Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

NETIGMA. Bu sunumda NETİGMA’yı neden yazdığımızı, nasıl faydalandığımızı ve NETİGMA’nın Yazılım Geliştirme ve Bakım Süreçlerine olan katkılarını sizlerle.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "NETIGMA. Bu sunumda NETİGMA’yı neden yazdığımızı, nasıl faydalandığımızı ve NETİGMA’nın Yazılım Geliştirme ve Bakım Süreçlerine olan katkılarını sizlerle."— Sunum transkripti:

1 NETIGMA

2 Bu sunumda NETİGMA’yı neden yazdığımızı, nasıl faydalandığımızı ve NETİGMA’nın Yazılım Geliştirme ve Bakım Süreçlerine olan katkılarını sizlerle paylaşacağız.

3 SUNUM AKIŞI O NEDİR? NEDEN GEREKTİ? NASIL BAŞLADI? NASIL OLUŞTU? PROJE EKİPLERİNE NE SAĞLIYOR? KULLANILAN PROJELER YAZILIM EKİPLERİNE NE SAĞLIYOR? TEMEL ÖZELLİKLERİ NETİGMASIZ OLABİLİR Mİ? KULLANANLAR NE DİYOR?

4 SUNUM AKIŞI O NEDİR? NEDEN GEREKTİ? NASIL BAŞLADI? NASIL OLUŞTU? PROJE EKİPLERİNE NE SAĞLIYOR? KULLANILAN PROJELER YAZILIM EKİPLERİNE NE SAĞLIYOR? TEMEL ÖZELLİKLERİ NETİGMASIZ OLABİLİR Mİ? KULLANANLAR NE DİYOR?

5 NETİGMA Nedir? Netigma, Netcad tarafından tasarlanmış ve geliştirilmiş web tabanlı bir yazılım geliştirme platformudur. Netigma’nın detaylarına girmeden önce kısaca hayat hikayesini anlatmak istiyoruz.

6 SUNUM AKIŞI O NEDİR? NEDEN GEREKTİ? NASIL BAŞLADI? NASIL OLUŞTU? PROJE EKİPLERİNE NE SAĞLIYOR? KULLANILAN PROJELER YAZILIM EKİPLERİNE NE SAĞLIYOR? TEMEL ÖZELLİKLERİ NETİGMASIZ OLABİLİR Mİ? KULLANANLAR NE DİYOR?

7 NETİGMA Neden Gerekti? SORUNLAR Yirmi yıldan uzun bir süre sektörde yazılım geliştiriyoruz. Sizlerin ve diğer firmaların muhtemelen tamamen ya da kısmen paylaştığı SORUNLAR bizim için de geçerlidir. Belirsiz şartnameler, sürekli değişen kullanıcı taleplerinden ötürü zamanında yetişmeyen projeler Yazılımcı sirkülasyonu, iyi yazılımcı bulma zorluğu Her zaman yetersiz dokümantasyon Yeterince test edilemeyen yazılımlar Aynı yazılımcının aynı konuda farklı zamanlarda farklı geliştirmeler yapabilmesi Test, rapor tasarımı gibi işlere atanacak personel bulma zorluğu Basit rapor, form gibi değişikliklerin bile yazılımcı gerektirmesi

8 SUNUM AKIŞI O NEDİR? NEDEN GEREKTİ? NASIL BAŞLADI? NASIL OLUŞTU? PROJE EKİPLERİNE NE SAĞLIYOR? KULLANILAN PROJELER YAZILIM EKİPLERİNE NE SAĞLIYOR? TEMEL ÖZELLİKLERİ NETİGMASIZ OLABİLİR Mİ? KULLANANLAR NE DİYOR?

9 NETIGMA Nasıl Başladı? NETIGMA Projesi başlatıldı. Böylece NETIGMA Projesi başlatıldı. Ortak sorunları tamamen ya da kısmen aşmak için önce hazır platformları araştırdık. Ancak veritabanı bağımsız ve spatial veri destekli bir platform bulamadık. Bulduğumuz platformların çoğunluğu da kod kütüphanesi (ara katman) idi ve yazılımcı gerektiriyordu. Parça parça bulunan yeteneklerin bir arada çalışmasının ise başka riskler yaratacağı düşünüldü.

10 SUNUM AKIŞI O NEDİR? NEDEN GEREKTİ? NASIL BAŞLADI? NASIL OLUŞTU? PROJE EKİPLERİNE NE SAĞLIYOR? KULLANILAN PROJELER YAZILIM EKİPLERİNE NE SAĞLIYOR? TEMEL ÖZELLİKLERİ NETİGMASIZ OLABİLİR Mİ? KULLANANLAR NE DİYOR?

11 2005 yılından itibaren yaklaşık 25 adam yıllık bir çaba sonucu bugüne kadar yüzlerce projede kullanılarak iyileştirildi ve olgunlaştı. Bugün sadece alan ve IT uzmanlarından oluşan Proje ekiplerimiz minimum kodlama gereksinimi ile yüzlerce projeyi geliştirmiş ve sürdürmektedir. Gerektiği durumlarda kodlama desteği Yazılım ekibimiz tarafından sağlanıyor. NETIGMA Nasıl Oluştu?

12 SUNUM AKIŞI O NEDİR? NEDEN GEREKTİ? NASIL BAŞLADI? NASIL OLUŞTU? PROJE EKİPLERİNE NE SAĞLIYOR? KULLANILAN PROJELER YAZILIM EKİPLERİNE NE SAĞLIYOR? TEMEL ÖZELLİKLERİ NETİGMASIZ OLABİLİR Mİ? KULLANANLAR NE DİYOR?

13 Netigma Proje Ekiplerine Ne Sağlıyor? Proje ekiplerimiz NETİGMA ile Veritabanı tasarlıyorlar, ilişkileri, formları, süreçleri tanımlıyorlar. Arayüzler, NETİGMA tarafından dinamik olarak üretiliyor ve çoğunlukla saatler içerisinde ürünün ilk sürümü son kullanıcının önüne konulabiliyor.

14 Netigma Proje Ekiplerine Ne Sağlıyor?

15 Bizim deneyimlerimize göre Netigma herhangi bir uygulamada size %70 ile %100 bir başlangıç noktası sağlar. Kalan miktar özel kod yazarak tamamlanır. Veri modeli veya iş modelindeki değişiklikler bile çoğunlukla kod yazmadan süratle gerçeklenebilmektedir. NETİGMA’nın genel yetenekleri sayesinde bakım süreci minimum efor ve maliyet ile gerçekleşmektedir. Pek çok yerde Kurum içinde eğitilen bir personel bu süreci yürütebilmektedir.

16 SUNUM AKIŞI O NEDİR? NEDEN GEREKTİ? NASIL BAŞLADI? NASIL OLUŞTU? PROJE EKİPLERİNE NE SAĞLIYOR? KULLANILAN PROJELER YAZILIM EKİPLERİNE NE SAĞLIYOR? TEMEL ÖZELLİKLERİ NETİGMASIZ OLABİLİR Mİ? KULLANANLAR NE DİYOR?

17 Netigma İle Gerçekleştirilmiş Projeler (RERCMS) Azerbaycan TAKBİS Projesi (RERCMS) (TOKİ) Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (TOKİ) (TEİAŞ) Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (TEİAŞ) (Balıkçı Barınakları CBS) Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı (Balıkçı Barınakları CBS) (PPS, MERBİS) Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı (PPS, MERBİS) (Spor Bilgi Bankası) Gençlik ve Spor Bakanlığı (Spor Bilgi Bankası) (TUES) Kültür ve Turizm Bakanlığı (TUES) (ABS, KADBİS) Orman ve Su İşleri Bakanlığı (ABS, KADBİS) KEOS Belediyeler - KEOS İLNET İl Özel İdareleri - İLNET Afet Bilgi Sistemi Ülke ve Yerel İdare ölçeğinde Afet Bilgi Sistemi (TEİAŞ) Başarı Mobile (TEİAŞ) (EBYS) Litera Grup (EBYS) (Belediye MIS) Prometus (Belediye MIS) CAS, MEBİS, ASFALT, KDU, BELNET CAS, MEBİS, ASFALT, KDU, BELNET gibi Netcad uygulamaları da Netigma ile geliştirilmiştir.

18 SUNUM AKIŞI O NEDİR? NEDEN GEREKTİ? NASIL BAŞLADI? NASIL OLUŞTU? PROJE EKİPLERİNE NE SAĞLIYOR? KULLANILAN PROJELER YAZILIM EKİPLERİNE NE SAĞLIYOR? TEMEL ÖZELLİKLERİ NETİGMASIZ OLABİLİR Mİ? KULLANANLAR NE DİYOR?

19 Netigma Yazılımcılara Ne Sağlar? Kodlamanın son çare olduğuna inanıyoruz ama; Netigma, çok katmanlı mimarisi ile her türlü özelleştirmeye açıktır. Netigma, veritabanı, görünüm katmanları, kullanıcı yönetimi, loglama, süreç yönetimi gibi temel yazılım bileşenlerini hazır olarak sunar. Bu şekilde sadece uygulamanızın kendine has fonksiyonel gereksinimlerine odaklanmanızı sağlar. Temel özellikleri NETIGMA sağlar. Test edilmiş, dokümante edilmiş bir framework ile hem yazılım hem de test ekibinin iş yükü önemli ölçüde azalmış olur. Netigma’nın kendini test etmesi, performans ölçümü yapması yazılımcıya zaman kazandırır, ayrıca ürünün belirli bir kalitede oluşturulmasını sağlar.

20 SUNUM AKIŞI O NEDİR? NEDEN GEREKTİ? NASIL BAŞLADI? NASIL OLUŞTU? PROJE EKİPLERİNE NE SAĞLIYOR? KULLANILAN PROJELER YAZILIM EKİPLERİNE NE SAĞLIYOR? TEMEL ÖZELLİKLERİ NETİGMASIZ OLABİLİR Mİ? KULLANANLAR NE DİYOR?

21 Netigma Temel Özellikleri Veritabanı bağımsız (MS SQL Server, Oracle, Postgre SQL, PostGIS, IBM DB2 …) Spatial veri desteği Çoklu dil desteği Dinamik form, rapor ve harita üretimi İş zekası yetenekleri Süreç Yönetimi Kullanıcı ve Yetki Yönetimi Log Yönetimi Standart doküman arşiv yeteneği Tarife Yöneticisi Kendi kendini dokümante etme yeteneği Kendi kendini test etme ve performans ölçüm yeteneği Entegre versiyon yönetimi E-devlet servisleri ile entegrasyon Web Browser bağımsız Görsel tema desteği Temel portal yetenekleri

22 SUNUM AKIŞI O NEDİR? NEDEN GEREKTİ? NASIL BAŞLADI? NASIL OLUŞTU? PROJE EKİPLERİNE NE SAĞLIYOR? KULLANILAN PROJELER YAZILIM EKİPLERİNE NE SAĞLIYOR? TEMEL ÖZELLİKLERİ NETİGMASIZ OLABİLİR Mİ? KULLANANLAR NE DİYOR?

23 NETIGMA’sız Olabilir mi? Ancak, bu süreç muhtemelen daha uzun, daha fazla kaynak tüketen, risklerin daha fazla olduğu ve bakım aşamasının daha sıkıntılı olduğu bir süreç olacaktır. Projenin süresi, müşterinin yapısı ve deneyim gibi faktörler sonucun kalitesini belirler. NETIGMA her zaman belli bir kalitenin üstünü garanti eder. Elbette olabilir!. NETIGMA ile geliştirilen uygulamaları tümünü kullandığınız araçlarla yazabilirsiniz.

24 SUNUM AKIŞI O NEDİR? NEDEN GEREKTİ? NASIL BAŞLADI? NASIL OLUŞTU? PROJE EKİPLERİNE NE SAĞLIYOR? KULLANILAN PROJELER YAZILIM EKİPLERİNE NE SAĞLIYOR? TEMEL ÖZELLİKLERİ NETİGMASIZ OLABİLİR Mİ? KULLANANLAR NE DİYOR?

25 TEŞEKKÜR EDENLER 4 günde bu proje nasıl hazırlandı? Gümrük Ticaret Bakanlığı EBYS ürününün %85’i Netigma ile hazır geldi. Litera Bakan’ın talebi var. Hemen Netigma ile bir arayüz tasarlayın, İşletme Şefleri veri girişine başlasın. Orman Genel Müdürlüğü MIS’imizi Netigma’ya taşırken kodumuzun %75’ini attık. Prometus

26 NETİGMA KAYNAKLARI Netigma ile Uygulama Geliştirme http://portal.netcad.com.tr/display/HELP/NETIGMA Netigma Üzerinde Kod Yazma (API Dokümantasyonu) http://www.netcad.com.tr/NCDNFiles/netigma/apidoc/webframe.html


"NETIGMA. Bu sunumda NETİGMA’yı neden yazdığımızı, nasıl faydalandığımızı ve NETİGMA’nın Yazılım Geliştirme ve Bakım Süreçlerine olan katkılarını sizlerle." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları