler, • Öğretim kurumuna kayıt tarihi itibari ile bir öğretim yılı kaybı olan öğrenciler, • Yabancı uyruklu öğrenciler, • Polis akademisi ile askeri okul öğrencileri, • Ek süre öğrenim gören (artık yıl) öğrenciler, • Yüksek lisans öğrencilerinden hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenci • Yetim maaşı ve nafaka alanlar dışında , en az asgari ücret düzeyinde aylık veya ücretle sürekli bir işte çalışan veya gelire sahip olan öğrenciler, • Gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğrenciler, • Burs Yönetmeliği hükümlerine göre burs almaya yeterli bulunmayan öğrenciler , burstan yararlanamazlar.

5 Öğrenim Kredisinden Yararlanacak Öğrenciler;
• Ön lisans öğrencileri, • Lisans öğrencileri, • Açık Öğretim öğrencileri(Sadece öncelikli öğrenciler; şehit veya gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü vb.), • İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okullara dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yaptıran öğrenciler(intibak  sınıfında öğrenim kredisi verilmez), • Yüksek lisans(Master ve Doktora) öğrencileri, • Vakıf Üniversitesinde okuyan öğrenciler, • İkinci öğretim de okuyan öğrenciler, öğrenim kredisinden yararlanabilirler. Not: Burs alan öğrenciye öğrenim kredisi, öğrenim kredisi alan öğrenciye ise burs verilmemektedir. Bir öğrenciye hem burs hem de öğrenim kredisi verilmez.

6 Öğrenim Kredisinden Yararlanamayacak olan öğrenciler
• Yetim maaşı ve nafaka alanlar dışında, en az asgari ücret düzeyinde aylık veya ücretle sürekli bir işte çalışan veya gelire sahip öğrenciler, • Bir yükseköğretim kurumundan mezun olan öğrenciler,(dikey geçiş ve master- doktora hariç) • Ek süre öğrenim gören (artık yıl) öğrenciler, • Sağlık sebebi dışında önlisans mezunlarından ara vermek suretiyle intibak programına başlayan öğrenciler, • Önlisanstan lisans öğrenimine geçmek için intibak eğitimi yapan öğrenciler, (intibak programı süresince) • Kredi isteğinde bulunduğu tarihte kayıtlı olduğu öğretim kurumunda bir öğretim yılından fazla başarısız olan öğrenciler, • Kurumdan daha önce burs yada öğrenim kredisi almış olan öğrenciler, • Gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğrenciler, • Yabancı uyruklu öğrenciler, • Kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alması, • Kesin hükümle mahkum olması • Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre kredi almaya yeterli bulunmayan öğrenciler, öğrenim kredisinden yararlanamazlar.

7 Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu
Yurtiçinde tüm üniversitelerde ve yüksek okullarda okuyan öğrencilere öğrenim kredisi ve katkı (harç) kredisi adı altında borç olarak verilmektedir. Web Adresi: Tel: (0-312)

8 Eymir Kültür Vakfı Vakıf 130 ODTÜ’lü öğrenciye yılda 10 ay 120 lira burs ödemesi yapıyor. Vakıf bunun dışında özel başarı bursları veriyor. Burs başvuruları Kasım ayında alınıyor ve değerlendirmeler yapılıyor. Bu değerlendirmeler sonucunda belirlenen öğrencilere burs bağlanıyor. Burslarla ilgili detaylı bilgiye vakfın sitesi olan  ulaşabilirsiniz.

9 İstanbul ODTÜ Mezunları Derneği
ODTÜ’lülerin İstanbul’da kurmuş olduğu İstanbul ODTÜ Mezunları Derneği ise 450 öğrenciye 10 aylık 120 lira burs ödemesi yapıyor.

10 Vehbi Koç Vakfı Vakıf, Türkiye’de yılda öğrenciye burs veriyor. Aylık üniversite öğrencisine 310 lira burs ödemesi yaparken, meslek lisesi öğrencisine ise 70 lira burs ödemesi yapıyor. Burslar, başvuru yapan adaylar arasında maddi ihtiyaç sıralamasına göre ve yapılacak bir takım mülakatlardan sonra belirlenen öğrencilere veriliyor. Bu mülakatlardan sonra asil ve yedekler diye iki bölüm oluşturuluyor. Eğer ki asilden burs almayan olursa yedeklerde olan öğrencilere veriliyor. Burslarla ilgili detaylı bilgiye vakfın sitesi olan  adreslerden ulaşabilirsiniz.

11 Uran Vakfı Uran Vakfı 15 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında başvuru kabul ediyor. Başvuru şartları ise burs başvurusu yapacak öğrencini ihtiyaç sahibi olması ve makine, inşaat mühendisliği ya da turizm gibi bölümlerde öğrenimine devam ediyor olması şartları aranıyor. Burs kazanan öğrencilere bursları aylık 150 TL olarak 9 ay süresince veriliyor. Ayrıntılı bilgi için adresini ziyaret edebilirsiniz.

12 Anadolu Vakfı http://www.anadoluvakfi.org.tr/tr/9/Sayfa/genel- sartlar
 Anadolu Grubu’na bağlı olan Vakıf, 800 öğrenciye 9 ay burs ödemesi yapıyor. Vakıf bu bursları 3 ayda bir 600 TL olarak veriyor. Maddi imkanı olmadığını ispatlayan belge ile gelenler, anne ve babası olmayan öğrenciler, mülakatlara girip burs almayı hak kazanıyorlar. Sadece Devlet üniversitelerinde okuyanlara burs veriliyor. Vakfın verdiği burslarla ilgili detaylı bilgiye  sartlar   adreslerinden ulaşabilirsiniz.

13 21.Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı
1992 yılından beri burs veren vakıf bu sene de burs vermeye devam ediyor. Burs başvurularında aradıkları koşulların başında ihtiyaç sahibi olma geliyor. Aylık 100 TL olarak burs veriyor. Burslarla ilgili detaylı bilgiye  adreslerden ulaşılabiliyor.

14 Hüseyin Özyeğin Vakfı Hüseyin Özyeğin Vakfı 544 öğrenciye burs imkanı sunuyor. Burs vereceği öğrencilerde başarılı olma ve İstanbul’da devlet üniversitesinde okuma şartı arıyor. Burs başvurularını 15 Eylül – 15 Ekim tarihleri arasında alıyor. Bu bursları her yıl 10 ay süreyle veren vakıf aylık 240 TL veriyor. Burslarla ilgili detaylı bilgiye   adreslerden ulaşılabiliyor.

15 Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği
ÇYDD : Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak faaliyet gösteren dernek Öğretim döneminde şu ana kadar 35 bin öğrenciye burs bağlanmış. Dernek üniversite öğrencilerine ayda 125 TL burs ödemesi yaparken, İlköğretim ve lise öğrencilerine ise ayda 40 TL burs veriyor. Dernek, sadece devlet okullarında okuyan ilköğretim ve lise öğrencilerine burs veriyor. Devlet Üniversitelerinin gündüz öğretiminde okuyan üniversite öğrencileri burs almaya hak kazanıyor. Dernek, ekonomik olarak burs ihtiyacını belgelendirebilen öğrencilere burs veriyor. Burs başvuruları yılda 1 kez sadece Eylül ayında kabul ediliyor. Derneğin verdiği burslarla ilgili detaylı bilgiye  ulaşılabiliyor.

16 Elginkan Vakfı Elinkan Topluluğu tarafından kurulan vakıf, ilk yılında üniversite öğrencilerine yönelik burs programını başlatmıştır. Vakıf, burs programı ile İTÜ, ODTÜ, EGE, İÜ ve Boğaziçi Üniversitelerinde lisans düzeyinde öğrenim gören başarılı ve maddi imkanları yetersiz öğrencilere karşılıksız burs vererek eğitime katkıda bulunmayı amaçlıyor. Vakıf, öğretim yılında toplam 75 öğrenciye, 320 TL aylık olmak üzere 12 ay süreyle burs veriyor. Ayrıca şirket çalışanlarının çocuklarına da burs veriyor. Burslarla ilgili detaylı bilgiye  bilgi.html  adreslerden ulaşabiliyor.

17 Sema Yazar Gençlik Vakfı
 Sema Yazar Gençlik Vakfı 35 öğrenciye burs vermektedir. Burs talebinde bulunacak öğrencilerde başarılı olma ve maddi yönden desteğe muhtaç olma şartlarını arıyor. Üniversiteye yeni başlamış 1.sınıf ve hazırlık öğrencilerinin başvuruları kabul ediliyor. Müracaatlar Ekim 15 kadar devam ediyor. Bu yıl, seçilen öğrencilere aylık 250 TL burs verilecektir. Burslarla ilgili detaylı bilgiye aşağıdaki adreslerden ulaşabilirsiniz,

18 Türk Anadolu Vakfı Türk Anadolu Vakfı öğrenciye burs hizmeti veriyor. Burs başvuruları Ekim ayında başlıyor. 8 ay süreyle burs veren vakıf burs verirken ihtiyaç sahibi öğrenciler üzerinde duruyor. Aylık 80 TL burs veriyor. Burslarla ilgili detaylı bilgiye ise  adreslerinden ulaşılabiliyor.

19 Tefken Vakfı Eğitim, Sağlık, Kültür, Sanat ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfi, her yıl Türkiye’de öğrenim gören ve maddi desteğe ihtiyaç duyan 180 başarılı lise, üniversite ve lisansüstü öğrencisine karşılıksız eğitim bursu veriyor. Tekfen bursları, sınavla girilen okulların öğrencilerine, sınav sonuçları ve başarı ortalamalarına göre veriliyor. Tekfen bursları ile ilgili bütün işlemler, yılından bu yana tümüyle internet üzerinden yapılabiliyor. Burslar lise öğrencilerine 150 TL, Üniversitelere 330 TL, Master yapan öğrencilere 330 TL aylık olarak veriliyor. Tekfen bursu ile ilgili detaylı bilgiye  adresinden ulaşabiliyor.

20 Sabancı Vakfı Sabancı Vakfı; Üniversiteye Giriş Bursu, Kalkınmada Öncelikli İller Bursu, Engelli Öğrenciler Bursu ve Sabancı Vakfı-Vista Bursu olmak üzere 4 ayrı burs imkânıyla bu yıl, 1300’den fazla öğrencinin eğitim masraflarına destek olacak. Sabancı Vakfı burslarına üniversitelerin burs başvuruları için geliştirdiği başvuru formu ve istenen belgelerle başvuru yapılıyor.

21 ALEV : Alarko Eğitim ve Kültür Vakfı
Alarko Eğitim ve Kültür Vakfı, eğitim çağındaki başarılı ve kabiliyetli gençlerin yetişmesi için her yıl karşılıksız burslar veriyor. Vakıf belli üniversite ve bölümlerde okuyan öğrencilere burs veriyor. Vakıf öğrencilerine 300 TL burs veriyor. Vakfın verdiği burslarla ilgili detaylı bilgiye    adreslerinden ulaşabiliyor.

22 Emine Horoz Eğitim Vakfı
Sadece lojistik bölümü öğrencilerine burs veriliyor. Burslarla ilgili ayrıntılı bilgiye  ml adreslerinden ulaşılabiliyor.

23 Mehmet Zorlu Vakfı Vakfın temel faaliyet alanı olan, eğitime destek çerçevesinde her eğitim döneminde yüzlerce öğrenciye burs vermektedir. Başarı ve ihtiyaç kriteri gözetilerek seçilen bursiyerler, Ekim- Haziran ayları arasında toplam 9 ay süreyle burs alıyorlar. Üniversite burs başvuruları ilgili üniversitelerin burs ofislerinden yapılıyor. Vakfın verdiği burslarla ilgili detaylı bilgiye  adreslerinden ulaşabiliyor.

24 Türk Eğitim Vakfı Yaklaşık 5000 lisans ve lisans üstü öğrenciye burs vermektedir. Yurtiçi burs için başvurular Ekim ayı içinde öğrenim görülen kuruma yapılabilir. Yurtdışı burslar için başvurular ise TEV’e yapılabilir. Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı olmak, başarılı olmak burs almada ön plana çıkıyor. Vakfın verdiği burslarla ilgili detaylı bilgiye   Burslarimiz/43/39/0 adreslerinden ulaşabilirsiniz. Tel: (0-212)

25 Yaşar Eğitim Vakfı Başvurular Ekim ayında yapılmaktadır. Toplam 150 öğrenciye burs verilmektedir. Web Adresi: htm Tel: (0-232)

26 İstanbul Ticaret Odası Bursu
Oda tarafından 1952 yılından bu yana her yıl artan sayıda karşılıksız burs veriliyor. Bugüne kadar burs imkanı sağlanan üniversite öğrenci sayısı ’in üzerinde

27 Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu
Ekim ayının son haftası ile Kasım ayının başında başvurulabilinir. Açık öğretim fakültesi öğrencileri dahil bu bursa tüm üniversite öğrencileri başvurabilir. Başvuru formları, Yükseköğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (YKYK) bağlı bölge ya da yurt müdürlüklerinden alınabilinir. Web Adresi: Tel: (0-312) –

28 Milli Eğitim Bakanlığı
Milli Eğitim Bakanlığı Bakanlık, yükseköğretim kurumlarının öğretmen yetiştiren bölümlerinde okuyan öğrencilere burs desteği sağlamaktadır. Hangi bölümden kaç öğrenciye ne kadar burs verileceği her öğrenim yılı başında belirlenmektedir. MEB’in bursları, mecburi hizmet karşılığında verilmekte olunup, burslu öğrenci mezun olduğunda öğretmen olarak doğrudan göreve alınmaktadır. Bakanlığın önümüzdeki günlerde adresinden burslarla ilgili gerekli açıklamayı yapması bekleniyor. Tel: (0-312)

29 TÜBİTAK Not: 2013-2014 yılında verilen burslar
Lisans Yerleştirme Sınavında MF puan türünde ilk (beş bin) kişi arasında yer alan öğrencilerden Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji bölümlerine yerleşen lisans öğrencilerine program kapsamında normal öğrenim sürecince aylık (iki bin) TL burs verilecektir.  ÖSYM tarafından yapılan Lisans Yerleştirme Sınavında MF puan türünde sıralamada (beş bin bir) ile (on bin) kişi arasında yer alarak üniversitelerin Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji bölümlerine yerleşen lisans öğrencilerine program kapsamında normal öğrenim sürecince aylık (bin) TL burs verilecektir. Lisans Yerleştirme Sınavında MF puan türünde ilk (on bin) kişi arasında yer alan öğrencilerden Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji bölümleri haricinde bir bölüme kayıt yaptırıp, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji bölümlerinden herhangi birinde çift anadal programı (ÇAP)’nda öğrenim görecek öğrencilere aylık 750 (yediyüz elli) TL burs verilecektir.  Web Adresi: Tel: (0-312)

30 Diğerleri ve Notlar Gençler daha bir çok kurumun burs verdiğini aşağıdakı adresten de bulabilirsiniz. Fakat bazen bilgiler güncel olmayabilir. Bir çok kurum burs başvurularını öğrencilerin kayıtlı olduğu üniversitenin Öğrenci İşleri / Burs Ofisi’ne yapılmasını istemektedir spx


"Aygün Çelik Sancaktepe Anadolu Lisesi Mayıs 2014" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları