Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI 25 EYLÜL 2014– 23 EKİM 2014 FAALİYET RAPORU.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI 25 EYLÜL 2014– 23 EKİM 2014 FAALİYET RAPORU."— Sunum transkripti:

1 ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI 25 EYLÜL 2014– 23 EKİM 2014 FAALİYET RAPORU

2 25 EYLÜL 2014 TARİHİNDEN BUGÜNE ODAMIZA, 61 ADET FİRMA KAYIT OLMUŞ, 15 ADET FİRMA KAYDINI KAPATMIŞTIR. 61 ADET FİRMANIN; 5 ADETİ FABRİKA NİTELİĞİNDE OLUP, 1 ADETİ SUNİ VE SENTETİK ELYAFLARIN BÜKÜLMESİ VE İPLİK HALİNE GETİRİLMESİ, 1 ADETİ SABUN, YIKAMA VE TEMİZLEME MÜSTAHZARLARI, 1 ADETİ ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETİMİ, 1 ADETİ TEKSTİL AMAÇLI MAKİNELERLE KULLANILAN YARDIMCI MAKİNELERİN VE TEKSTİL BASKI MAKİNELERİNİN İMALATI, 1 ADETİ DİĞER ELEKTRONİK VE ELEKTRİK TELLERİ VE KABLOLARININ İMALATI İLE İŞTİGAL EDEN FİRMALARDIR. KAYDINI KAPATAN FİRMALAR ARASINDA 2 ADETİ FABRİKA NİTELİĞİNDE OLUP, 1 ADETİ PLASTİKTEN YARI MAMUL HALDE PROFİL, ÇUBUK, TABAKA, LEVHA, BLOK, FİLM, FOLYO, ŞERİT, VB. İLE MONOFİLAMENT İMALATI, 1 ADETİ DERİ VE KÜRKLÜ DERİ İMALATI İLE İŞTİGAL EDEN FABRİKALARDIR. TOPLAM ÜYE SAYISI :6.284 FABRİKA SAYISI : 773

3 ÇORLU TSO 2014 YILI MESLEK KOMİTELERİ 2. BİLEŞİK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ TOBB 5174 sayılı Kanun kapsamında Odaların asli görevi olan Madde 4: "Odalar; Üyelerinin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleğin genel menfaatlerine uygun olarak gelişmesini sağlamak, mensuplarının birbirleri ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak" hususları çerçevesinde; "Odamız Üyelerinin Ticari ve Sınai Hayatının Değerlendirilmesi" başlığı altında, Odamız 2014 yılı Meslek Komiteleri 2. Bileşik Toplantısı, 25 Eylül 2014 Perşembe günü gerçekleşti. Toplantıda; Odamızın üyelerine ve Çorlu'ya yönelik yaptığı hizmetler hakkında bilgilerin verilmesinin ardından Çorlu TSO'nun yaptığı çalışmalar sinevizyon eşliğinde takdim edildi.

4

5 ÇORLU TSO'DAN İHTİYAÇ SAHİBİ 750 ÖĞRENCİYE AYAKKABI YARDIMI Odamız tarafından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında öğrencilere giyecek yardımı kapsamında gönderdiği 30.000 TL ile Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilköğretim okullarında belirlenen ihtiyaç sahibi 750 öğrenciye ayakkabı yardımı yapıldı. Ayakkabılar; Odamız Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Köroğlu ve Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Serkant Hocaoğlu tarafından; Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü, Şube Müdürü Reşat Uçak ve Şef Hüseyin Kumaş'a teslim edildi. Konu hakkında konuşan Odamız Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Köroğlu; "Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin yapmış olduğu giyecek yardımı kapsamında bu yıl öğrencilerimizin ayakkabı ihtiyaçlarını karşılamak için karar aldık. Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'müzün belirlediği okullarda 750 öğrenciye ayakkabı yardımı yapmış bulunmaktayız. Amacımız yaklaşan kış öncesi öğrencilerimizin eksikliklerini bir nebze de olsa giderebilmektir. Bu vesileyle yeni eğitim ve öğretim yılında tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum" dedi.

6

7 ÇORLU TSO'NUN HAZIRLADIĞI PROJEYE TRAKYA KALKINMA AJANSI'NDAN DESTEK Trakya Kalkınma Ajansı 2014 yılı Teknik Destek Programı çerçevesinde; Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nın (Çorlu TSO) personeli için hazırladığı "ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti ve Şikayetleri YS Bilgilendirme ve Uygulama Eğitimi" projesi Ajans tarafından kabul edilerek 26 Eylül 2014 Cuma günü imza altına alındı. İmza törenine; Odamız Meclis Başkanı Metin Akgün, Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin katıldılar.

8

9 ÇORLU TSO MECLİS ÜYELERİ, TOBB ODA - BORSA MECLİS ÜYELERİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİNE KATILDILAR Odamız Meclis Üyeleri; Göksel Şahin, Rasim Silahlı, Mesut Tavukçu, Mustafa Filiz, Murat Özoğuz ve Bülent Bircan, 17-18 -19 Ekim 2014 tarihleri arasında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından düzenlenen "TOBB Oda - Borsa Meclis Üyeleri Bilgilendirme Semineri"ne iştirak ettiler. Meclis Üyeleri Bilgilendirme Seminerinde; Türk dış politikasının bugünü ve geleceği, etkili yönetim becerileri, etkili iletişim becerileri, protokol kuralları, e-ticaret ve sosyal medya yönetimi, finansal yönetim ve işletme yönetim fonksiyonları konuları hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

10

11 ÇORLU TSO' DA SGK KAMUOYUNU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ Kanun kapsamında prim borçlarının yeniden yapılandırılması ile ilgili "Kamuoyunu Bilgilendirme Toplantısı" 21 Ekim Salı günü Odamız Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Toplantıya; Tekirdağ Sosyal Güvenlik İl Müdürü Derya Alan, Çorlu Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Remzi Altındağ, SGK Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü İhtilaflı Primler Daire Başkanı Hüseyin Seyrekoğlu ve Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün katılımda bulundular.

12

13 ÇORLU TSO YÖNETİM KURULU TÜRK - ALMAN TİCARET VE SANAYİ ODASI 10. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA KATILDI Odamız Yönetim Kurulu Üyeleri Cevat Sevim ve Hüseyin Ersoy, 14 Ekim 2014 Salı günü Türk - Alman Ticaret ve Sanayi Odası'nın 10. Olağan Genel Kurul Toplantısı'na iştirak ettiler. Türk - Alman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rolf A. Königs; "Türk- Alman ticaret bağlarını güçlendirmek üzere karşılıklı girişimlerin ve yatırımların teşvik edildiği odamızda, uluslararası iletişim sağlanmakta ve yeni projeler, yeni iletişim kanalları başlatılmaktadır" dedi.

14

15 ÇORLU TSO'DAN ÇORLU KAYMAKAMI LEVENT KILIÇ'A NEZAKET ZİYARETİ Odamız Meclis Başkanı Metin Akgün,Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Meclis Başkan Yardımcıları; Ersan Peyamisafa, Yavuz Hasçelik, Meclis Katip Üyesi Miraç Çolak, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Köroğlu, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Serkant Hocaoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri; İbrahim Gönül, Cevat Sevim, Hüseyin Ersoy, Haşim Yiğit ve Fatih Keskin, 24 Eylül 2014 Çarşamba günü Yozgat'ın Sorgun ilçesi Kaymakamlığı'ndan 02.09.2014 tarih ve 2014/1032 sayılı kararname ile ilçemize atanan Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç'a nezaket ziyaretinde bulundular. Odamız Meclis Başkanı Metin Akgün ve Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün; Çorlu'da yeni göreve başlayan Kaymakam Levent Kılıç'a "Bölgemize hoş geldiniz" diyerek yeni görevinde başarılar dilediler. Ayrıca; Çorlu TSO faaliyetleri hakkında ve bölgemizin sosyo - ekonomik yapısına ilişkin bilgiler verdiler.

16

17 14. MESLEK KOMİTESİ'NDEN GRUP ÜYELERİNE ZİYARET Odamız 14. Meslek Komitesi Başkanı Hülya Perin, Başkan Yardımcısı Tülay Uyanık, Meslek Komite Üyeleri; Hakan Abay ve Nurdoğan Yavuz, 17 Ekim 2014 Cuma günü 14. Meslek Komitesi Grup Üyelerine ziyarette bulundular. Gerçekleşen ziyarette; Sektörel bazda yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri hakkında görüş alışverişinde bulunan 14. Meslek Komite Üyeleri, Çorlu TSO'nun faaliyetleri hakkında üyelere bilgilendirmede bulundular.

18

19

20

21 6552 SAYILI TORBA KANUNUN'UN SGK UYGULAMALARI YÖNÜNDEN DEĞERLENDİRİLMESİ KONULU TOPLANTI ÇORLU TSO'DA GERÇEKLEŞTİ Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO), Çorlu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ve Çorlu Vergi Dairesi tarafından düzenlenen "6552 Sayılı Kanun Kapsamında Güncel Uygulamalarla İlgili Soru ve Cevaplar" konulu toplantı 16 Ekim 2014 Perşembe günü Odamız Konferans Salonunda gerçekleşti. Toplantıya; Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum Karayel, Süleymanpaşa Vergi Dairesi Müdürü Zeki Karakaya, Çorlu Vergi Dairesi Müdürü Levent Şensoy, Tekirdağ Vergi Dairesi Grup Müdür Vekili Şenol Gelen, Tekirdağ Vergi Dairesi Tahsilat Müdür Vekili Celil Fidan, Odamız Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Köroğlu ve Odamız Meclis Üyesi Hikmet Düzgören katılımda bulundular.

22

23 ÇORLU CUMHURİYET BAŞSAVCISI HABİB KORKMAZ'DAN ÇORLU TSO'YA İADE-İ ZİYARET Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz 15 Ekim 2014 Çarşamba günü Odamıza iade-i ziyarette bulundu. Ziyarette, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz; Odamız Meclis Başkanı Metin Akgün, Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Meclis Başkan Yardımcısı Yavuz Hasçelik, Meclis Katip Üyesi Miraç Çolak ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Köroğlu tarafından ağırlandı.

24

25 6. MESLEK KOMİTESİ'NDEN GRUP ÜYELERİNE ZİYARET Odamız Meclis Başkanı ve 6. Meslek Komite Üyesi Metin Akgün, Meslek Komitesi Başkanı Kurtuluş Ay, Meclis Katip Üyesi ve 6. Meslek Komite Üyesi Miraç Çolak, Komite Üyeleri; Eyüp Çatalkaya ve Ramazan Karadeniz 15 Ekim 2014 Çarşamba günü 6. Meslek Komitesi Grup Üyelerine Ziyarette bulundular. Üye ziyaretlerinin önemine değinen Metin Akgün; "Ülke ekonomisinin iyi yerlere gelmesini istiyoruz. Üyelerimize yapmış olduğumuz bu ziyaretlerle sektörde yaşanan sorunları daha yakından takip ediyoruz ve çözümü için elimizden geleni yapıyoruz. Sektörel bazda ki sorunların çözümü ülkemizde ki ekonomik gelişimi olumlu etkileyecektir. Bu tür ziyaretleri sık sık gerçekleştirerek üyelerimizin sektörel gelişiminin nabzını tutacağız" dedi.

26

27

28

29 ODAMIZ YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI İSMAİL KÖROĞLU TÜRKONFED TOPLANTISINA KATILDI "Bölgesel Kalkınmada Yerel Dinamikler ve Yatırım Ortamı İl Raporları" konulu proje toplantısı 29 Eylül 2014 Pazartesi günü Trakya Kalkınma Ajansı'nda gerçekleşti. Odamız Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Köroğlu'nun katıldığı toplantıda; Trakya Bölgesi'nin kalkınmasına yönelik yerel dinamiklerin analiz edilerek bölgenin yatırım ortamının etkin değerlendirilmesine yönelik önerilerin hazırlanması konuları katılımcılara aktarıldı. Toplantının amacına değinen TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça; "TR21 Bölgesi illeri için ( Tekirdağ, Edirne, Kırklareli) ayrı ayrı analizler yürütülüp göstergeler incelenmiştir. Her ilin ekonomik performansının incelendiği birer anket yapılmaktadır. Bunların yanı sıra her ilde birer çalıştay düzenlenmekte ve ilin yerel aktörleri ile bölge hakkında söz sahibi kişilerle fikir alışverişi yapılabilmektedir. Gerçekleşen çalıştayın amacı; İlin mevcut sosyo - ekonomik durumunu masaya yatırmak ve gelecek hakkında vizyon ortaya koymaktır" dedi.

30

31 ÇORLU İLÇE JANDARMA KOMUTANI YZB. SERKAN GÜRZSOY, ÇORLU TSO'YA İADE-İ ZİYARETTE BULUNDU Çorlu İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Serkan Gürzsoy, 24 Eylül 2014 Çarşamba günü Odamıza iade-i ziyarette bulundu. Ziyarette; Odamız Meclis Başkanı Metin Akgün, Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Köroğlu, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Serkant Hocaoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri; İbrahim Gönül, Cevat Sevim, Hüseyin Ersoy, Haşim Yiğit ve Fatih Keskin hazır bulundular.

32

33 12. MESLEK KOMİTESİ'NDEN GRUP ÜYELERİ'NE ZİYARET Odamız 12. Meslek Komitesi Başkanı Kazım Çelebi, Komite Başkan Yardımcısı Taner Obuz, Komite Üyeleri; Mustafa Filiz, Mümin Kelle, Kadir Gürel ve Orhan Çebi, 13 -14 Ekim 2014 tarihleri arasında odamız 12. Meslek Komitesi Grup üyelerine ziyarette bulundular. Gerçekleşen ziyarette; sektörel bazda yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri hakkında görüş alışverişinde bulunan 12. Meslek Komite Üyeleri, Çorlu TSO'nun faaliyetleri hakkında üyelere bilgilendirmede bulundular.

34

35

36

37

38

39

40

41 ÇORLU TSO'DAN "KOSGEB BİLGİLENDİRME TOPLANTISI" GERÇEKLEŞTİ Odamız ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenen "KOSGEB Bilgilendirme Toplantısı" 14 Ekim 2014 Salı günü Odamız Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Toplantıda; KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Tolga Erkan katılımcılara KOBİ Proje Destek Programı, İşbirliği- Güçbirliği Destek Programı, Tematik Proje Destek Programı, Girişimcilik Destek Programı, Ar- Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı, Genel Destek Programı ve Gelişen İşletmeler Piyasası KOBİ Destek Programı hakkında bilgiler verdi.

42

43 HALKBANK BÖLGE KOORDİNATÖRLÜĞÜ'NDEN ENİS SÜLÜN'E ZİYARET Halkbank Çorlu Şube Müdürü Yusuf Tosun, Yeni Çorlu Şube Müdürü Erdoğan Er,Trakya Bölgesel KOBİ ve Ticari Pazarlama Müdürü Dilek Kaplan,Bölge Koordinatörü Levent Nihat Güleç, Bölge Kredi Tahsis ve Yönetimi Bölüm Yöneticisi Gülay Özkan ve Bölge Bireysel Bankacılık Bölüm Yöneticisi Nurcan Saitoğlu 02 Ekim 2014 Perşembe günü, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün'ü makamında ziyaret ettiler.

44

45 ÇORLU TSO ÜYELERİ TEMEL DIŞ TİCARET MEVZUATI EĞİTİMİ'NDE BİRARAYA GELDİ Odamızın üyelerine yönelik olarak düzenlediği eğitimler kapsamında 02 Ekim 2014 Perşembe günü "Temel Dış Ticaret Mevzuatı Eğitimi" gerçekleşti. Eğitmen Nurdan Öneren'in sunumlarıyla Odamız Konferans Salonu'nda gerçekleşen eğitimde; Temel dış ticaret mevzuatı, ihracat öncesi hazırlıklar, teklif ve proforma, fiili ihracat için hazırlıklar, ihracat operasyonları ve ithalat hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

46

47 ÇORLUSPOR 1947'DEN ÇORLU TSO'YA ZİYARET Çorluspor ile Çorlu Yeni Sanayispor'un birleşmesinden oluşan Çorluspor 1947 futbol takımının Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Ercili, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Ali Çimen, Necdet Gürsoy, Yönetim Kurulu Üyeleri, Tamer Sert, Hakan Abay, Çağdaş Dobrucalı, Hüsmen Taşıyaran ve Celal Şerifoğlu 15 Ekim 2014 Çarşamba günü Odamıza ziyarette bulundular. Meclis Başkanı Metin Akgün'e ve Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün'e birer forma hediye eden Çorluspor 1947 takımının Yönetim Kurulu Üyeleri, şampiyonluk sözü vererek; "Çorlumuzun adını üst liglerde duyuracağız" dediler. Metin Akgün ve Enis Sülün, gerçekleşen ziyaretten dolayı Çorluspor 1947 takımına teşekkür ederek yeni sezonda başarı dileklerinde bulundular.

48

49 ÇORLU TSO'DA EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR Odamızın üyelerine yönelik olarak düzenlediği eğitimler kapsamında 09 - 10 Ekim 2014 tarihleri arasında "ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Bilgilendirme Eğitimi" gerçekleşti. Türk Loydu Eğitmeni Müjgan Çetin'in sunumlarıyla Odamız Meclis Salonu'nda gerçekleşen eğitimde "Bilgi güvenliği yönetim sistemi,varlık yönetimi, risk ve analizler ve standart maddeler" konuları hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

50

51  20-22 EKİM 2014 TARİHLERİNDE ANTALYA’DA GERÇEKLEŞTİRİLEN “AKREDİTASYON ÇALIŞTAYI” NA ODAMIZ GENEL SEKRETERİ İBRAHİM KARAĞÖZ KATILDI.  13 EKİM 2014 TARİHİ İTİBARİYLE ; ÖZGE ÖZDEMİR UYSAL ÇORLU TSO KOSGEB PERSONELİ OLARAK ÇORLU KOSGEB TEMSİLCİLİĞİNDE GÖREV YAPMAYA BAŞLAMIŞTIR.

52 ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİ VE İHTİSAS KOMİSYONLARI KARARLARI YÖNETİM KURULUMUZ TARAFINDAN GÖRÜŞÜLEREK; KARARLARA İSTİNADEN GEREKLİ YAZIŞMALAR VE İŞLEMLER YAPILMAKTADIR. Odamız 02.Meslek Komitesi’nin 25.09.2014 tarih ve 16 sayılı toplantı kararına istinaden; >- 02. Meslek Komitesinin üyelerinin bulunduğu Çorlu Yeni Sanayi Bölgesindeki giriş ve çıkış güzergahlarının düzensiz ve yetersiz olması dolayısıyla bölgeye giriş ve çıkışlarda yoğunluk, kazalar ve problemler yaşandığından Çorlu Ağır Bakım Bölgesi ve Orion Kavşağı tarafındaki giriş ve çıkışların düzenlenmesi hususunda gerekli yazışmalar yapılmıştır.

53 ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİ VE İHTİSAS KOMİSYONLARI KARARLARI YÖNETİM KURULUMUZ TARAFINDAN GÖRÜŞÜLEREK; KARARLARA İSTİNADEN GEREKLİ YAZIŞMALAR VE İŞLEMLER YAPILMAKTADIR. Odamız 03.Meslek Komitesi’nin 25.09.2014 tarih ve 17 sayılı toplantı kararına istinaden; >- İŞ-KUR’un sakat ve malül işçi çalıştırma konusundaki uygulamalarında yaşanılan aksaklıklar sebebiyetiyle konunun İŞKUR ile görüşülmesi hususunda gerekli çalışmalar yapılmaktadır.

54 ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİ VE İHTİSAS KOMİSYONLARI KARARLARI YÖNETİM KURULUMUZ TARAFINDAN GÖRÜŞÜLEREK; KARARLARA İSTİNADEN GEREKLİ YAZIŞMALAR VE İŞLEMLER YAPILMAKTADIR. Odamız 15.Meslek Komitesi’nin 14.10.2014 tarih ve 17 sayılı toplantı kararına istinaden; >- Pazartesi Pazarı mevkiinde bulunan geçiş yollarının tıkanmaması ve araçların/vatandaşların mağdur olmaması için Pazar yerinde bulunan geçiş yollarındaki tezgahlar için gerekli düzenlemeler yapılması hususunda gerekli yazışmalar yapılmıştır. Odamız 08. Meslek Komitesi’nin 14.10.2014 tarih ve 17 sayılı kararına istinaden; >- Çorlu’da sayıları artan seyyar satıcıların denetlenmesi hususunda gerekli yazışmalar yapılmıştır.

55 Saygılarımızla bilgilerinize sunarız. 23.10.2014 YÖNETİM KURULU ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI


"ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI 25 EYLÜL 2014– 23 EKİM 2014 FAALİYET RAPORU." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları