Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

10. Sınıf 37 nolu kazanım etkinliği

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "10. Sınıf 37 nolu kazanım etkinliği"— Sunum transkripti:

1 10. Sınıf 37 nolu kazanım etkinliği
GENÇLERİN SORUNLARI 10. Sınıf 37 nolu kazanım etkinliği

2 Sorunlar ..? Size göre, yaşıtlarınızın ya da kendinizin karşılaşabileceği kişisel- sosyal ve eğitsel sorunların neler olabilir..? Sorunları tahtaya yazalım…

3 KİŞİSEL-SOSYAL VE EĞİTSEL SORUNLAR
Bedenle İlgili Sorunlar Kısa - uzun Zayıf - şişman, Çirkin, Bedensel özürler Sivilce vb. Aile Sorunları İletişim sorunları Baskıcı aile Parçalanmış aile Anne baba ile çatışma Kardeşlerle çatışma Kayıplar Yoksulluk Sağlık Sorunları(Fiziksel ve Psikolojik ) Hastalık Görme işitme vb. sorunlar, İçe kapanıklık Uyumsuzluk Güvensizlik Öfke yönetiminde eksiklik İletişim sorunları Bağımlılık Eğitsel Sorunlar İletişim sorunları Akademik başarısızlık Altyapı eksikliği Çaba eksikliği Güdülenememe Etkin çalışmayı bilmeme Az okuma, Az çalışma Devamsızlık Öğretmenlerle çatışma Sınav kaygısı Hedefsizlik Arkadaş Sorunları İletişim sorunları Arkadaşlarla çatışma Yalnızlık Dışlanma Karşı cins ile ilgili sorunlar Akran baskısı Gelecek Kaygısı ÖSS İşsizlik

4 Sorunlar..? Bu tabloda sizce hangi sorunlar yok?
Bu sorunlardan en çok hangilerini yaşıyorsunuz? Sizce yaşıtlarınız bu sorunlardan en çok hangisini yaşıyor? Tartışalım…

5 Farkındalık Bazı sorunlarımızın farkına varamayız; bazılarını da kendi başımıza çözemeyiz. … Mücadele etmek zor gelir, sorunu görmezden gelir, sorunla yaşamayı kabulleniriz. Oysa başa çıkamadığımız veya görmezden geldiğimiz sorunlar zamanla birikir ve ummadığımız zamanlarda karşımıza dikilirler.

6 Farkındalık Sorunlarımız biriktikçe işte veya okulda başarısızlık, çabuk yorulmak veya dinlenememek, sık hastalanmak, kendimize ve ailemize zaman ayıramamak, ilişkilerimizin kötüleşmesi gibi durumlar giderek artar. Sorunlarımız artarken giderek çaresiz kaldığımızı ve yalnızlaştığımızı hissederiz.

7 Farkındalık Mümkünse sorunlar oluşmadan ve birikmeden önlem almak en iyisidir. En azından sorun fark edildiğinde ciddiye alıp çözüm aramak gerekir. Bu yaklaşım kişisel gelişim çabasının temelini oluşturur.

8 Sorun Çözme Kişisel gelişim çabası farkında olmakla ve farkında olarak sorun çözmekle başlar. Yaşam sorunlarını ve ihtiyaçlarını fark etmek, ihtiyaçlarını karşılamak ve sorunlarını çözmek için harekete geçmek, hareketlerinin sonuçlarını değerlendirmek ve baştan başlamak dizisi biçiminde sürekli bir kendini geliştirme çabasıdır. Bu çaba çoğu zaman yalnız ama gerektiğinde destek alarak veya destek vererek sürdürülür. Yaşam sorunlarını ve ihtiyaçlarını fark etmek İhtiyaçlarını karşılamak ve sorunlarını çözmek için harekete geçmek Hareketlerinin sonuçlarını değerlendirmek ve baştan başlamak Kaynak:

9 En başta kendi sorunlarımız olmak üzere, çevremizdeki sorunlara karşı duyarlı olalım. Çözümü için harekete geçmediğimiz her sorun bir gün mutlaka karşımıza çıkacaktır.

10 Katıldığınız İçin TEŞEKKÜRLER…


"10. Sınıf 37 nolu kazanım etkinliği" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları