Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ERASMUS+ PROGRAMINDAN YARARLANACAK ÖĞRENCİLER İÇİN 2015-2016 BAŞVURU SÜRECİ ULİK - Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ERASMUS+ PROGRAMINDAN YARARLANACAK ÖĞRENCİLER İÇİN 2015-2016 BAŞVURU SÜRECİ ULİK - Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü."— Sunum transkripti:

1 ERASMUS+ PROGRAMINDAN YARARLANACAK ÖĞRENCİLER İÇİN 2015-2016 BAŞVURU SÜRECİ ULİK - Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü

2 Avrupa Birliği’ne üye ve aday ülkelerle AB'ye üye ya da aday olmayan Avrupa Serbest Ticaret Birliği (EFTA) ülkeleri(Norveç, İzlanda ve Lihtenştayn) yüksek öğretim kurumları arasındaki akademik işbirliğini geliştirmeye yönelik bir programıdır.

3 Erasmus programı 1987'den beri uygulanmakta olup 1995'te Socrates (LLP) programları kapsamına alınmıştır. 2010 yılı itibariyle 2 milyon civarında öğrenci değişimden yararlanmıştır. Avrupa'da yüksek öğretimin kalitesini artırmayı, Avrupa boyutunu güçlendirmeyi, üniversiteler arasında işbirliğini teşvik etmeyi, öğrencilerin ve eğitimcilerin Avrupa'da karşılıklı değişimini sağlamayı ve alınan derecelerin tanınmasını sağlamayı amaçlamaktadır.

4  Erasmus bir burs programı değildir!  Öğrenci değişimi yapabilen kurumlar öğrencilerine gittiği ülkeye göre değişen miktarda maddi katkı sağlar.  Türkiye'deki üniversitelerden giden öğrenciler için bu destek, 2014-2015 Erasmus Dönemi için aylık, (gidilen ülkeye göredeğişen miktarlarda olmak üzere) 300- 500 € arasındadır.

5 Belçika Bulgaristan Çek Cumhuriyeti Danimarka Almanya Estonya İrlanda Yunanistan İspanya Fransa Hırvatistan İtalya Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Letonya Litvanya Lüksemburg Macaristan Malta Hollanda Avusturya Polonya Portekiz Romanya Slovenya Slovakya Finlandiya İsveç İngiltere Makedonya İzlanda Lihtenştayn Norveç İsviçre Türkiye

6

7 Erasmus ÖNCELİKLİ ŞART, Erasmus Üniversite Beyannamesi (EÜB) (Erasmus University Charter-EUC) MSGSU başvurusunu yapmış ve Erasmus Üniversite Beyannamesini almıştır.

8 ERASMUS+ Kurumlar Arası Anlaşma ERASMUS+ Kurumlar Arası Anlaşma (ERASMUS+ INTER INSTITUTIONAL AGREEMENT) İki üniversitenin ilgili bölümleri arasında yapılan anlaşmadır. Anlaşma, bölümler tarafından hazırlanır ve ULİK tarafından imzalanır. İki üniversitenin ilgili bölümleri arasında yapılan anlaşmadır. Anlaşma, bölümler tarafından hazırlanır ve ULİK tarafından imzalanır. Öğrencinin ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ DEŞİMİNDEN yararlanabilmesi için kendi bölüm ve seviyesine ait anlaşmanın olması gerekir. Öğrencinin ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ DEŞİMİNDEN yararlanabilmesi için kendi bölüm ve seviyesine ait anlaşmanın olması gerekir. Erasmus+ Kurumlar Arası Anlaşması olmayan bölüm öğrencileri Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği değişiminden yararlanamaz. Erasmus+ Kurumlar Arası Anlaşması olmayan bölüm öğrencileri Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği değişiminden yararlanamaz.

9 Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Öğrenci Staj Hareketliliği

10 Lisan ve Lisansüstü öğrencileri yararlanabilir. Öğrenci bu programla, 1 akademik dönem anlaşmalı bir üniversitede eğitim görebilir. ULİK öğrenciye bir dönem hibe vermeyi garanti eder. Öğrenci, her dönem için en az 30 ECTS kredilik ders almak ve bunların 2/3 sinden başarılı olmak zorundadır.

11 Öğrenci, anlaşmalı üniversiteler dışında herhangi bir kurumla değişim gerçekleştiremez. 8. yarıyıl öğrencileri değişimden yararlansalar dahi diploma çalışması veya bitirme / ödevi / projesi / tezini herhangi bir ortak üniversitede yapamaz. Yüksek Lisans ve Doktora / Sanatta Yeterlik öğrencileri tez teslimini ortak üniversitede gerçekleştiremezler.

12 Staj yapma zorunluluğu olan tüm önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri başvurabilir. Staj zorunluluğu olmayan bölümlerin öğrencilerinin başvuru hakkı bulunup bulunmadığı, seneto kararı sonunda, başvuru dönemi başladığında duyurulacaktır. Staj değişiminden yararlanma hakkı kazanan öğrenciler, AB üye ülkelerinden birinde faaliyet gösteren bir işletmede tam olarak 2 ay (60 gün) staj yapmak zorudadır. Öğrenciler staj yapacakları işletmeyi kendileri bulurlar ve bu işletmeden bir davet yazısı alırlar. Staj yapılacak işletmenin öğrencinin öğrenim alanıyla ilgili olması gerekmektedir aksi takdirde öğrencilerin staj davet yazıları ULİK tarafından kabul edilmez.

13 Başvuru için gerekli şartlar: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde tam zamanlı öğrenci olarak kayıtlı olmak (Misafir öğrenci, değişim öğrencisi vb. statülerdeki öğrenciler programdan yararlanamaz) Not ortalaması, lisans öğrencileri için en az 2.20/4.00. Lisansüstü öğrencileri için en az 2.50/4.00 olmalıdır. Öğrencinin alttan dersi olması Erasmus programına başvurmasına engel değildir.

14 Öğrenci öğrenim Hareketliliği ve Staj Hareketliliği Başvuru her yıl, bahar dönemi başında alınır. Öğrenci öğrenim Hareketliliği ve Staj Hareketliliği Başvuru her yıl, bahar dönemi başında alınır. Başvuru koşulları, başvuru takvimi ve yabancı dil sınavı tarihleri ile bunların sonuçları Erasmus Sınava Komisyonu tarafından, ULİK aracılığı ile duyurulur. Başvuru koşulları, başvuru takvimi ve yabancı dil sınavı tarihleri ile bunların sonuçları Erasmus Sınava Komisyonu tarafından, ULİK aracılığı ile duyurulur. Başvurudan önce başvuru koşulları ve duyuru dikkatle incelenmelidir. Başvurudan önce başvuru koşulları ve duyuru dikkatle incelenmelidir.

15 Öğrenciler başvurularını, online olarak 09 – 20 Şubat 2015 tarihleri arasında yapılabilir. Online başvuru sayfası 09 Şubat 2015 tarihinde açılacaktır. http://www.kimoerasmus.com/msgsu/ http://www.kimoerasmus.com/msgsu/ İlgili başvuru sayfasının bilgileri ULİK web sayfasında ve üniversite ana sayfasında yayınlanacaktır.

16 Başvuru sırasında öğrenci önce “Sisteme Giriş” butonunu seçerek, sisteme kayıt yapmalı ve e- mail adresine online başvuru sistemi tarafından gönderilen maili aktive ederek sisteme girişini tamamlamalıdır. “Sisteme Giriş”i tamamladıktan sonra, “Kayıt Ol” butonunu seçerek, Erasmus başvurusunu gerçekleştirmelidir. Online Erasmus başvurusu sırasında öğrenci gerekli akademik bilgilerini ve iletişim bilgilerini ve başvuru yapmak istediği değişim türü veya türlerini, hangi dil veya dillerden yabancı dil sınavına katılmak istediğini seçer.

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31 Öğrenci kendi bölümünün anlaşmalı olduğu Erasmus anlaşmalı üniversitelerinden 5 tercih yapmak zorundadır. Başvuru işlemi tamamlandıktan sonra Online Başvuru sistemi tarafından öğrencinin e-mail adresine kaydın tamamlandığına ilişkin bir belge gönderilir. Öğrenci bu belgenin 2 adet çıkışını alarak imzalar ve öğrenci işlerinden aldığı onaylı transkript ve nufus cuzdan fotokopisi ile birlikte 1 kopyasını ULİK ofisine teslim eder. BELGELERİNİ ULİK OFİSİNE TESLİM ETMEYEN ÖĞRENCİLERİN BAŞVURULARI GEÇERSİZ OLACAKTIR !!!

32 Öğrencinin İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca dillerinden yapılacak yabancı dil sınavından en az 60/100 almaları gerekmektedir. (Baraj puanda bir değişiklik olduğunda seçim duyuruları sırasında ilan edilecektir.) Öğrenci sınav yapılan diller dışında bir dilde (AB ülkelerinde konuşulan resmi dillerden biri olmalıdır) yeterliliğe sahip ise, bunu belgelendirmelidir. Başvurusu sırasında, uluslararası dil derecelendirme sistemine uygun olan bir sertifikayı (A1,A2,B1,B2,C1,C2) başvuru belgeleri ile birlikte ULİK ofisine teslim etmelidir. Öğrenci isterse birden fazla dil sınavına katılabilir. Tercih edilen yükseköğretim kurumunun eğitim dili ve talep ettiği dil yeterliliği yerleştirmelerde dikkate alınacaktır.

33 Öğrencilerin sıralamasında akademik başarı puanı ve yabancı dil puanı esas alınır. Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Akademik başarı düzeyi* : %50 Dil seviyesi : %50 Öğrenci Staj Hareketliliği Akademik başarı düzeyi* : %55 Dil seviyesi : %45 *Genel Akademik Ortalama dikkate alınmaktadır.

34 Sonuç asıl ve yedek listeler olarak ULİK web sayfasında duyurulur. Yalnızca ASIL öğrencilerin hibeli olarak değişim gerçekleştirme hakkı bulunmaktadır. 2015-2016 Erasmus dönemi hibeleri kesin sonuçları açıklanana kadar tüm ASIL öğrenciler aday öğrenci durumundadır. Yedek öğrenciler isterlerse hibesiz olarak değişim gerçekleştirebilirler. Bunun için takip edilecek süreç hakkında ULİK ofisinden bilgi alabilirler.

35 Öğrenciler birden fazla kez Erasmus değişim programından yararlanabilir. Ancak aynı öğrenim kademesi içerisinde (örneğin lisans eğitiminde) yapılan hareketlilik süreleri toplam 12 ay’ı geçemez. Bununla birlikte, Erasmus+ dönemi öğrenci seçimlerinde, daha önce Erasmus hareketliliğinden yararlanmış öğrencilerin akademik başarı ve yabancı dil puanı ortalamaları hesaplanırken, daha önce yararlanılan her bir faaliyetleri için -10 puan azaltma uygulanır.

36 2015-2106 ERASMUS SEÇİM TAKVİMİ 09-20 ŞUBAT 2015 : Erasmus+ Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği Programlarına Başvuru tarihleri Online başvuru adresi : http://www.kimoerasmus.com/msgsu/http://www.kimoerasmus.com/msgsu/ 24 ŞUBAT 2015 : Başvuru Kabul Listesinin İlanı 27 ŞUBAT 2015 : Yabancı Dil Sınavı Salonları Duyurusu 02-05 MART 2015 : KESİN TARİHLER DAHA SONRA İLAN EDİLECEKTİR Yabancı Dil Sınavları (İngilizce, Almanca, İtalyanca, Fransızca) 11 MART 2015 : Yabancı Dil Sınavı Sonuçlarının ilanı 16 MART 2015 : Erasmus Öğrenci Hareketliliği Yerleştirme Sonuçları İlanı (web sayfasından yayınlanacaktır) 30 MART 2015 : Yerleştirilmeye Hak Kazanan Öğrencilerin Başvuru İşlemlerini ULİK Ofisinde Tamamlamaları için Son Tarihi (Ortak üniversiteye başvuru işlem ve belgeleri ile ilgili bilgi ve açıklama WEB sayfasında ayrıca yayınlanacaktır.) 29 MAYIS 2015: Erasmus Staj Hareketliliği Programı için AB İşletmelerinden alınmış davet mektubunun en son teslim tarihi

37 İletişim Sübyan Mektebi, 1.Kat, Fındıklı web: http://www.msgsu.edu.tr/tr-TR/uluslararasi-iliskiler-ulik/615/Page.aspx E-mail: ulik@msgsu.edu.tr Tel: 0212 252 16 00 / 4438 Erasmus Programı ile ilgili ayrıntılı bilgi için Türkiye Ulusal Ajansı’nın www.ua.gov.tr Web adresi ziyaret edilebilir.


"ERASMUS+ PROGRAMINDAN YARARLANACAK ÖĞRENCİLER İÇİN 2015-2016 BAŞVURU SÜRECİ ULİK - Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları