Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ALACAKAYA TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ALACAKAYA TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ"— Sunum transkripti:

1 ALACAKAYA TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ

2 Toplum Sağlığı Merkezimiz iletişim bilgileri:
Toplum Sağlığı Merkezimiz 1950’li yıllarda Guleman Köyünde Sağlık Ocağı olarak faaliyetine başlamıştır yılında taşınarak ilçe merkezinde Karakol mevkisinde 2 yıl süreyle halkımıza hizmet verdikten sonra ilçe merkezi Site Mevkiinde Etibank SSK Hastanesi binasında Etibank SSK Hastanesi ile birlikte hizmet vermeye başlamıştır. 1998 yılında Etibank SSK hastanesinin bölgede hizmetini sonlandırmasının akabinde bölgenin tüm sağlık hizmetlerini üstlenmiştir. İlimizde Aile Hekimliği Uygulamsına geçilmesinden sonra Sağlık Ocağımızın adı Toplum Sağlığı Merkezi olarak değişmiştir.24 Kasım 2008 tarihinde İlçe merkezi Şarkkromları meydanındaki yeni hizmet binasına taşınmış ve bölgemizin Sağlık hizmetlerini en etkili bir şekilde sunmaya devam etmektedir. Toplum Sağlığı Merkezimiz iletişim bilgileri: Adres: Site Mah.Şarkkrromları Meydanı/No:15/1-ALACAKAYA/ELAZIĞ Telefon No:(0424)

3 SAĞLIK GRUP BAŞKANIMIZ
1985 Malatya doğumlu olup ilk öğrenimini Malatya Melekbaba İlk Öğretim Okulunda , Lise Öğrenimini Malatya Kubilay lisesinde almış olup Üniversite Öğrenimi Elazığ Fırat Ünüversitesi Tıp Fakültesinde tamamlamıştır.2009 Şubat ayın dan itibaren ilçemizde Sağlık Grup Başkanlığı ve aynı zamanda Toplum Sağlığı Sorumlu Hekimliği yapmaktadır. Dr. Özkan KENÇ Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tab.

4 TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİMİZ VE BAĞLI BİRİMLER PERSONEL DURUM TABLOSU
SAĞLIK KURULUŞU ADI Doktor Sağlık Mem. Lab.Tek Ebe Hemşire Rönt.Tek Tıbbi Sek. VHKİ Şoför Hizmetli Toplam Toplum Sağlığı Merkezi 1 4 2 15 Nolu Aile Hekimliği Nolu Aile Hekimliği Çakmakkaya Sağlık Evi Halkalı Sağlık Evi Çataklı Sağlık Evi TOPLAM 3 22

5 TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİMİZİN HİZMET BİRİMLERİ VE PERSONEL BİLGİLERİ
ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ: İlçemiz dahilinde ve 112 Komuta Kontrol Merkezi ile koordineli olarak vatandaşlarımıza Acil Sağlık Hizmeti verilmektedir. PERSONEL BİLGİSİ Özkan KENÇ(Doktor) Aytaç TEKDEMİR(Doktor) Nihat KOÇAR(Doktor) Fuat ÇOBAN (Sağlık Mem.) Didem TÜRK(Hemşire) Uyan ALTUN(Hemşire) Kader ÇINAR(Hemşire) Özlem DİNÇER(Ebe) Hanifi YAĞIZ(Şoför) Ahmet AYDIN(Şoför) ARAÇ BİLGİSİ 1 adet tam donanımlı 112 Ambulansı 1 Adet tam donanımlı Paletli Ambulans

6 TEDAVİ HİZMETLERİ 23.11.001 NOLU AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMİ:
PERSONEL BİLGİSİ Nihat KOÇAR (Aile Hekimi) Songül ERDOĞAN (Aile Sağlığı Personeli) VERİLEN HİZMETLER: Tedavi Hizmetleri Koruyucu Sağlık Hizmetleri(Aşılama) Sağlık Eğitimi hizmetleri Gezici Sağlık hizmetleri Aile planlaması Hizmetleri Gebe takip ve doğum hizmetleri Bebek ve çocukların aşılarını ,sağlıklı büyümeleri için gerekli takipleri yapmak ve gereken kalsiyum ve demir preparatlarının dağıtılmasını sağlamak. Verilen hizmetler ile ilgili kayıtları tutmak.

7 TEDAVİ HİZMETLERİ 23.11.001 NOLU AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMİ:
PERSONEL BİLGİSİ Aytaç TEKDEMİR(Aile Hekimi) Ayhan ALTUN(Aile Sağlığı Personeli) VERİLEN HİZMETLER: Tedavi Hizmetleri Koruyucu Sağlık Hizmetleri(Aşılama) Sağlık Eğitimi Hizmetleri Gezici Sağlık Hizmetleri Aile planlaması Hizmetleri Gebe takip ve doğum Hizmetleri Bebek ve çocukların aşılarını ,sağlıklı büyümeleri için gerekli takipleri yapmak ve gereken kalsiyum ve demir preparatlarının dağıtılmasını sağlamak. Verilen hizmetler ile ilgili kayıtları tutmak.

8 LABORATUAR HİZMETLERİ:
PERSONEL BİLGİLERİ: Fetullah AYDEMİR (Lab. Tekn.) VERİLEN HİZMETLER Tam Kan Tetkikleri Tam İdrar Tetkikleri ve mikroskobisi. Gaita Tetkikleri Serolojik Tetkikler Romatizmal tetkikler Hepatit tetkikleri Glukoz Tetkikler Gebelik Tetkikleri Kan Grubu tayini Verilen laboratuar hizmetlerin evrak kaydını tutmak.

9 RÖNTGEN HİZMETLERİ: PERSONEL BİLGİLERİ Tuğba DUMAN (Röntgen Tekn.)
VERİLEN HİZMETLER: Bütün Direkt Röntgen filmlerinin çekimi yapmak Verilen Röntgen hizmetlerinin evrak kaydını tutmak

10 ÇEVRE SAĞLIĞI HİZMETLERİ
PERSONEL BİLGİLERİ: Fuat ÇOBAN (Sağ.Mem.) Didem TÜRK (Hemşire) Ramazan TAŞDEMİR(Şoför) VERİLEN HİZMETLER: Su Sanitasyonu Çöplük ve gübreliklerin denetimi Şikayet dilekçelerinin değerlendirilmesi Piyasa denetimi Sıhhi müessese açma ruhsat başvurularının değerlendirilmesi. Çevre Sağlığı ile ilgili yazışmalar.

11 GENEL İDARİ HİZMETLER YEŞİL KART BİRİMİ: PERSONEL BİLGİLERİ:
Aydın YILMAZER(Tıbbi Sekreter) Faruk KOÇİNKAĞ(VHKİ) VERİLEN HİZMETLER: 3816 sayılı kanuna göre ilçemizde ikamet eden ödeme gücü bulunmayan vatandaşlarımıza Yeşil Kart Sağlık Cüzdanı Verilerek tedavi giderlerinin devlet tarafından karşılanmasının sağlanması. Yeşil kart talep başvurularının kabulü Dosyaların incelenmesi Dosyaların haftalık kurul toplantı gündemine alınması ve kurula götürülmesi Yeşil Kart verilmesi kurulca uygun görülen şahısların Sağlık karnelerini düzenlemek.

12 TIBBİ SEKRETERLİK BİRİMİ
PERSONEL BİLGİLERİ: Senem YÜKSEL (Tıbbi Sekreter) Faruk KOÇİNKAĞ (VHKİ) VERİLEN HİZMETLER: Gelen giden evrakların kayıtları ve cevaplandırılması işlemleri Personel izin işlemleri ve ÇKYS’ YE girilmesi işlemleri Aylık tıbbi verilerin düzenlenmesi ve online sisteme aktarılması Vatandaşların aile hekimlerine kayıt ve hekim değiştirilmesi işlemlerini yapmak

13 DOĞUM VE AİLE PLANLAMASI
PERSONEL BİLGİLERİ Özlem DİNÇER (Ebe) VERİLEN HİZMETLER Aile Planlaması danışmanlığı ve Ria hizmeti verilmesi Bebek topuk kanlarının kontrolü ve zamanında Ana Çocuk Sağlığı Şube Müdürlüğüne ulaştırılması Gebelikle ilgili vakaların Ambulansla doğum hastanesine bırakılması

14 TEMİZLİK BİRİMİ 1 PERSONEL BİLGİLERİ: Murat KILIÇ (Hizmetli)
Ramazan TAŞDEMİR(Hizmetli) VERİLEN HİZMETLER: Her gün gerekli temizliğin yapılması, Kalorifer temizliği ve yakılmasının sağlanması, TSM de ki küçük onarım ve bakım işlerinin yapılması, Jeneratörün bakım ve yakıtının kontrolü, TSM binasının ısınması için gerekli olan yakıtın taşınması ve depolanması, Bahçe temizliği ve bakımı,

15 HALKALI SAĞLIK EVİ PERSONEL BİLGİLERİ: Sakine AÇIL (Ebe)
VERİLEN HİZMETLER: Vatandaşların enjeksiyon,pansuman işlerini yürütmek Gebe ve Bebeklerin aşılarını yapmak ve takibini sağlamak Vatandaşların sağlık Eğitimi Çalışmalarını yürütmek, Aile planlaması hizmetlerinin yürütülmesi Doğum ile ilgili bilgilendirme ve yönlendirmelerin sağlanması.

16 ÇAKMAKKAYA SAĞLIK EVİ PERSONEL BİLGİLERİ: Zeliha TOSUN TAŞ (Ebe)
VERİLEN HİZMETLER: Vatandaşların enjeksiyon,pansuman işlerini yürütmek, Gebe ve Bebeklerin aşılarını yapmak ve takibini sağlamak, Vatandaşların sağlık Eğitimi Çalışmalarını yürütmek, Aile planlaması hizmetlerinin yürütülmesi, Doğum ile ilgili bilgilendirme ve yönlendirmelerin sağlanması.

17 ÇATAKLI SAĞLIK EVİ PERSONEL BİLGİLERİ: Güler KÜÇÜKTAĞ (Ebe)
VERİLEN HİZMETLER: Vatandaşların enjeksiyon,pansuman işlerini yürütmek Gebe ve Bebeklerin aşılarını yapmak ve takibini sağlamak Vatandaşların sağlık Eğitimi Çalışmalarını yürütmek, Aile planlaması hizmetlerinin yürütülmesi Doğum ile ilgili bilgilendirme ve yönlendirmelerin sağlanması.

18 HAZIRLAYANLAR Fetullah AYDEMİR Lab.Tek Sinem YÜKSEL Tıbbi Sek.


"ALACAKAYA TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları