Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Problem 6 adet kibrit çöpü ile 4 adet ‘eşkenar üçgeni’ nasıl elde edebiliriz?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Problem 6 adet kibrit çöpü ile 4 adet ‘eşkenar üçgeni’ nasıl elde edebiliriz?"— Sunum transkripti:

1 Problem 6 adet kibrit çöpü ile 4 adet ‘eşkenar üçgeni’ nasıl elde edebiliriz?

2 Cevap Üçgen Piramit

3 Problem Adamın biri bir tilki bir tavuk ve bir çuval mısırı önlerindeki nehrin bir yakasından öteki yakasına geçirecekmiş. Adam kayıkta yanında yanlız bir şey taşıyabiliyormuş. Eğer tilki ile tavuk yanlız kalırlarsa tilki tavuğu yer. Eğer tavuk ile mısır çuvalı yanlız kalılarsa tavuk mısırı yer. Bu durumda adam bütün bunları karşı kıyıya nasıl taşır?

4 Cevap Adam önce tavuğu karşı kıyıya taşır geri gelir tilkiyi alır karşı kıyıya bırakır tavuğu yanına alır, tavuğu bırakır sonra yanına mısır çuvalını alır tavuğu bırakır karşı kıyıya mısır çuvalını bırakır sonra da gidip tavuğu alır ve geri döner.

5 Problem Önlerindeki bir köprüyü geçmeye karar vermis 4 adam var. Hepsi köprünün aynı tarafındadır. Bütün adamları karsı kıyıya geçirmek için yanlızca 17 dakikanız vardır. Ellerinde bir tek fener var. Gece olduğu için en fazla 2 kişi köprüden geçebilir. Köprüden kim geçerse geçsin feneri biri taşıyacak ve geri getirecektir. Adamların her birinin hızı farklıdır. Köprüyü geçen çiftlerden biri daha hızlı dahi olsa yavaş olanın hızında geçebilir. Adamlarımızın hızları : 1.Adam : köprüyü 1 dak. geçiyor. 2.Adam : köprüyü 2 dak. geçiyor. 3.Adam : köprüyü 5 dak. geçiyor. 4.Adam : köprüyü 10 dak. geçiyor.

6 1. Ve 2. Adam geçer =2 dak 1. Adam geri döner =1 dak 3. ve 4
1. Ve 2. Adam geçer =2 dak 1.Adam geri döner =1 dak 3. ve 4. Adam geçer =10 dak 2.Adam geri döner =2 dak 1. Ve 2. Adam geçer =2 dak Toplam 17 dakika

7 Problem 3 çocuğum var.Birincisi benim yaşımın ilk rakamı yasındadır.İkincisi benim yaşımın ikinci rakamı yasındadır. Üçüncüsü bu iki rakamın toplamı yaşındadır. Hiçbirinin yaşı aynı olmadığına göre ve hepimizin yaşları toplamı 45 ise benim yaşım kaçtır.

8 Cevap 27 ve çocuklar 9 7 2

9 Problem Her saatte 20 dakika geri kalan bir saatim var. Saatim şu an 4.00 ü gösteriyor. Saatimi tam gece yarısı ayarlamıştım ve saatimin tam 4 saat önce durduğunu biliyorum. O halde şimdi saat tam kaçtır.

10 Cevap 10:00

11 Problem Yedi hırsız bir sandık altını eşit şekilde paylaşmak istiyorlar. Ancak 6 altın artıyor. Bunun üzerine çıkan kavgada hırsızlardan biri ölüyor. Kalan 6 hırsız yeniden paylaşmayı deneyince 2 altın arttığı görülüyor. Yeniden bir kavga çıkıyor ve bir hırsız daha ölüyor. Kalan 5 hırsız ise 1 altın arttığı için eşit bir paylaşım yapamıyor. Ancak bir hırsız daha ölünce tam paylaşım mümkün oluyor. Kutuda en az kaç altın olabilir?


"Problem 6 adet kibrit çöpü ile 4 adet ‘eşkenar üçgeni’ nasıl elde edebiliriz?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları