Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BADE ŞARAP BUTİĞİ’NE HOŞGELDİNİZ....

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BADE ŞARAP BUTİĞİ’NE HOŞGELDİNİZ...."— Sunum transkripti:

1 BADE ŞARAP BUTİĞİ’NE HOŞGELDİNİZ...

2 ŞARABA DAİR... Toprak... Avuçlarında yaşamın kalbini ısıtan toprak... Suya ve güneşe sımsıkı sarılıp, dostu rüzgarla havaya karışan toprak... Bir tutam can verip salkımlara, dünyanın nimetini insanoğluna sunan toprak... İşte böyle başlar şarabın serüveni. Bağlarda can bulan üzümler can atarlar çalışmaya, nefes alıp nefes vermeye. Şaraptır bu mucizeyi gerçekleştiren; üzüm suyunu dirilten, ona bir ömür veren. Şarap bir yaşam biçimidir; acısıyla, tatlısıyla heyecan dolu bir yaşam. Şarap müzik gibidir; hayata karıştığından beri vazgeçilemeyen. Ve şarap yaşamın içinden bir canlıdır; nefes alıp veren, çalışan, dinlenen ve ömrünü tamamlayınca dudaklarda en güzel tadı bırakarak göçüp giden... MELTEM YAVUZ

3 SULTANİYE Etli az asitli,çekirdeksiz beyaz üzümdür.
Batı Anadolu Bölgesinin genellikle sofralık ve kurutmalık olarak bilinen bir çeşitidir. Hafif, hoş içimli ve meyve aromalı şaraplar verir. Manisa ve Denizli taraflarında yetiştirilir. Manisa’da,verimli kumlu topraklarda yüksek telli terbiye sistemi uygulanarak dikilmiştir. Denizli’de yine verimli killi topraklarda, goble şeklinde oluşturulmuş olan bağlarda yetiştirilir. Emir üzümü ile yapılan kupajlarda başarılı sonuçlar verir. Köpüklü şarap yapımında da kullanılır. Kavaklıdere Angora beyaz buna iyi bir örnektir. Sultaniye üzümünden üretilen şaraplar, meyva ile ya da tek başına aperatif olarak içilebilir.

4 EMİR Sulu, beyaz bir üzüm türüdür.
İç Anadolu Bölgesinde Nevşehir, Kırşehir ve Niğde civarlarında yetişir. Kaliteli nitelikte şaraplar verir. Sek şarap yapımında kullanılır. Şarabın rengi açık sarı ya da yeşil sarı olur. Asiditesi diri, yeşil ve golden elmalarını andıran koku ve tadlara sahiptir. Serinletici bir lezzeti vardır. Kapadokya bölgesinin en iyi şarapları emirden elde ediliyor. Hasat zamanı eylül ayı sonlarına doğru olur. Köpüklü şarap yapımında elverişlidir.Örneğin, Altın Köpük emir üzümünden üretilmektedir. Alkol derecesi %11-13 arasındadır. Doluca’nın Nevşah şarabı emir üzümünden üretilmiş güzel bir örnektir. Bu üzümünden üretilen şaraplar zeytinyağlılar ile çok yakışır.

5 NEVŞAH Yurdumuzun ve dünyanın en iyi şaraplık beyaz üzüm çeşitlerinden biri olan ve Kapadokya yöresinin damakta kalıcı, güçlü, diri şaraplar veren Emir üzümünden üretilen Nevşah dengeli, meyvemsi ve kolay içimli sek bir şaraptır. Damakta kalıcı ve akıcı bir şarap olan Nevşah toprak, badem ve limon aromalarını çağrıştırır.

6 NEVŞAH Üzüm Emir Bölge Kapadokya
Yıllanma Uygun saklama koşullarında 4-5 yıl Yemek Sade peynirler, zeytinyağlılar. Servis Sıcaklığı C

7 AGORA BEYAZ Kişiliğini ve aromasını Denizli
yöresinin en iyi ve zarif aromaya sahip sultaniye üzümlerinden ve özel üretim tekniğinden alan Angora Beyaz,taze,uyumlu,yuvarlak ve güçlü meyve aromalı bir şaraptır. İdeal içim derecesi 6-8 C olan bu şarap her türlü ızgara balık, sıcak mezeler, hafif peynirler ve salatalar ile iyi uyum sağladığı gibi günün her saatinde aperatif olarak da içilebilir.

8 ANGORA BEYAZ Bölge : Denizli Üzüm : Sultaniye Renk : Açık Sarı
Koku : Liçi, kavun, ananas Tat : Taze,meyveli,yapılı,yuvarlak,kalıcı

9 DLC EMİR-SULTANİYE Hoş kokusunu Denizli yöresinin meyvemsi ancak mayhoş Sultaniye üzümünden, damakta kalıcı yapısını Kapadokya yöresinin güçlü şaraplar veren Emir üzümünden alan DLC Sultaniye-Emir aromatik, canlı ve akıcı sek bir şaraptır. Sultaniye ve Emir’in uyum içerisindeki birlikteliklerini ve meyvemsi karakteristiklerini maksimum seviyede yansıtmak ve çok rahat bir içim sağlamak amacıyla bu şarabımızda, üretim sırasında üzümler sıkma işlemine maruz kalmadan sadece kendi ağırlığıyla akan şıra kullanılmış, düşük ısıdaki fermantasyonu takiben şarabın olgunlaşması beklenmiştir. DLC Serisi’nin en kolay içimli, canlı ve akıcı şarabı olan DLC Sultaniye-Emir, yeşil elma ve mandalina aromalarını çağrıştırır.

10 DLC EMİR-SULTANİYE Üzüm : Sultaniye-Emir Bölge : Denizli-Kapadokya
Yıllanma: Uygun saklama koşullarında 4-5yıl Yemek: Sade peynirler, deniz mahsullü meze ve salatalar,balıklar, peynirli,sebzeli börekler zeytinyağlı/sıcak sebze yemekleri. Servis Sıcaklığı: C


"BADE ŞARAP BUTİĞİ’NE HOŞGELDİNİZ...." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları