Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAZIRLAYAN Abdulmuttalip KARADENİZ Mühendis

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAZIRLAYAN Abdulmuttalip KARADENİZ Mühendis"— Sunum transkripti:

1 HAZIRLAYAN Abdulmuttalip KARADENİZ Mühendis
ÜZÜM ÇEŞİTLERİ HAZIRLAYAN Abdulmuttalip KARADENİZ Mühendis

2 Üzüm Çeşitleri YALOVA İNCİSİ
Beyaz renkli, çekirdekli, erkenci, sofralık, orta mevsimde olgunlaşan, ortalama tane ağırlığı 6-7 g, Akdeniz, Ege ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde yetiştiriciliği yapılan, ıslah çalışmaları sonucunda Yalova Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü’ nde elde edilmiş yeni çeşitlerden birisidir.

3 Üzüm Çeşitleri PAPAZ KARASI
Puslu siyah renkli, çekirdekli, taneleri orta irilikte, son turfanda, şaraplık olarak değerlendirilen, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli illerinde yetiştirilen bir çeşittir.

4 Üzüm Çeşitleri NARİNCE
Beyaz renkli, çekirdekli, taneleri orta irilikte, son turfanda, şaraplık ve sofralık olarak değerlendirilen, Tokat yöresinde yetiştirilen bir çeşittir.

5 Üzüm Çeşitleri CINSAUT
Mavi-siyah renkli, çekirdekli, orta taneli, orta mevsimde olgunlaşan, şaraplık olarak değerlendirilen, Tekirdağ ve Çanakkale illerinde yetiştirilen bir çeşittir.

6 Üzüm Çeşitleri MERLOT Mavi-siyah renkli, çekirdekli, küçük taneli, orta mevsimde olgunlaşan, şaraplık olarak değerlendirilen, Marmara ve Ege Bölgesinde yetiştirilen bir çeşittir.

7 Üzüm Çeşitleri HAFIZALİ
Yeşil-sarı renkli, çekirdekli, iri taneli, orta-geç mevsimde olgunlaşan, sofralık olarak değerlendirilen, Marmara ve İç Anadolu bölgelerinde yetiştirilen bir çeşittir.

8 Üzüm Çeşitleri HAMBURG MİSKETİ
Siyah renkli, çekirdekli, orta mevsimde olgunlaşan sofralık ve şaraplık, ortalama tane ağırlığı 4-5 g, Marmara ve İç Anadolu bölgelerinde yetiştirilen bir çeşittir.

9 Üzüm Çeşitleri CLAIRETTE
Altın sarısı renkli, çekirdekli, orta büyüklükte taneli, orta mevsimde olgunlaşan, şaraplık olarak değerlendirilen, Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetiştirilen bir çeşittir.

10 Üzüm Çeşitleri CABERNET SAUVİGNON Mavi-siyah renkli, çekirdekli, küçük taneli, orta mevsimde olgunlaşan, şaraplık olarak değerlendirilen, Fransız orijinli, ülkemiz için yeni bir çeşittir.

11 Üzüm Çeşitleri ÇAVUŞ Beyaz renkli, çekirdekli, erkenci, sofralık, ortalama tane ağırlığı 4-7 g, Marmara ve Karadeniz Bölgelerinde yaygın olarak yetiştiriciliği yapılan, dölleyici olarak başka bir çeşide ihtiyacı olan bir çeşittir.

12 Üzüm Çeşitleri ALPHONSE LAVALLEE Siyah renkli, çekirdekli, orta mevsimde olgunlaşan, sofralık, ortalama tane ağırlığı 7-9 g, Marmara ve İç Anadolu bölgelerinde yetiştirilen bir çeşittir.

13 Üzüm Çeşitleri BARIŞ Cardinal X Beauty Seedless çeşitlerinin melezlemesinden elde edilmiş çekirdeksiz bir çeşittir. Trakya Bölgesinde Eylül ayının ortalarında olgunlaşmaktadır. Tane rengi beyaz, şekli elips, tane kabuğu orta kalınlıkta, tane eti gevrek ve sulu, tane sap bağlantısı kuvvetli ve ortalama ağırlığı 5-6 g. dır. Yola dayanımı iyidir. Salkım şekli konik, salkımlar dolgun olup ortalama ağırlığı g. dır. Çiçek şekli hermafrodittir. Sürgünleri kuvvetli gelişir. Neferiye verme alışkanlığı yüksektir. Omcaların gelişmesi ve verimi çok iyidir, orta veya uzun budama önerilir.

14 Üzüm Çeşitleri TRAKYA İLKEREN
Alphonse Lavallee X Perlette çeşitlerinin melezlenmesinden elde edilen, yumuşak çekirdekli, çok erkenci bir çeşittir. Güney bölgelerinde Cardinal'den gün önce olgunlaşmaktadır. Tane rengi koyu kırmızı (mor), şekli yuvarlak, kabuk orta kalınlıkta, ortalama ağırlığı 6-7g. tane eti gevrek ve sulu, hoş lezzetli, tane sap bağlantısı kuvvetli, yola dayanımı iyidir. Salkım şekli konik, salkımlar dolgun ve iri, ortalama g. ağırlığındadır. Erken olgunlaşmasına rağmen omca üzerinde bozulmadan kalabilmektedir. Omcaların gelişmesi ve verimi çok iyi olup karışık veya uzun budama önerilir

15 Üzüm Çeşitleri TEKİRDAĞ ÇEKİRDEKSİZİ
Alphonse Lavalle X Sultani Çekirdeksiz melezlemesinden elde edilen çekirdeksiz bir çeşittir. Eylül ayının ortalarında olgunlaşmaktadır. Tanenin rengi koyu kırmızı, şekli yuvarlak, ortalama 6-7 g. ağırlığında tane kabuğu orta kalınlıkta, tane eti gevrek ve suludur. Salkım şekli konik, salkımlar dolgun, ortalama ağırlığı g. dır. Çiçek tipi hermafrodittir. Tane sapı bağlantısı kuvvetli, yola dayanıklıdır. Omcanın gelişmesi kuvvetli ve verimi iyi olup uzun budama önerilir.


"HAZIRLAYAN Abdulmuttalip KARADENİZ Mühendis" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları