Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ULİK - Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ULİK - Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü"— Sunum transkripti:

1 ULİK - Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü
ERASMUS PROGRAMINDAN YARARLANACAK ÖĞRENCİLER İÇİN BAŞVURU SÜRECİ

2 Erasmus ERASMUS NEDİR? Avrupa Birliği’ne üye ve aday ülkelerle AB'ye üye ya da aday olmayan Avrupa Serbest Ticaret Birliği (EFTA) ülkeleri(Norveç, İzlanda ve Lihtenştayn) yüksek öğretim kurumları arasındaki akademik işbirliğini geliştirmeye yönelik bir programıdır.

3 Erasmus ERASMUS NEDİR? Erasmus programı 1987'den beri uygulanmakta olup 1995'te Socrates (LLP) programları kapsamına alınmıştır yılı itibariyle 2 milyon civarında öğrenci değişimi yapılmıştır hedefi 3 milyon öğrenci değişimidir. Avrupa'da yüksek öğretimin kalitesini artırmayı, Avrupa boyutunu güçlendirmeyi, üniversiteler arasında işbirliğini teşvik etmeyi, öğrencilerin ve eğitimcilerin Avrupa'da karşılıklı değişimini sağlamayı ve alınan derecelerin tanınmasını sağlamayı amaçlamaktadır.

4 ERASMUS NE DEĞİLDİR Erasmus bir burs programı değildir!
Öğrenci değişimi yapabilen kurumlar öğrencilerine gittiği ülkeye göre değişen miktarda maddi katkı sağlar. Türkiye'deki üniversitelerden giden öğrenciler için bu destek, Erasmus Dönemi için aylık, (gidilen ülkeye göredeğişen miktarlarda olmak üzere) € arasındadır.

5 ERASMUS PROGRAMI KAPSAMINDA DEĞİŞİM GERÇEKLEŞTİRİLECEK ÜLKELER
Avusturya Macaristan Belçika İrlanda Bulgaristan İtalya Güney Kıbrıs Rum Kesimi Litvanya Lüksemburg Çek Cumhuriyeti Letonya Almanya Malta Danimarka Hollanda Estonya Polonya İspanya Portekiz Finlandiya Romanya Fransa İsveç İngiltere Slovenya Yunanistan Slovak Cumhuriyeti

6 Ülkelere göre aylık hibe miktarları* (Avro)
Erasmus Almanya 425 İspanya 438 Avusturya 476 İsveç 531 Belçika 448 İtalya 477 Bulgaristan 281 Letonya 333 Çek Cumhuriyeti 377 Litvanya 325 Danimarka 601 Lüksenburg Estonya 339 Macaristan 355 Finlandiya 535 Malta 368 Fransa 520 Polonya 345 Güney Kıbrık Rum Kesimi 375 Portekiz 381 Hollanda 466 Romanya 312 İngiltere 602 Slovak Cumh. 358 İrlanda 489 Slovenya 401 Yunanistan * Erasmus dönemi hibe miktarlarıdır Erasmus dönemi hibe miktarları Haziran 2013’te kesinleşecektir.

7 PROGRAM NASIL İŞLER? ÖNCELİKLİ ŞART,
Erasmus PROGRAM NASIL İŞLER? ÖNCELİKLİ ŞART, Erasmus Üniversite Beyannamesi (EÜB) (Erasmus University Charter-EUC) MSGSU başvurusunu yapmış ve Erasmus Üniversite Beyannamesini almıştır.

8 PROGRAM NASIL İŞLER? ERASMUS İKİLİ ANLAŞMASI
(ERASMUS BİLATERAL AGREEMENT) İki üniversitenin ilgili bölümleri arasında yapılan anlaşmadır. Anlaşma, bölümler tarafından hazırlanır ve ULİK ofisi tarafından imzalanır. Öğrenci değişiminden yararlanabilmek için her bölüm kendi bölümü için lisans, yüksek lisans, doktora/sanatta yeterlik seviyelerinde anlaşmalarını yapmak zorundadır. Herhangi bir ikili anlaşması olmayan bölümler ve bölüm öğrencileri Erasmus değişim programlarından yararlanma hakkına sahip değildir.

9 Öğrencilerin Yararlanabileceği Programları
Erasmus Öğrencilerin Yararlanabileceği Programları Öğrenci Değişimi - ÖD (Student Mobility - SM) Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Öğrenci Staj Hareketliliği

10 Erasmus Programından kimler yararlanabilir?
Başvuru için gerekli şartlar: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde tam zamanlı öğrenci olarak kayıtlı olmak (Misafir öğrenci, değişim öğrencisi vb. statülerdeki öğrenciler programdan yararlanamaz) Not ortalaması, lisans öğrencileri için en az 2.20/4.00. Lisansüstü öğrencileri için en az 2.50/4.00 olmalıdır.

11 ERASMUS BAŞVURULARI MSGSU’da Erasmus Öğrenci öğrenim Hareketliliği ve Staj Hareketliliği Başvuru her yıl, bahar dönemi başında yapılır. Başvuru koşulları, başvuru takvimi ve yabancı dil sınavı tarihleri ile bunların sonuçları ULİK tarafından duyurulur.

12 ERASMUS BAŞVURULARI Başvuruda istenen belgeler aşağıdaki gibidir.
Başvuru Formu (Fotoğraflı, bilgisayar ortamında doldurulmuş olmalı) 12-13 Güz yarılı dahil not döküm çizelgesi (transkript) Nüfus cüzdan fotokopisi Öğrenci Belgesi Başvuru belgeleri, belirtilen başvuru tarihleri içinde ULİK ofisine teslim edilir. E-posta, faks vb. şekilde yapılan başvurular kabul edilmez.

13 YABANCI DİL BİLGİSİ Öğrencinin İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, İspanyolca dillerinden yapılacak yabancı dil sınavından en az 50/100 almaları gerekmektedir. Öğrenci isterse birden fazla dil sınavına katılabilir. Tercih edilen yükseköğretim kurumunun eğitim dil, yerleştirmelerde dikkate alınacaktır.

14 ÖĞRENCİNİN KABULÜ Öğrencilerin kabulünde akademik başarı ve yabancı dil düzeyi esas alınır. Sonuç puanı hesaplanması’nda aşağıdaki oranlar geçerlidir. Akademik başarı düzeyi* : %50 Dil seviyesi : %50 Sonuç asıl ve yedek listeler olarak duyurulur. *Genel Akademik Ortalama dikkate alınmaktadır.

15 Ortak Üniversite Tercihi
Sıralama listesi her bölüm için ayrı ayrı yapılır. Her bölümün asıl ve yedek öğrencileri belirlenerek duyrulur. Asıl öğrencilerin gidecekleri üniversite tercihi yapma hakları vardır. Her öğrenci sadece kendi bölümünün anlaşmalı üniversitelerinden tercih yapabilir. Tercih edilebilecek anlaşmalı üniversite listesi ULİK tarafından duyurulur.

16 ÖNEMLİ UYARI !!! Her Erasmus öğrencisi bir dönemde
30 ECTS kredilik ders almak zorunda olduğundan, değişimden yararlanacak öğrencilerin, değişimi gerçekleştirecekleri dönemde en az 30 ECTS kredilik ders yükümlülüklerinin bulunması gerekmektedir.

17 ÖNEMLİ UYARI !!! 8. yarıyıl öğrencileri değişimden yararlansalar dahi diploma çalışması veya bitirme / ödevi / projesi / tezini herhangi bir ortak üniversitede yapamaz. Yüksek Lisans ve Doktora / Sanatta Yeterlik öğrencileri tez teslimini ortak üniversitede gerçekleştiremezler.

18 Öğrenci Staj Hareketliliği
Staj yapma zorunluluğu olan tüm önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri başvurabilir. Başvurular Erasmus öğrenim hareketliliği değişimi başvuruları ile birlikte yapılır. Değişimden yararlanacak lisans öğrencisi için akademik not ortalamasının en az 2.20/4.00 veya eşdeğer notu olması gerekir. Lisansüstü öğrencileri için akademik not ortalamasının en az 2.50/4.00 veya eşdeğer notu olması gerekir.

19 Sonuç puanı hesaplanması’nda aşağıdaki oranlar geçerlidir.
Öğrencilerin kabulünde akademik başarı düzeyi ve yabancı dil düzeyi dikkate alınır. Sonuç puanı hesaplanması’nda aşağıdaki oranlar geçerlidir. Akademik başarı düzeyi : %55 Dil seviyesi : %45

20 Staj değişiminden yararlanma hakkı kazanan öğrenciler, AB üye ülkelerinden birinde faaliyet gösteren bir işletmede tam olarak 3 ay (90 gün) staj yapmak zorudadır. Öğrenciler staj yapacakları işletmeyi kendileri bulurlar ve bu işletmeden bir davet yazısı alırlar. Staj yapılacak işletmenin öğrencinin öğrenim alanıyla ilgili olması gerekmektedir aksi takdirde öğrencilerin staj davet yazıları ULİK tarafından kabul edilmez.

21 Staj Hibesi Öğrenciler aylık, (gidilen ülkeye göredeğişen miktarlarda olmak üzere) € arasında hibe alırlar.

22 2013-2014 Erasmus Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği Başvuruları
11 Şubat – 01 Mart 2013 Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği ve Erasmus Staj Hareketliliği Programlarına Başvuru tariheri (Başvuru Formu MSGSU web sayfası, ULİK/DUYURULAR sekmesinden temin edilebilir) 08 MART 2013 Erasmus İkili Anlaşmaları için son tarih

23 İletişim Sübyan Mektebi, 1.Kat, Fındıklı Tel: 0212 252 16 00 / 438
web: Tel: / 438 Faks: Erasmus Programı ile ilgili ayrıntılı bilgi için Türkiye Ulusal Ajansı’nın Web adresi ziyaret edilebilir.


"ULİK - Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları