Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

NASIL ERASMUS ÖĞRENCİSİ OLURUM … Bölüm 1 Dış İlişkiler Koordinatörlüğü 2009-2010.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "NASIL ERASMUS ÖĞRENCİSİ OLURUM … Bölüm 1 Dış İlişkiler Koordinatörlüğü 2009-2010."— Sunum transkripti:

1 NASIL ERASMUS ÖĞRENCİSİ OLURUM … Bölüm 1 Dış İlişkiler Koordinatörlüğü 2009-2010

2 İçindekiler İçindekiler ASİL OLARAK İLAN EDİLEN ÖĞRENCİLERİMİZİN YAPMASI GEREKEN HUSUSLAR….!!! KOORDİNATÖRLÜĞÜMÜZE VERİLECEK EVRAKLAR VE HAZIRLANIŞLARI ….!!! BAŞVURU FORMU ÖRNEĞİ.. ÜNİVERSİTE BAŞVURU FORMU ( APPLICATION FORM NELERİ KAPSAR ? KONAKLAMA FORMU ÖRNEĞİ… KONAKLAMA FORMU ( ACCOMMODATION FORM ) NELERİ KAPSAR ? ÖĞRENİM ANLAŞMASI ÖRNEĞİ.. ÖĞRENİM ANLAŞMASI ( LEARNING AGREEMENT ) NELERİ KAPSAR ? Tanınırlılık Belgesi (Recognition Sheet) neden çok önemlidir?

3 ASİL OLARAK İLAN EDİLEN ÖĞRENCİLERİMİZİN YAPMASI GEREKEN HUSUSLAR…. Üniversite genelinde GENEL KONTENJANLARA göre oluşturulan listelerde eğer siz ASİL öğrenci iseniz ; ONLINE başvuru formunda tercih etmiş olduğunuz 2 Yurt dışı Üniversiteden birine yada kontenjanın müsait olduğu bir üniversiteye gitmeyi hak etmiş ADAY ASİL öğrenci olmuşsunuz demektir. Aday asil öğrenci olmak kazanılmış hak değildir. Bu durumda sizden istenecek bir çok evrak olacaktır…

4 KOORDİNATÖRLÜĞÜMÜZE VERİLECEK EVRAKLAR VE HAZIRLANIŞLARI …. Aşağıda sizlerden istenecek evrakların belirtilen süreler dahilinde eksiksiz hazırlanıp, karşı Üniversitelere gönderilmek üzere Koordinatörlüğümüze teslim edilmesi gerekir. 1.1 adet orijinal APPLICATION FORM ( Üniversite başvuru formu ) Bu döküman gideceğiniz üniversitenin ilgili web sayfalarında bulunur, araştırıp DOWNLOAD edip Bilgisayarda doldurulması gerekir. ( sizin yapmanız gerekir ) 2.1 adet orijinal ACCOMMODATION FORM ( konaklama formu ) Bu döküman gideceğiniz üniversitenin ilgili web sayfalarında bulunur, araştırıp DOWNLOAD edip Bilgisayarda doldurulması gerekir. ( sizin yapmanız gerekir ) 3.4 adet LEARNING AGREEMENT FORM ( öğrenim anlaşması formu ) – TRAINING AGREEMENT FORM ( staj yerleştirme anlaşması ), Bu doküman Koordinatörlüğümüzün web sayfasında bulunur, araştırıp DOWNLOAD edip Bilgisayarda doldurulması gerekir. ( sizin yapmanız gerekir ) 4.2 adet RECOGNITION SHEET ( tanınırlık belgesi ) 5.3 adet son çekilmiş vesikalık fotoğrafınız. 6.Öğrenci işleri Daire Başkanlığından temin etmeniz gereken 2 adet İngilizce Transcript.

5 Başvuru formu ( Application Form ) …ÖRNEĞİ…

6 Üniversite başvuru formu ( application form) neleri kapsar ? Daha önceki sayfalarda belirtildiği üzere bu form gidilecek Üniversitenin web sayfasından öğrenci tarafından temin edilir, gidilecek Üniversitede eğitimin hangi dönem gerçekleşeceği, öğrencinin şahsi bilgileri, diğer bilgiler sorulmaktadır. Eğer bu forma gidilecek Üniversitenin web sayfasından ulaşılamaz ise, BÖLÜM KOORDİNATÖRÜNÜZ ile temasa geçiniz. Kendisi karşı Üniversitenin ilgili birimi ile temasa geçerek gerekli dokümanı sizin için isteyecektir.

7 Konaklama Formu ( Accommodation Form ) …..ÖRNEĞİ…

8 Konaklama Formu ( Accommodation form ) neleri kapsar ? Daha önceki sayfalarda belirtildiği üzere bu form gidilecek Üniversitenin web sayfasından öğrenci tarafından temin edilir, gidilecek Üniversitede eğitimin hangi dönem gerçekleşeceği, öğrencinin şahsi bilgileri, hangi süreler arasında konaklamanın yapılacağı, konaklama türü ( yurt, pansiyon, özel yurt veya apartlar ) ve diğer bilgiler sorulmaktadır. Eğer bu forma gidilecek Üniversitenin web sayfasından ulaşılamaz ise, BÖLÜM KOORDİNATÖRÜNÜZ ile temasa geçiniz. Kendisi karşı Üniversitenin ilgili birimi ile temasa geçerek gerekli dökümanı sizin için isteyecektir

9 Öğrenim Anlaşması ( Learning Agreement ) ….ÖRNEĞİ….

10 Öğrenim anlaşması neleri kapsar ? A) Doldurulacak olan Öğrenim Anlaşmasından 4 adet orijinal gereklidir, bunun 3 adeti Koordinatörlüğümüze verilecek evraklar arasında yer almalıdır, 1 adeti ise Bölüm Kurulu + Fakülte Kurulu Kararları için BÖLÜM ERASMUS KOORDİNATÖRÜNE tarafınızca verilmelidir. B) Öğrenim Anlaşması ; karşı üniversiteden alacağınız ve gideceğiniz döneme ait derslerin kodlarını, ders adını ve ECTS kredilerini içerir. Bir dönem içinde 30 ECTS ‘ lik ders seçilmesi gerekir. Derslerin tespiti ve seçiminde mutlaka BÖLÜM ERASMUS KOORDİNATÖRÜNÜZE başvurunuz…. C) Bölüm Koordinatörünüz ile birlikte seçeceğiniz dersler, mutlaka onaylanmalı ve ilk önce Bölüm Kurulu ve daha sonrada Fakülte Kurulu kararı ile Koordinatörlüğümüze iletilmelidir.


"NASIL ERASMUS ÖĞRENCİSİ OLURUM … Bölüm 1 Dış İlişkiler Koordinatörlüğü 2009-2010." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları