Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

hastayı günlük yaşam aktivitelerinde bağımsızlaştırarak,

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "hastayı günlük yaşam aktivitelerinde bağımsızlaştırarak,"— Sunum transkripti:

1 hastayı günlük yaşam aktivitelerinde bağımsızlaştırarak,
Post-transplantasyon rehabilitasyonunda, hastaya verilecek olan egzersiz programının amacı; hastayı günlük yaşam aktivitelerinde bağımsızlaştırarak, normal yaşantısına geri dönmesini sağlamaktır. bu egzersizler hastaların yaşam kalitesinin arttırarak, hipertansiyonu, insüline duyarlılığı, kardiyak hastalık riskini , depresyon ve gerginliği azaltır. Uyku düzenini ayarlayıp, morali düzeltir.

2 Egzersiz yapacak kasların ısınmasını sağlamak,
Bu amaçla operasyondan sonraki ilk 12 haftalık dönemde tıpkı preoperatif dönemde uygulandığı gibi germe, kuvvetlendirme, endurans ve korunmaya yönelik bir program izlenir. Egzersizler yapılırken dikkat edilmesi gerekenler: Egzersiz yapacak kasların ısınmasını sağlamak, Kasları en rahat pozisyonlarında çalıştırıp çok zorlamamak, Ağrı sınırına kadar germe yapmak, Egzersizlerin hiçbir bölümünde nefesi tutmamak, Egzersizleri başlangıç için 3-5 tekrarlı yapmaktır.

3 Operasyon sonrası ilk 12 haftada yapılabilecek egzersizler

4 İlk 12 haftadan sonra yapılabilecek egzersizler:

5 Karaciğer ve Görevleri
Akut ve Kronik Karaciğer Yetmezliği Karaciğer Transplantasyon Endikasyonları Karaciğer Transplantasyon Kontraendikasyonları Son Dönem Karaciğer Hastalığında Sistemik Değişiklikler Karaciğer Transplantasyonu Karaciğer Transplantasyon Aşamaları Karaciğer Transplantasyonlarında Yoğun Bakım Karaciğer Transplantasyonları Sonrası Enfeksiyonlar Karaciğer Transplantasyonu Sonrası Biliyer Komplikasyonlar Karaciğer Transplantasyonu sonrasında Red Karaciğer Transplantasyonunda İmmunosupresif Tedavi Karaciğer Transplantasyonunda Preoperatif Rehabilitasyon Karaciğer Transplantasyonunda Postoperatif Rehabilitasyon Transplantasyon Sonrası Yaşamla İlgili Değişiklik ve Öneriler


"hastayı günlük yaşam aktivitelerinde bağımsızlaştırarak," indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları