Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hazırlayan: Kenan Nemli 6/B 247

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hazırlayan: Kenan Nemli 6/B 247"— Sunum transkripti:

1 Hazırlayan: Kenan Nemli 6/B 247
Evliya Çelebi Hazırlayan: Kenan Nemli 6/B 247

2 Doğumu&Hayatı Eserleri Ölümü
İçİndekİler Doğumu&Hayatı Eserleri Ölümü Evliya Çelebi

3 Doğumu&Hayatı Doğumu: Evliya Çelebi, 1611 yılında İstanbul Unkapanı'nda doğdu. Hayatı: Fetih sonrası : Evliya Çelebi'nin ailesi, İstanbul'un fethinden sonra Kütahya'dan buraya gelip Unkapanı yöresine yerleşti. İlköğrenimini özel olarak gördükten sonra bir süre medresede okudu, babasından tezhip, hat ve nakış öğrendi, musikiyle ilgilendi. Kuran'ı ezberleyerek hafız oldu. Enderun'a alındı, dayısı Melek Ahmed Paşa'nın aracılığıyla Sultan 4. Murad'ın hizmetine girdi.

4 Eserleri Seyahatname (10 cilt. İlk sekiz cilt , son iki cilt )

5 Ölümü Ömrünü seyahatle geçiren Evliya Çelebi, hiç evlenmedi. Nerede ne zaman öldüğü kesin olarak bilinmemektedir. Ancak kuvvetli bir tahmin olarak, 1682'de vefat ettiği, kabrinin Meyyit-zade mezarlığında aile suffesinde bulunduğu ileri sürülmektedir. Bu konuda tarih araştırmacısı İbrahim Hakkı Konyalı şunları söylemektedir:

6 "Evliya Çelebi ve babası, Sultan Dördüncü Murad'ın kuyumcubaşısı Mehmed Zılli Efendi, Lohusa Kadın Türbesi'nin yanında gömülüydü. Fakat yol yapılırken oradaki bütün mezarlar yerinden söküldü ve mezar taşları bir çukura dolduruldu. Ben yol yapılırken gitmiş ve mezar taşlarını görmüştüm ".

7

8 Teşekkür Ederim…


"Hazırlayan: Kenan Nemli 6/B 247" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları