Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TARLA BİTKİLERİ MERKEZ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MAKARNALIK BUĞDAY KALİTE ÇALIŞMALARI KALİTE VE DEĞERLENDİRME BÖLÜMÜ 12.07.2012 HAYMANA.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TARLA BİTKİLERİ MERKEZ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MAKARNALIK BUĞDAY KALİTE ÇALIŞMALARI KALİTE VE DEĞERLENDİRME BÖLÜMÜ 12.07.2012 HAYMANA."— Sunum transkripti:

1 TARLA BİTKİLERİ MERKEZ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MAKARNALIK BUĞDAY KALİTE ÇALIŞMALARI KALİTE VE DEĞERLENDİRME BÖLÜMÜ HAYMANA

2  Ülkesel Serin İklim Tahılları Kışlık Dilim Makarnalık Buğday Kalite Araştırmaları  Ülkesel Serin İklim Tahılları Yazlık Dilim Makarnalık Buğday Kalite Araştırmaları YÜRÜTÜLENPROJELER YÜRÜTÜLEN PROJELER

3  Ülkesel makarnalık buğday ıslah programlarından, TTSMM’den ve özel sektörden gelen materyallerde kalite analizleri yapmak ve kaliteli çeşit geliştirilmesine katkıda bulunmak,  Ayrıca, kalite değerlendirilmesinde en uygun analiz yöntemlerinin belirlenmesi ve uygulanması yönünde çalışmalar yapmaktır. AMAÇ

4 İyi Kaliteli Makarnalık Buğday Yüksek Protein Miktarı Kuvvetli Protein (Gluten) Kalitesi İrmik Rengi + + Çeşit = Kalıtım ISLAHIN AMACI

5  Makarna sanayicileri, protein miktarı yüksek, protein miktarı yüksek, protein kalitesi iyi, protein kalitesi iyi, irmik b sarılık değeri yüksek, irmik b sarılık değeri yüksek, iyi pişme kalitesine sahip iyi pişme kalitesine sahip çeşitler istemektedir. çeşitler istemektedir.

6 Makarnalık Buğday Islah Kademeleri Ön Verim Denemesi (F6-F7) İleri Kademe Verim Denemesi-(İKMVD 51) İleri Kademe Verim Denemesi-(İKMVD 52) Makarnalık Bölge Verim Denemesi Ortak Bölge Verim Denemesi Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkezi Müdürlüğü

7 İleri Kademe Hektolitre Ağırlığı 1000 Tane Ağırlığı Camsılık Protein Miktarı SDS sedimentasyon İrmik Verimi İrmik Rengi Gluten Miktarı Gluten İndeksi Gluten Kalitesi Makarna Yapımı Pişme Testi Erken Generasyon 1000 Tane Ağırlığı SDS sedimentasyon Protein oranı İrmik Rengi Makarnalık Buğday Kalitesinin Belirlenmesinde Kullanılan Testler

8  Hektolitre Ağırlığı : >79 kg / hl  Bintane Ağırlığı: > 36 g  Protein Miktarı: > % 13  Camsı Tane : > % 75  b Sarılık Değeri: > 22  SDS Sedimentasyon : > 25 ml  Kuru Gluten : > % 10  Gluten Kalitesi : > 5  Gluten İndeks : > %65 Bazı Minimum Kalite Kriterleri

9 BÜHLER İRMİK DEĞİRMENİ

10 İRMİK SAFLAŞTIRICI (Purifier )

11 İRMİK RENK TAYİN CİHAZI

12 MAKARNA YAPMA ÜNİTESİ

13 MAKARNA KURUTMA

14 SDS Sedimentasyon Stabilite Grafiği 1 Yıl, 6 Lokasyon Eminbey

15 SDS Sedimentasyon Biplot Grafiği ürün yılı

16 İrmik b Sarılık Biplot Grafiği

17 İrmik b Sarılık Değeri

18 SDS Sedimentasyon (ml)

19 GLUTOGRAF

20 Gluten Kalitesi

21 TARM MAKARNALIK BUĞDAY ÇEŞİTLERİ (Çok yıllık ortalama değerleri)

22 TEŞEKKÜR EDERİM…

23 EMİNBEY ÇEŞİDİNİN; YILLARA VE LOKASYONLARA GÖRE İRMİK RENGİ VE SDS SEDİMENTASYON SONUÇLARININ KIZILTAN 91 ÇEŞİDİ İLE KARŞILAŞTIRILMASI.

24 ANKARA LOKASYONU EMİNBEY ÇEŞİDİ

25

26 KONYA LOKASYONU EMİNBEY ÇEŞİDİ

27

28 SİVAS, ESKİŞEHİR, AKSARAY LOKASYONLARI EMİNBEY ÇEŞİDİ

29

30 ürün yılı

31


"TARLA BİTKİLERİ MERKEZ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MAKARNALIK BUĞDAY KALİTE ÇALIŞMALARI KALİTE VE DEĞERLENDİRME BÖLÜMÜ 12.07.2012 HAYMANA." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları