Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YAPILMASI GEREKENLER Gideceğiniz üniversitenin internet sitesini ayrıntılı olarak inceleyin. Bölümünüz ders programıyla örtüşen dersler ve bu derslerin.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YAPILMASI GEREKENLER Gideceğiniz üniversitenin internet sitesini ayrıntılı olarak inceleyin. Bölümünüz ders programıyla örtüşen dersler ve bu derslerin."— Sunum transkripti:

1

2 YAPILMASI GEREKENLER Gideceğiniz üniversitenin internet sitesini ayrıntılı olarak inceleyin. Bölümünüz ders programıyla örtüşen dersler ve bu derslerin AKTS’lerini inceleyin. Akademik takvim, dersler, barınma olanakları, son başvuru tarihleri, istenen belgeler v.s hakkında bilgi edinin. Online Başvuru tarihlerine dikkat!!!

3 Gideceğiniz üniversitenin Başvuru Formunu (Student Application Form) ve varsa barınma (yurt) başvuru formunu (Accommodation Application Form) kendi web sitelerinden ya da karşı üniversitenin Erasmus Ofisinden temin edin. Bir nüsha şeklinde Bölüm Koordinatörünüz aracılığı ile ofisimize gönderin. Başvuru formuna, İngilizce not dökümünüzü (transcript) hazırlayarak eklemeyi unutmayın (üç kopya hazırlanması gerekmektedir).

4 STUDENT APPLICATION FORM

5

6 Başvuru yaptığınız üniversiteden adınıza düzenlenmiş olarak bir davet / kabul mektubu (Invitation / Acceptance Letter) gelecektir. Bu belge vize almanız için mutlaka gereklidir!!!

7 INVITATION/ACCEPTANCE LETTER

8 Bu arada pasaport işlemlerini gecikmeden başlatın. En az bir yıllık pasaport için başvurun.

9 Pasaport Harcı Muaf Belgesi, Lisans öğrencilerine Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından, Lisansüstü öğrencilerine bağlı bulundukları Enstitülerden verilecektir.

10 Gideceğiniz ülkenin vize başvuru şartlarını öğrenin ve sizin sorumluluğunuzda olan belgeleri hazırlamaya başlayın.

11 Vize başvurunuz için adınıza düzenlenmiş ve “İlgili Makama- Konsolosluk” İngilizce olarak yazılmış Erasmus değişim öğrencisi olduğunuzu ve hak kazandığınız hibeyi belirten bir mektup size Değişim Koord. Ofisi tarafından verilecektir.

12 Seyahat / Sağlık sigortanızı Yurt dışında bulunacağınız dönemi kapsayacak şekilde yaptırınız. Bu sigorta hem çoğu üniversitelerin Erasmus başvurusunda hem de vize başvurusunda istenmektedir.

13 Gideceğiniz üniversiteden KABUL BELGENİZ (Invitation / Acceptance Letter) geldiğinde hemen vize için ilgili elçiliğe başvurun.

14 Gideceğiniz üniversitenin Öğrenim anlaşması (Learning Agreement 3 adet) Formunu doldurun. Bu form Erasmus Bölüm Koordinatörünüzle birlikte doldurulacaktır. Burada en önemli iş ders seçimi olacaktır. Formu önce siz sonra bölüm koordinatörünüz imzalayacaktır. Kurum koordinatörü tarafından da imzalanan form onaylanması için Koordinatörlüğümüz tarafından karşı tarafa fakslanacak ve postalanacaktır.

15 LEARNING AGREEMENT

16 CHANGES TO LEARNING AGREEMENT

17 Ziraat Bankası’nın herhangi bir şubesinde VADESİZ Avro Hesabı açtırın. Hesap cüzdanının bir fotokopisini Değişim Programları Koord.’ne bırakın.

18 ÜLKELERAylık Hibe Miktarları (€) ALMANYA425 AVUSTURYA476 BELÇİKA448 BULGARİSTAN281 ÇEK CUMHURİYETİ377 DANİMARKA601 ESTONYA339 FİNLANDİYA535 FRANSA520 GÜNEY KIBRIS RUM KESİMİ375 HOLLANDA466 İNGİLTERE602 İRLANDA489 İSPANYA438 İSVEÇ531 İTALYA477 LETONYA333 LİTVANYA325 LÜKSEMBURG448 MACARİSTAN355 MALTA368 POLONYA345 PORTEKİZ381 ROMANYA312 SLOVAK CUMHURİYETİ358 SLOVENYA401 YUNANİSTAN425

19 ULUSAL AJANS tarafından istenen Erasmus Öğrenci Değişimi Sözleşmesini doldurup imzalayarak Değişim Programları Koord.’ne teslim edin.

20 ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ SÖZLEŞMESİ

21

22 Yurt dışına çıkmadan önce (veya sonra) Bülent Ecevit Üniversitesi ‘ne öğrenci katkı payını (harç) ödemeniz ve kayıt yaptırmanız gerekmektedir. Siz burada yokken kayıt ve banka işlemlerinizin yürütülmesi için gerekli düzenlemeleri yapın.

23 Vizenizi aldıktan sonra Erasmus Öğrenci Beyannamenizi almak, son kontrolleri yapmak için gitmeden önce mutlaka Değişim Programları Koordinatörlüğü’ne uğrayın.

24 ERASMUS ÖĞRENCI BEYANNAMESI

25 Erasmus döneminizi geçireceğiniz üniversiteye ulaştığınızda koordinatörlüğümüze e-posta veya telefonla mutlaka bilgi verin.

26 Erasmus döneminizi geçireceğiniz üniversiteye ulaştıktan sonra öğrenim anlaşmanızda(Learning Agreement) belirtilmiş olan ders listesinde herhangi bir değişiklik olursa, BİR AY içerisinde Changes to Learning Agreement sayfasının doldurulup siz ve bölüm koordinatörünüz ile iletişim halinde hazırlanıp erasmus programı dahilinde gittiğiniz üniversite yetkilileri tarafından imzalanıp onaylanarak bize ulaştırılmalıdır.

27 Erasmus döneminiz sona erdiğinde gittiğiniz okul / üniversite tarafından size verilmesi gereken şu belgeleri mutlaka alın: Erasmus Confirmation Letter- Katılım Sertifikası Transcript (Not Dökümü)

28 ERASMUS BÖLÜM KOORDINATÖRÜ TARAFINDAN HAZIRLANACAK BELGELER Learning Agreement -3Adet (Öğrenim Anlaşması) (1orijinal öğrencide, 1 orijinal dosyada, 1 orijinal karşı kurumda olacak)

29 Döndükten sonra Erasmus Öğrenci Değişimi Öğrenci Faaliyet Rapor Formunu doldurun ve Değişim Programları Koord.’ne teslim edin.

30 ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ ÖĞRENCİ FAALİYET RAPOR FORMU

31 KARŞI ÜNIVERSITEDEN ALINACAK BELGELER GİTMEDEN ÖNCE  Acceptance - " Kabul Mektubu " (Eğitim başlangıç ve Bitiş tarihleri kesin olarak belirtilmiş olmalıdır.)  Learning Agreement - " Öğrenim Anlaşması " (Her iki kurum yetkilileri tarafından imzalı ve mühürlü.)

32 DÖNDÜKTEN SONRA  Transcript  Confirmation Letter - "Katılım Sertifikası" (Bulunulan tarihleri içermelidir.)  Pasaport giriş-çıkış tarihlerini gösteren kısmın fotokopisi

33 CONFIRMATION LETTER

34 Bu belgeler tamamlanmadıkça geri kalan (%20) ödemenizin yapılması ve ders saydırılmaları dahil dönüş işlemlerinin tamamlanması mümkün değildir.

35


"YAPILMASI GEREKENLER Gideceğiniz üniversitenin internet sitesini ayrıntılı olarak inceleyin. Bölümünüz ders programıyla örtüşen dersler ve bu derslerin." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları