Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

 *İlçemizin nüfusu 20 bin 772 kişi olup, 9 bin kişi yeşil karttan faydalanmaktadır.Mahallemiz 1300 nüfusa sahiptir. Mahallemizde ortalama bir ailenin.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: " *İlçemizin nüfusu 20 bin 772 kişi olup, 9 bin kişi yeşil karttan faydalanmaktadır.Mahallemiz 1300 nüfusa sahiptir. Mahallemizde ortalama bir ailenin."— Sunum transkripti:

1

2

3  *İlçemizin nüfusu 20 bin 772 kişi olup, 9 bin kişi yeşil karttan faydalanmaktadır.Mahallemiz 1300 nüfusa sahiptir. Mahallemizde ortalama bir ailenin iki çocuğunun olduğu düşünülürse hedef kitlemiz İlköğrenim, orta öğrenim ve mahalledeki diğer gençler olmak üzere yaklaşık 470 kişidir.  *Projemizin amacı mahallemizdeki ve okulumuzdaki öğrencilerin boş zamanlarını değerlendirerek sağlıklı bir nesil yetişmesini sağlamaktır.  *Son zamanlarda köylerden ve mezralardan yaşanan göç olaylarından en çok etkilenen yeni mahalle olarak mahallede yaşayan sayı gittikçe artmış, % 80 i dezavantajlı kitleden oluşmaktadır.

4  *Yeni mahalle, ilçemizde dezavantajlı çocuk ve genç sayısının en yüksek oranda bulunduğu mahalledir. Özellikle köylerden göçle gelen ailelerin oluşturduğu mahallemizde öğrencilerin ve mahalle gençlerinin boş vakitlerini geçirebileceği sosyal imkanlar bulunmamaktadır. Ayrıca ilçemizde bir çok kahvehane ve oyun salonlarının olması; bu gençlerin faydalı etkinliklere katılabileceği bir ortam olmaması,gençlerin daha çok kahve ve oyun salonlarına ilgi göstermelerine sebep olup; sağlıksız bir nesil yetişmesine neden olmaktadır.

5  *Bu proje ile bu mahallede yaşayan öğrencilere ve gençlere yönelik semt sahası yapılarak burada gerçekleştirilecek bir dizi sportif faaliyet ile değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara karşılık vererek toplumsal bütünleşme ve dayanışmayı sağlamayı amaçlamaktayız.

6  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürlüğünden aldığımız verilere göre mahallede136 aile düzenli olarak ayni ve nakdi yardım almaktadır.Hedef kitlenin oluşturulmasında seçim kriterleri belirlenerek şeffaf bir seçim yapılarak faaliyetlere dezavantajlı kitlenin katılımı sağlanacaktır.

7  *Projemizle zararlı ortamların devre dışı bırakılarak hedef kitlemiz olan mahalledeki gençlerimiz, ilçedeki gençlerimiz ve çocuklarımız için faydalı, sağlıklı ve eğlenceli bir ortam oluşturarak ailelerimizin gözetiminde spor yapmalarını sağlamak hoşça vakit geçirmelerini sağlayıp topluma yaralı,kişiliklerini kazanmış bireyler yetiştirmektir.

8  *Projenin tanıtımı için okul bahçemizde mahalle sakinlerinin katıldığı ikramlı bir yemek organizasyonu yapılacaktır. Proje tanıtımı için tasarlanıp hazırlanmış olan broşürler mahalledeki dezavantajlı durumda olan sakinlere dağıtılacak. Ayrıca mahalle halkının dikkatini çekebilecek mekanlara afişler asılarak tanıtım yapılacak.

9  *Sahamız alanı 35X18 m2 olacak, sahamıza futbol, voleybol ve basketbol oynamak için uygun bir zemin olan tartan zemin yapmayı planlıyoruz.Bu zemin sayesinde sportif faaliyet yapan halkımızın hem sakatlanma riski azalacak hem de daha güvenli bir zeminde spor yapabilecekler.Etrafı tel çiti ile çevrilecek. Oyun ekipmanları yerlerine monte edilecek, prefabrik soyunma kabinleri yapılacak.Prefabrik soyunma odalarımız kız ve erkekler için ayrı odalar olacak.Lavabo ve wc ler konulacak. Ayrıca spor yapanların özel eşyalarını.

10

11

12

13

14

15

16

17  *Saha açılışına ve final müsabakasına denk gelen günlerde turnuvaya katılacak sporculara, seyircilere meşrubat ve pasta ikramı yapılacak.  *Sahanın bitimiyle komisyon oluşturulup, kurslar ve turnuvalar başlatılacak.  *Kurslara ve turnuvaya öncelikle SYDV'den yardım alanlar,yakınları ve okulumuz öğrencileri katılacak.  *Mahalle gençlerinden; erkeklere 1 voleybol ve futbol kursu, bayanlara ise 1 voleybol kursu açılacak.

18  *Açılacak kurslar projemizle yapılacak semt sahasında düzenleneceğinden ve öğretmen ihtiyacının da Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce karşılanacak.  A)50 Genç erkeğe yönelik 10'ar kişilik takımlar halinde futbol,  B) Okullarımızda öğrenim gören 6,7,8. sınıflara(60 kişi) 10 gruptan oluşacak kız öğrenciler arasında voleybol,  C) Mahalle sakinlerinden oluşan 10'ar kişiden oluşacak 5 grup halinde erkeklere voleybol turnuvası düzenlenecek.

19  *Turnuva ve kurslara katılacak 160 gencimize forma, şort, çorap ve ayakkabı verilecek.  *Turnuvayı kazanan futbol ve voleybol takımlarından 30 kişiye kıyafetler hediye edilecek.  *Turnuvada başarı sağlayan takımlara ve centilmen mahalle gençlerinden oluşan 35 kişilik gruba Harput ve Keban'a bir gezi düzenlenerek yemek verilecek. Yapılan gezilerle tarihi değerler tanıtılıp gençlerin milli ve manevi duyguları geliştirilecek.

20  Projede İstihdam Edilen Kişi Sayısı (Kamu Görevlileri Hariç)-1  Oluşturulan Spor Tesisi Sayısı-1  Oluşturulan Spor Tesisinden Yararlanan Kişi Sayısı öncelik mahalle sakinleri olmak üzere tüm ilçe halkı  Spor Kursu Sayısı-3  Spor Kursu Kursiyer Sayısı-90  Öğrenci Gezisi Sayısı-1  Öğrenci Gezilerine Katılan Kişi Sayısı-35

21

22


" *İlçemizin nüfusu 20 bin 772 kişi olup, 9 bin kişi yeşil karttan faydalanmaktadır.Mahallemiz 1300 nüfusa sahiptir. Mahallemizde ortalama bir ailenin." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları