Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Paint Programının Detaylı Tanıtımı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Paint Programının Detaylı Tanıtımı"— Sunum transkripti:

1 Paint Programının Detaylı Tanıtımı

2 PAİNT Öncelikle paint nedir? Paint Windows’un bize sunduğu,içerisinde
birçok alternatif şıklar sunabilen bir görsel iletişim programıdır. Paint programını başlat sekmesinden donatılara tıklayarak ulaşabiliriz.

3 PAİNT Paint programının içeriği; Bize sunduğu seçenekler;
Dosya sekmesi altında birçok secenek bulunmaktadır. Yeni belge açmak kaydetmek, yazdırmak, e-posta göndermek, son açtığımız resimleri görüntüleme ve son olarak çıkış sekmelerini bize sunmaktadır. Giriş ve görünüm sekmeleri sol köşede bize kullanım kolaylığı sağlar.

4 Detaylı Kullanım; Pano bölmesi içerisinde; kes, kopyala, yapıştır komutları bulunmaktadır. Resim bölümünde ise; kırpma, yeniden boyutlandırma, seçme, döndürme vs komutları yer almaktadır. Araçlar bölmesi içerisinde; kalem, boya dolgusu,metin ekleme, renk seçici, silgi, büyüteç komutları yer almaktadır.Fırçalarda bu bölüme dahil edilebilir.

5 DETAYLI KULLANIM Şekiller bölmesi bize birçok şekil çizme olanağı sağlar. Şekillerin anahat ve içeriğinin doldurulması işleminde bize yardımcı olur. Şekillerin boyutlandırması da bu bölemeye dahil edilebilir. Renkler bölmesi; 1. renk ve 2. renk ayarlaması yapabiliriz ve bize birçiok tonda renk seçeneği sunar.

6 GÖRÜNÜM SEKMESİ Bu sekmede resmin büyüyüp küçülmesi sağlayabiliriz.Yakınlaştırmayı yüzde olarak ayarlayabiliriz. Göster bölmesinden cetvelleri, durum çubuğunu, klavuz çizgisini görünüp görünmemesini sağlayabiliriz. Görüntüle bölmesinden tam ekran veya küçük resim yapabiliriz.

7 GİRİŞ SEKMESİNDEKİ BÖLMELER
Pano bölmesindeki kes kopyala yapıştırtan resimleri üzerinde kesip kopyalama ve yapıştırma işlemleri yapılır. Resim bölmesinde ise resmimizi seçip döndür komutuna tıkladığımızda resmimizi döndürebiliriz. Yeniden boyutlandıra tıkladığımızda resmin boyutlarında değişiklik yapabiliriz. Araçlar bölmesinde ise kalem komutunu seçip beyaz alanda kalem ile çizimler yapabiliriz.Silgi komutunu seçip istediğimiz alanı silebiliriz. Metin komutunu seçip yazı yazabiliriz.Büyüteç ile ince ayrıntılara yakınlaşabiliriz.

8 l Şekiller bölmesinde ise Resme farklı şekiller eklemek için Paint'i kullanabilirsiniz. Geleneksel şekillerden (dikdörtgenler, elipsler, üçgenler ve oklar) eğlenceli ve alışılmadık şekillere (kalp, şimşek veya belirtme çizgileri gibi) kadar hazır şekiller bulunur (bunlar yalnızca birkaçıdır). Kendi özel şeklinizi yapmak isterseniz, bunun için Çokgen aracını kullanabilirsiniz.

9 Renkli kutular o anki Renk 1 (ön plan rengi) ve Renk 2 (arka plan rengi) renklerini gösterir. Kullanılma biçimleri Paint'te ne yaptığınıza bağlıdır. Renk kutuları Renk kutularını kullanırken aşağıdakilerden bir veya birkaçını yapabilirsiniz: Seçilen ön plan rengini değiştirmek için Giriş Sayfası sekmesindeki Renkler grubunda 1. Renk'i ve ardından renkli kareyi tıklatın. Seçilen arka plan rengini değiştirmek için Giriş Sayfası sekmesindeki Renkler grubunda 2. Renk'i ve ardından renkli kareyi tıklatın. Seçilen ön plan rengiyle boyamak için işaretçiyi sürükleyin. Seçilen arka plan rengiyle boyamak için, işaretçiyi sürüklerken sağ tıklatın.

10  Renk seçici O anki ön plan veya arka plan rengini ayarlamak için Renk seçici aracını kullanın. Resimden bir renk seçerek Paint'te çizim taparken istediğiniz rengi kullandığınızdan ve renklerin uyduğundan emin olabilirsiniz. Giriş Sayfası sekmesindeki Araçlar grubunda Renk seçici 'yi tıklatın. Ön plan rengi olarak ayarlamak istediğiniz rengi veya arka plan olarak kullanmak istediğiniz rengi resminizde tıklatın.

11  Renkle doldurma Tüm resmi veya eklenen şekli renkle doldurmak için Renkle doldur aracını kullanın. Giriş Sayfası sekmesindeki Araçlar grubunda Renkle doldur 'u tıklatın. Renkler grubunda, 1. Renk'i tıklatın, bir rengi tıklatın ve ardından doldurmak için alanın iç tarafını tıklatın. Rengi kaldırıp onun yerine arka plan rengini yerleştirmek için 2. Renk'i tıklatın, bir rengi tıklatın ve ardından doldurmak için alanı sağ tıklatın.

12  Renkleri düzenleme Teni bir renk seçmek için Renkleri düzenle 'yi kullanın. Paint'te renkleri karıştırma kullanmak istediğiniz tam rengi seçmenizi sağlar. Giriş Sayfası sekmesindeki Renkler grubunda Renkleri düzenle'yi tıklatın. Renkleri düzenle iletişim kutusunda renk paletinden bir rengi tıklatın ve ardından Tamam'ı tıklatın. Renk, Paint'te o rengi kullanabilmeniz için renk kutularından birinde görünür.

13 Resminizi görüntüleme
Paint'te görünümü değiştirme resimle nasıl çalışmak istediğinizi seçmenizi sağlar. İsterseniz resmin belirli bir kısmını ya da resmin tamamını yakınlaştırabilirsiniz. Tersine, resim çok büyükse uzaklaştırabilirsiniz. Ayrıca, Paint'te çalışırken cetvel ve kılavuz çizgilerini gösterebilirsiniz, bu Paint'te daha iyi çalışmanıza yardımcı olur.

14  Büyüteç Resminizin bir kısmını yakınlaştırmak için Büyüteç aracını kullanın. Giriş Sayfası sekmesindeki Araçlar grubunda Büyüteç 'i tıklatın, büyüteci taşıyın ve ardından kare içinde gösterilen görüntünün bir kısmını yakınlaştırmak için tıklatın. Pencerenin alt ve sağ tarafındaki yatay ve dikey kaydırma çubuklarını resmin etrafına taşımak için sürükleyin. Yakınlaştırma düzeyini azaltmak için Büyüteç'i yeniden sağ tıklatın.

15  Yakınlaştırma ve uzaklaştırma
Görüntünüzün daha büyük veya daha küçük görünümünü görmek için Yakınlaştır ve Uzaklaştır'ı kullanın. Örneğin, küçük bir parçasını düzenliyor ve görmek için yakınlaştırmanız gerekiyor olabilir. Ya da tersi olabilir; resminiz ekrana sığmayacak kadar çok büyük ve tümünü görmek için uzaklaştırmanız gerekebilir. Paint'te, yapmak istediğinize bağlı olarak birkaç farklı yakınlaştırma veya uzaklaştırma yöntemi vardır. Yakınlaştırma düzeyini artırmak için Görünüm sekmesindeki Yakınlaştırma grubunda Yakınlaştır'ı tıklatın. Yakınlaştırma düzeyini azaltmak için Görünüm sekmesindeki Yakınlaştırma grubunda Uzaklaştır'ı tıklatın. Paint penceresinde resmi gerçek boyutunda görüntülemek için Görünüm sekmesindeki Yakınlaştırma grubunda %100'ü tıklatın.

16  Cetveller Çizim alanı üstünde bir yatay cetvel ve sol tarafında bir dikey cetvel görüntülemek için Cetveller'i kullanın. Cetveller, resimlerinizin boyutlarını görüntülemenizi sağlar, bu resimleri yeniden boyutlandırırken faydalı olabilir. Cetvelleri göstermek için, Görünüm sekmesindeki Göster veya gizle grubunda Cetveller onay kutusunu seçin. Cetvelleri gizlemek için Cetveller onay kutusunu temizleyin.

17  Kılavuz Çizgileri Paint'te çizim yaparken şekilleri ve çizgileri hizalamak için Kılavuz Çizgileri'ni kullanın. Çizim yaparken nesne boyutları için görsel başvuru sağlamaya ve nesneleri hizalamaya yardımcı olabildiklerinden kılavuz çizgileri faydalıdır. Kılavuz çizgilerini göstermek için, Görünüm sekmesindeki Göster veya gizle grubunda Kılavuz Çizgileri onay kutusunu seçin. Kılavuz çizgilerini gizlemek için Kılavuz Çizgileri onay kutusunu temizleyin.

18  Tam ekran Resminizi tam ekran görüntülemek için Tam ekran 'ı kullanın. Resmi tüm ekranda görüntülemek için Görünüm sekmesindeki Ekran grubunda Tam ekran'ı tıklatın. Tam ekrandan çıkıp Paint penceresine geri dönmek için resmi tıklatın.

19 HAZIRLAYANLAR 106502009 CEM ALTIN 106502029 DOĞANAY BAKAL
TEŞEKKÜRLER


"Paint Programının Detaylı Tanıtımı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları