Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TÜRKİYE EKONOMİSİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TÜRKİYE EKONOMİSİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER"— Sunum transkripti:

1 TÜRKİYE EKONOMİSİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER
1 - COĞRAFİ KONUM: 2 - YERŞEKİLLERİ: 3 - İKLİM: 4 - NÜFUS:

2 1 - COĞRAFİ KONUM: Orta kuşakta yer alıyoruz, dört mevsim yaşanır, tarım ürünleri çeşitli. Üç tarafı denizlerle çevrili, ulaşım ,taşımacılık, balıkçılık. Kıtalar arası taşımacılık, transit taşımacılık. Yer altı kaynakları yönünden zengin ve çeşitli.

3 2 - YERŞEKİLLERİ: Kısa mesafelerde yer şekli farklı, iklim farklı , tarım ürünü ve bitki çeşitliliği fazla. Yükselti fazla , hidroelektrik potansiyeli yüksek. Kış sporları, yaylacılık dağcılık faaliyetleri gelişmiştir. Plato ve ovalar da tarım ve hayvancılık yapılır. Yer şekilleri ulaşımı olumsuz etkilemiştir.

4 3 - İKLİM: Matematik ve özel konum şartlarına bağlı iklim çeşitliliği, bitki çeşitliliği fazladır. Ege ve Akdeniz kıyılarında kış ılıklığı nedeniyle seracılık gelişmiştir. Deniz turizmi gelişmiştir. İklim ulaşım ve bazı tarım ürünlerini olumsuz etkilemiştir.

5 4 - NÜFUS: Genç nüfuslu bir ülke olmamız nüfusa yapılan yatırımı arttırmakta, kalkınma hızımız yavaşlamaktadır. Aktif nüfusun fazla olmasına karşın, istihdam sorunu olduğu için işsizlik sorunu vardır. Nüfusun fazla olması, işçi ücretlerinin ucuz olması, vergi gelirlerinin artması, askeri hüç sağlanması açısından olumludur.


"TÜRKİYE EKONOMİSİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları