Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YAKAÖREN İLKÖRETİM OKULU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YAKAÖREN İLKÖRETİM OKULU"— Sunum transkripti:

1 YAKAÖREN İLKÖRETİM OKULU
SINIFI:2/A NO :61 FATİME MATUR NO:66 HURİYE CEReN KILINÇ Sağlık Slaytları

2 DERS HAYAT BİLGİSİ TEMA:VÜCUDUMUZ Sağlık Slaytları
<a href=“

3 SLAYT GÖSTERİME HOŞGELDİNİZ

4 Vücudumuzun bölümleri
baŞ gövde Kollar ve bacaklar VÜCUDUMUZU TANIYALIM Vücudumuz üst deri ile kaplıdır.Derinin altında kaslar ve kemikler vardır.Kaslar vücudumuzun hareketini sağlar.Kemikler vücudumuzun çatısını meydana getirirler. İlk bakışta vücudumuzda üç bölüm göze çarpar. Bunlar; Baş ,gövde , kollar ve bacaklardır.

5 Burun DUYU ORGANLARIMIZ Çevremizdeki olayları, cisimlerin şeklini rengini görürüz. Kokusunu alırız. Sıcağı ve soğugu hissederiz.Sesleri duyarız.Algıladığımız bu duyulara beş duyu denir. Duyu Organlarımızın Görevleri Göz;görme duyusu organıdır. Çevremizdeki varlıkları gömemizi sağlar. Kulak; işitme duyusu organıdır. Burun; koklama duyusu organıdır.Ayrıca nefes alıp vermemize yardımcı olur. Dil; tat alma duyu organıdır. Yediklerimizin tatlı, acı, ekşi,tuzlu olup olmadıklarını anlamamızı sağlar. Ayrıca konuşmamıza yardımcı olur. Deri; dokunma duyusu organıdır.Dokunduğumuz cisimlerin sıcaklığını, soğukluğunu, sertliğini, yumşaklığını anlamamızı sağlar. Ayrıca solunuma yardımcı olur.

6 İÇ ORGANLARIMIZ Başlıca iç organlarımız; kalp, akciğer , mide, bağırsaklar, karaciğer ve böbreklerdir. Kalp; gövdemizin göğüs boşluğunda soldadır.Kanımızın damarlarda dolaşmasını sağlar.Vücudumuzda kirlenen kanı toplar. Akciğerler; gövdemizin göğüs kısmındadır. Biri sağda biri solda olmak üzere iki tanedir.Kirli kan solunum organımız olan akciğerlerde temizlenir. Akciğerlerdedeki hava kanımızı temizlerken kirlenir. Kirli hava dışarı atılır. Yerine temiz hava alınır. Bu şekilde nefes alıp vermeye solunum denir. Mide; gövdemizin karın boşluğundadır. Yediğimiz besinler, ağzımızdan yemek borusu ile mideye geçer. Burada parçalanarak bağırsaklarda emilecek hale gelir.

7 Kollar ve bacaklar Kollar ve bacaklar vücudumuzun en hareketli kısımlarıdır.Kolumuzda omuz dirsek ve bilek kısımları vardır.Bacaklar gövdemizin alt bölümünde kalçamıza eklidir.

8 KAYNAKÇA \burun - Google Görsel Arama.htm
D:\2.A SINIFI\SAĞLIKLI BÜYÜYELİM - Ödevarsivi Görüntüle Tk y.llbbb.b.

9 BİZİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ Sağlık Slaytları


"YAKAÖREN İLKÖRETİM OKULU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları