Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI 29 MAYIS 2014– 26 HAZİRAN 2014 FAALİYET RAPORU.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI 29 MAYIS 2014– 26 HAZİRAN 2014 FAALİYET RAPORU."— Sunum transkripti:

1 ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI 29 MAYIS 2014– 26 HAZİRAN 2014 FAALİYET RAPORU

2 29 MAYIS 2014 TARİHİNDEN BUGÜNE ODAMIZA, 77 ADET FİRMA KAYIT OLMUŞ, 24 ADET FİRMA KAYDINI KAPATMIŞTIR. 77 ADET FİRMANIN; 6 ADETİ FABRİKA NİTELİĞİNDE OLUP, 1 ADETİ TAHILLARIN ÖĞÜTÜLMESİ VE UN İMALATI, 1 ADETİ SUNİ VE SENTETİK TEKSTİL MALZEMESİNİN EKSTRÜZYONU, ÇEKİLMESİ, TEKSTÜRE EDİLMESİ VEYA KESİLMESİ İÇİN KULLANILAN MAKİNELER İLE DOĞAL TEKSTİL ELYAFI HAZIRLAMA MAKİNELERİ VE DOKUMA MAKİNELERİNİN İMALATI, 1 ADETİ KAUÇUKTAN SİLGİ, RONDELA, CONTA, TEKNE VEYA İSKELE USTURMAÇALARI, GÖZENEKLİ VULKANİZE KAUÇUKTAN TEKNİK İŞLERDE KULLANILAN DİĞER EŞYALAR İLE DEMİRYOLU, KARA YOLU TAŞITLARI VE DİĞER ARAÇLAR İÇİN KALIPLANMIŞ PARÇALARIN İMALATI, 1 ADETİ METALDEN KALIP VE DÖKÜM MODELİ İMALATI, 1 ADETİ PERDELERİN VE İÇ STORLARIN, PERDE VEYA YATAK SAÇAKLARININ, FARBELALARININ VE MALZEMELERİNİN İMALATI, 1 ADETİ PLASTİKTEN YARI MAMUL HALDE PROFİL, ÇUBUK, TABAKA, LEVHA, BLOK, FİLM, FOLYO, ŞERİT, VB. İLE MONOFİLAMENT İMALATI İLE İŞTİGAL EDEN FABRİKALARDIR. KAYDINI KAPATAN FİRMALAR ARASINDA FABRİKA BULUNMAMAKTADIR. TOPLAM ÜYE SAYISI :6.098 FABRİKA SAYISI : 766

3 ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI YENİ HİZMET BİNASI'NIN TEMELLERİ ATILDI "Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yeni Hizmet Binası Temel Atma Töreni" Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun teşrifleriyle 12 Haziran 2014 Perşembe günü gerçekleşti. Temel atma törenine; Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Namık Kemal Üniversitesi Rektör V. Şefik Kurultay, Vali Yardımcısı Mahmut Yıldırım, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, Odamız Meclis Üyeleri, Meclis Başkanı Metin Akgün, Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün ve Yönetim Kurulu Üyeleri katılımda bulundular.

4

5

6

7 ÇORLU TSO GELENEKSEL ÖDÜL TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ T.C. Tekirdağ Valiliği Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanlığı ve Odamız tarafından 2012 yılı gelirlerinden yüksek düzeyde vergi ödeyen, ihracatları ile ülke ekonomimize katkı sağlayan üyelerimizin ödüllendirilmeleri için düzenlediğimiz ödül töreni 12 Haziran 2014 Perşembe günü Çorlu Silverside Otelde gerçekleşti. Törene; Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Vali Yardımcısı Mahmut Yıldırım, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, N.KÜ. Rektör V. Şefik Kurultay, Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum Karayel, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, Odamız Meclis Başkanı Metin Akgün, Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, il, ilçe protokolü ve üyelerimiz katılımda bulundular.

8

9

10

11 ÇORLU TSO HEYETİ YUNANİSTAN 16. ALEXPO ULUSLARARASI TİCARET FUARINA İŞTİRAK ETTİ Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Yunanistan Fuar Heyeti 20 - 22 Haziran 2014 tarihleri arasında 16. Alexpo Uluslararası Ticaret Fuarına ziyaretlerini gerçekleştirdi. İlk olarak Gümülcine Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret eden Çorlu TSO heyeti, burada gerçekleştirilen faaliyetler hakkında istişarede bulundu. Çorlu TSO Fuar Heyetinde; Meclis Başkanı Metin Akgün, Meclis Üyeleri; İsmail Güleroğlu, Sinan Kumyol, İbrahim Yıldız, Erol Şimşek, Şeref Saka, Zeynel Yurtseven Atilla Gaygusuzoğlu, Rasim Silahlı, Volkan Çelebi, Mustafa Filiz, Göksel Şahin, Mehmet Elverdi, Ümit Kurtulmuş, Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları; İsmail Köroğlu ve Engin Adıgüzeloğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri; İbrahim Gönül, Cevat Sevim, Hüseyin Ersoy, Fatih Keskin, Müslüm Kahraman ve Haşim Yiğit hazır bulundular. Çorlu TSO Heyeti daha sonra İskeçe Ticaret ve Sanayi Odası'na ziyarette bulundu.

12

13

14 ÇORLU TSO HEYETİ YUNANİSTAN 16. ALEXPO ULUSLARARASI TİCARET FUARINA İŞTİRAK ETTİ Dünyanın dört bir yanından katılan firmaların stand açtığı 16. Alexpo Uluslararası Ticaret Fuarı'nda Çorlu TSO da bölgemiz ticaretinin gelişimi ve yurtdışında temsili için stand açtı. Gıda, enerji, hizmet, konut, teknoloji, sağlık ve geleneksel ürünlerin sergilendiği fuara dünyanın çeşitli ülkelerinden yaklaşık 100 firma katılım sağladı. Fuarda kurulan Çorlu TSO Standına yoğun ilgi gösteren Yunanistan ve çevre ülkelerden gelen firma temsilcileri ve Çorlu TSO üyeleri ve bölgemiz hakkında detaylı bilgi aldılar. 2 Yılda bir Yunanistan'ın Dedeağaç kentinde 3000 metrekare alanda düzenlenen Alexpo Uluslararası Ticaret Fuarı bölgemizin ve odamıza kayıtlı üyelerin tanıtımına büyük katkı sağladı.

15

16

17 ÇORLU TSO'DAN TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KADİR ALBAYRAK'A ZİYARET Odamız Meclis Başkanı Metin Akgün, Meclis Başkan Yardımcısı Ersan Peyamisafa, Meclis Katip Üyesi Miraç Çolak, Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları; İsmail Köroğlu ve Engin Adıgüzeloğlu, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Serkant Hocaoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri; İbrahim Gönül, Hüseyin Ersoy, Haluk Perçin Bayındır, Fatih Keskin ve Haşim Yiğit 19 Haziran 2014 Perşembe günü Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'a ziyarette bulundular.

18

19 ÇORLU TSO'DA UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ SERTİFİKA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ Odamız ve KOSGEB işbirliğiyle; 05 - 15 Mayıs 2014 tarihleri arasında düzenlenen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" tamamlanmıştır. Eğitim sonunda sertifika almaya hak kazanan katılımcılar için KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Sayın Özay Cebeci'nin katılımlarıyla 18 Haziran 2014 Çarşamba günü Odamız Meclis Salonu'nda sertifika töreni gerçekleştirildi. Sertifika Törenine; KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Sayın Özay Cebeci, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları; İsmail Köroğlu ve Engin Adıgüzeloğlu, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Serkant Hocaoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri; İbrahim Gönül, Cevat Sevim, Fatih Keskin, Müslüm Kahraman, Hüseyin Ersoy, Haşim Yiğit, girişimci adaylar ve basın mensupları katılımda bulundular.

20

21

22

23 ÇORLU TSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ENİS SÜLÜN, NÜKLEER SANTRAL MAKİNE VE EKİPMANLARI ÜRETİM ÇALIŞTAYI'NA KATILDI Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Tekirdağ Sanayiciler Derneği,, NKÜ Teknopark A.Ş. tarafından ortaklaşa düzenlenen ve İlimizde faaliyette bulunan firmaların nükleer santral makine ve ekipman pazarından daha fazla pay almasının hedeflendiği "Tekirdağ Sanayisi Nükleer Santral, Makine ve Ekipmanları Üretim Çalıştayı“28 Mayıs 2014 Çarşamba günü Ramada Otelde yapıldı. Toplantıya; Vali Ali Yerlikaya, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal, Teksander Bşk. Ömer Sarıoğlu, NKÜ Teknopark Genel Müdürü Prof.Dr. Bülent Eker, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün ve Tekirdağ, Çerkezköy Ticaret Sanayi Odası Başkanları ile sanayiciler katıldı.

24

25 ÇORLU TSO' DA "YÖNETİM GELİŞTİRME, KİŞİSEL GELİŞİM VE OFİS YÖNETİMİ EĞİTİMİ" GERÇEKLEŞTİ Odamızın üyelerine yönelik olarak düzenlediği ücretsiz eğitimler kapsamında 13 Haziran 2014 Cuma günü Çorlu TSO Konferans Salonu'nda "Yönetim Geliştirme, Kişisel Gelişim ve Ofis Yönetimi Eğitimi" gerçekleşti. Serkan Usta'nın sunumları ile düzenlenen eğitimde; kurumsallaşma, lider Yöneticilik, üstlerle iletişim konularında katılımcılara bilgiler verildi.

26

27 ÇORLU TSO YÖNETİM KURULU ÜYESİ İBRAHİM GÖNÜL GTİ OLAĞANÜST GENEL KURUL TOPLANTISINA KATILDI Gümrük ve Turizm İşletmeleri Tic. A.Ş. Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı 14 Haziran 2014 tarihinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sosyal Tesisler Toplantı Salonu'nda gerçekleşti. Toplantıya Odamız Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Gönül katılımda bulundu.

28

29 ÇORLU TSO'DAN SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ'NE ZİYARET Odamız Meclis Başkanı Metin Akgün, Meclis Başkan Yardımcısı Ersan Peyamisafa, Meclis Katip Üyesi Miraç Çolak, Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları; İsmail Köroğlu ve Engin Adıgüzeloğlu, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Serkant Hocaoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri; İbrahim Gönül, Hüseyin Ersoy, Haluk Perçin Bayındır, Fatih Keskin ve Haşim Yiğit 19 Haziran 2014 Perşembe günü Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'ı makamında ziyaret etti.

30

31 ÇORLU TSO ÜYELERİ "MOTİVASYON VE İLETİŞİM EĞİTİMİ"NDE BİRARAYA GELDİ Odamız tarafından düzenlenen ücretsiz eğitimler kapsamında, 03 Haziran 2014 Salı günü Çorlu TSO Konferans Salonu'nda "Motivasyon ve İletişim Eğitimi" gerçekleşti. Eğitmen Ahmet Erdem'in sunumlarıyla gerçekleşen eğitimde; İletişim, iletişim çeşitleri, empatik iletişim, iletişimde uyum ve ahenk, sözsüz iletişim, beden dilinin etkin kullanımı, yanlış dinleme, etkin dinleme konularında katılımcılara bilgiler verildi.

32

33 ÇORLU İLÇE JANDARMA KOMUTANI'NDAN VEDA ZİYARETİ Çorlu İlçe Jandarma Komutanı Jan. Bnb. Tolga Çemrek 10 Haziran 2014 Salı günü Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Köroğlu'na veda ziyaretinde bulundu.

34

35 ÇORLU TSO YÖNETİM KURULU ÜYESİ İBRAHİM GÖNÜL, TÜRKİYE - TÜRKMENİSTAN İŞ FORMU'NA KATILDI Türkiye - Türkmenistan İş Formu, 3 Haziran Salı günü TOBB Birlik Merkezi'nde gerçekleşti. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Palvan Taganov ve iki ülke işadamlarının da katıldığı toplantıya Odamızı temsilen Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Gönül iştirak etti.

36

37 ÇORLU KÜLTÜRSPOR'DAN ENİS SÜLÜN'E ZİYARET Çorlu Kültürspor Başkanı Hasan Güngör, Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Cantez ve Tayyar İşteal 09 Haziran 2014 Pazartesi günü Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün'e ziyarette bulundular. Başarılı bir futbol sezonunun ardından bir üst lige yükselmeyi hak eden Kültürspor'un yetkililerini tebrik eden Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün; "Bir üst lige çıkan Kültürspor'un teknik heyetini ve futbolcularını kutluyorum. Gelecek sezonda da aynı başarıyı yakalamalarını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı. Kültürspor Başkanı Hasan Güngör; "Çorlu'nun gelişmesinde Çorlu TSO'nun katkısı çok büyüktür. Gerçekleştirmiş oldukları faaliyetlerinden dolayı Çorlu TSO'yu kutluyoruz" ifadelerini kullandı Kültürspor yetkilileri Enis Sülün'e 59 numaralı Kültürspor forması hediye ederek teşekkürlerini sundular.

38

39  03 HAZİRAN 2014 TARİHİNDE TOBB SOSYAL TESİSLERİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN “ TÜRKİYE- AB ODA FORUMU II KAPANIŞ TOPLANTISINA ODAMIZ GENEL SEKRETERİ İBRAHİM KARAĞÖZ KATILDI.  25.06.2014 TARİHİNDE ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİRİLEN SİGORTA ACENTELERİ YÖNETMELİĞİNİN UYGULANMASINA İLİŞKİN GENELGE HAKKINDA DÜZENLENEN EĞİTİME ODAMIZ YAZI İŞLERİ GÖREVLİSİ AYSUN TEZCAN KATILDI.

40 ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİ VE İHTİSAS KOMİSYONLARI KARARLARI YÖNETİM KURULUMUZ TARAFINDAN GÖRÜŞÜLEREK; KARARLARA İSTİNADEN GEREKLİ YAZIŞMALAR VE İŞLEMLER YAPILMAKTADIR. Odamız 14. Meslek Komitesi’nin 02.06.2014 tarih ve 13 sayılı toplantı kararına istinaden; >- Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi ve Odamız 13. Meslek Komitesi Grubu üyeleri ile işbirliğinde 2015 yılı Mart ayında düzenlemeyi planladıkları “Vardiyalı Sistem Çalışma, Nöbetle Çalışma Düzeni ve İş Güvenliği” toplantısı düzenlenmesi hususunda komitemiz ile gerekli yazışmalar yapılmıştır. Odamız 10. Meslek Komitesi’nin 30.05.2014 tarih ve 12 sayılı toplantı kararına istinaden; >- Yeni Sanayi Bölgesindeki yolların yapılması hakkında gerekli yazışmalar yapılmıştır. Odamız 04. Meslek Komitesinin 15.05.2014 tarih ve 12 sayılı toplantı kararına istinaden; > 4. Meslek Komitesi (Deri Sanayicileri) ‘nin deri sektörüyle ilgili olan fuarlara iştirak etmesi hususunda komitemiz ile gerekli yazışmalar yapılmıştır.

41 ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİ VE İHTİSAS KOMİSYONLARI KARARLARI YÖNETİM KURULUMUZ TARAFINDAN GÖRÜŞÜLEREK; KARARLARA İSTİNADEN GEREKLİ YAZIŞMALAR VE İŞLEMLER YAPILMAKTADIR. Odamız 16. Meslek Komitesi’nin 29.05.2014 tarih ve 12 sayılı toplantı kararına istinaden; >- İşletmelerin ara eleman temini sorunlarının görüşülmesi ve bu hususun istişare edilmesi için Çorlu Mehmet Rüştü Uzel Meslek Lisesi’nin ziyaret edilmesi hususunda gerekli çalışmalar yapılmıştır. Odamız 08. Meslek Komitesinin 10.06.2014 tarih ve 13 sayılı toplantı kararına istinaden; >- Faturasız ve hal kaydı olmadan sebze meyve satanların denetlenmesi hususunda gerekli yazışmalar yapılmıştır.

42 ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİ VE İHTİSAS KOMİSYONLARI KARARLARI YÖNETİM KURULUMUZ TARAFINDAN GÖRÜŞÜLEREK; KARARLARA İSTİNADEN GEREKLİ YAZIŞMALAR VE İŞLEMLER YAPILMAKTADIR. Odamız 12. Meslek Komitesi’nin 29.05.2014 tarih ve 12 sayılı toplantı kararına istinaden; >- Askent’ten Ecevit Bulvarına inen yoldaki sinyalizasyonda ışık sürelerinin ayarlanması için çalışma yapılması, >-Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne S-M-J-T plakalı araçların durumlarının belirleneceği komisyona Odamızdan temsilci atanması, >- Ticari araçların devirleri ve yol belgelerinin düzenlenmesi hususunda esnafın sorunlarının çözülmesi, >- Orion AVM’nin altındaki otobüs yazıhanelerinin olduğu kavşağa sinyalizasyon kurulması, >- Ergene Kaymakamlığı’nın önüne kurulan ışıkların yapılacak ceplere ve yan yollarla çözülmesi, >- Çorlu Emlak Konutlarına çıkan köprüye istinaden yeni giriş-çıkış çalışmalarını rahatlatacak köprü ve sinyalizasyon çalışmalarının yapılması, >- İlçemiz mücavir alanı içerisinde faaliyet gösteren ticari araçların güzergahlarındaki lüzumsuz park sorununun çözülmesi hususlarında gerekli yazışmalar yapılmıştır.

43 Saygılarımızla bilgilerinize sunarız. 26.06.2014 YÖNETİM KURULU ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI


"ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI 29 MAYIS 2014– 26 HAZİRAN 2014 FAALİYET RAPORU." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları