Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

PROF. DR. NİZAMETTİN ERDURAN YARD. DOÇ.DR. ZEYNEP ÇİÇEK ÖNEM

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "PROF. DR. NİZAMETTİN ERDURAN YARD. DOÇ.DR. ZEYNEP ÇİÇEK ÖNEM"— Sunum transkripti:

1 PROF. DR. NİZAMETTİN ERDURAN YARD. DOÇ.DR. ZEYNEP ÇİÇEK ÖNEM
BİLGİSAYAR PROF. DR. NİZAMETTİN ERDURAN YARD. DOÇ.DR. ZEYNEP ÇİÇEK ÖNEM

2 Programları Açma Windows’da bir program çalıştırmak için bir çok yol vardır.Programları çalıştırmak için masaüstünde bulunan kısayol simgeleri kullanılabileceği gibi başlat menüsüde kullanılabilir. Masaüstünde bulunan simgeyi seçili hale getirirdikten sonra klavyeden enter tuşuna basılır. Kullanılacak programın masaüstünde simgesi varsa bu simgeye farenin sol tuşu ile çift tıklanarak program çalıştırılabilir. Masaüstünde bulunan simgeye sağ tıklayıp gelen menüden aç komutu verilir.

3 Başlat menüsünden Programlar komutu seçilerek açılan listeden çalıştırılması istenen programın adı bulunur ve çalıştırılır. Başlat Menüsünden çalıştırmak istenilen program kısayolunun üzerine gelip tıklanır. Başlat-Çalıştır komutu verildikten sonra gelen pencereye çalıştırılmak istenen programın dosya adı yazılır.

4 Çalışan Programdan Çıkma
Çalışan programdan çıkmak için değişik yöntemler vardır. Program penceresinin sağ üst köşesinde yer alan Kapat () düğmesine farenin sol tuşu ile tıklanarak programdan çıkılır. Program penceresinin sol üst köşesinde yer alan program simgesine çift tıklanarak programdan çıkılır. Program penceresinin sol üst köşesinde yer alan simge farenin sol tuşu ile tek tıklanarak Pencere Denetim Menüsü açılır. Bu menüdeki kapat komutu seçilerek programdan çıkılır. Pencerenin sol üst köşesindeki Dosya menüsü seçilir. Dosya menüsü komutlarından Çıkış komutu kullanılarak programdan çıkılır. Klavyede bulunan Alt + F4 tuşlarına birlikte basılarak programdan çıkılır.

5 Simge Durumu Başlık Çubuğunda bulunan simge durumunda küçült düğmesine basılarak Başlık Çubuğu bulunan bölmeye sağ tıklayıp, gelen menüden simge durumunda küçült seçilebilir. Windows tuşu ile beraber D tuşuna basılır

6 Ekranı Kaplama/Önceki Boyut
Başlık Çubuğunda bulunan ekranı kapla düğmesine basılarak Başlık çubuğuna çift tıklayarak Görev çubuğunda bulunan bölmeye sağ tıklayıp, gelen menüden ekranı kapla seçilebilir. Taşıma Başlık çubuğu üzerinde iken mouse’un sol düğmesine basıp sürükleyerek


"PROF. DR. NİZAMETTİN ERDURAN YARD. DOÇ.DR. ZEYNEP ÇİÇEK ÖNEM" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları