Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

METODLAR Canan Işıl. 1 İçindekiler Açıklamalar, Örnekler, Sorularınız? Kaynakça, Teşekkürler..

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "METODLAR Canan Işıl. 1 İçindekiler Açıklamalar, Örnekler, Sorularınız? Kaynakça, Teşekkürler.."— Sunum transkripti:

1 METODLAR Canan Işıl

2 1 İçindekiler Açıklamalar, Örnekler, Sorularınız? Kaynakça, Teşekkürler..

3 2 metodlar Bilgisayar programlarının en büyük avantajı, kullanıcının işini kolaylaştırmalarıdır. Her bilgisayar programı bunu değişik metotlar kullanarak sağlar.

4 3 C# içerisinde küçük bir program birkaç sınıftan ve bu sınıflar ise değişik metotlardan oluşmaktadır. Dolayısı ile metotlar sınıf içerisinde değişik işler yaptırmak için kullandığımız küçük kod parçacıklarıdır.

5 4 Herhangi bir metot tanımı yaparken ilk olarak; - erişim belirleyen bir anahtar kelime,

6 5 sonra metodun geri çevireceği değer türü yazılır. NOT:metot bir değer geri çevirmeyecekse değer türü void olarak yazılır ve gövdesinde return deyimi kullanılmaz.

7 6 Metot isminden hemen sonra açılan parantezler içerisinde metodun alacağı parametre türleri ve isimleri, en son olarak ise metodun gövdesinde bulunan kodu oluşturur.

8 7 ASLINDA

9 8 Metot gövdesinde yazdığımız kod yapmak istediğimiz işlemin algoritmasıdır.

10 9 erişilebirliği değer_türü metod_ismi(metod parametreleri) { //metod gövdesi //icra edilmesi gereken kod buraya yazılır }

11 10 Biz her yerden erişilebilen bir, iki tam sayının toplama işlemini gerçekleştiren ve aldığı sonucu bize geri tam sayı (integer) olarak çeviren bir metot yazmak isteseydik, bunu ŞÖYLE yapardık.

12 11 public int topla( int x, int y ) { return ( x + y ); }

13 12 Bu metodu kullanırken ise sadece ismini yazıp parametrelerini vermemiz yeterli olur. Bunu aşağıdaki kodda görebiliriz.

14 13 int sonuc = topla( 10, 15 ); Yukarıdaki örnekte sonuç diye adlandırdığımız değişkenin içerisine metottan geri çevrilen değer atanıyor (25);

15 14 SORULARINIZ?

16 15 KAYNAKÇA; http://www.netogretim.com/doku mangoster.aspx?id=82&d=C http://www.netogretim.com/doku mangoster.aspx?id=82&d=C

17 16 TEŞEKKÜRLER.. iletişim; 76348795444957843 cananisil@hotmail.com


"METODLAR Canan Işıl. 1 İçindekiler Açıklamalar, Örnekler, Sorularınız? Kaynakça, Teşekkürler.." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları