Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İSTİKLAL MARŞI VE MEHMET AKİF ERSOY’UN HAYATI KONULU BİLGİ YARIŞMASI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İSTİKLAL MARŞI VE MEHMET AKİF ERSOY’UN HAYATI KONULU BİLGİ YARIŞMASI."— Sunum transkripti:

1 İSTİKLAL MARŞI VE MEHMET AKİF ERSOY’UN HAYATI KONULU BİLGİ YARIŞMASI

2 YARIŞMA KURALLARI 1. Sorular masaya kapalı bir şekilde dağıtılacaktır. 2. Dağıtım bittikten sonra soruların cevaplanması için bir dakikalık süre verilecektir. 3. Süre bitiminde sorular ekrana yansıtılarak okunacaktır. 4. Yarışmada on asıl, beş yedek soru bulunmaktadır. 5. Asıl soruların cevaplanmasından sonra puanlarda eşitlik olması durumunda yedek sorulara geçilecektir. 6. Yedek sorularda da eşitlik bozulmazsa kura çekilecektir.

3 YARIŞMA BAŞLIYOR… BAŞARILAR DİLERİZ.

4 SORU 1

5 SORU 1: Mehmet Akif Ersoy kaç yılında ve nerede doğmuştur? A) 20 Aralık İstanbul B) 20 Aralık Fatih B) 21 Aralık Mısır D)21 Aralık İstanbul

6 CEVAP:B

7 SORU 2

8 SORU 2: Mehmet Akif Ersoy’un babası Tahir Efendi’nin kökü nereden gelmektedir? A)BuharaB) Arnavutluk C)İstanbulD) Mısır

9 CEVAP: B

10 SORU 3

11 SORU 3: Mehmet Akif Ersoy’un ilk gittiği okulun adı nedir? A)Emir Buhari Mektebi B)Mülkiye Mektebi C)Mahalle Mektebi D)Merkez Rüştiyesi

12 CEVAP: A

13 SORU 4

14 SORU 4: 1914 Ağustos’ta basılan Safahat’ın dördüncü kitabı hangisidir? A) Hakk’ın Sesleri B)Süleymaniye Kürsüsünde C)Hatıralar D)Fatih Kürsüsünde

15 CEVAP: D

16 SORU 5

17 SORU 5: İstiklal Marşı’nı yazma yarışması kaç tarihinde hangi kurum tarafından düzenlenmiştir? A)7 Kasım 1921-Milli Eğitim Bakanlığı B)7 Kasım 1920-Milli Eğitim Bakanlığı c)7 Kasım 1921-Genel Kurmay Başkanlığı D)7 Kasım 1920-Genel Kurmay Başkanlığı

18 CEVAP: B

19 SORU 6

20 SORU 6: İstiklal Marşı hangi tarihte milli marş olarak kabul edilmiştir? A) 12 Kasım 1920B) 12 Mart 1920 C) 12 Mart 1921D) 12 Kasım 1921

21 CEVAP: C

22 SORU 7

23 SORU 7: İstiklal Marşı kaç yılında kim tarafından bestelenmiştir? A) Osman Zeki Üngör B) Osman Zeki Üngör C) Mehmet Akif Ersoy D) Mehmet Akif Ersoy

24 Cevap: A

25 SORU 8

26 SORU 8 : Mehmet Akif Ersoy’un “Safahat” adlı kitabında yer almayan tek şiiri hangisidir? A) Hüsran B) Hatıralar C)Çanakkale Şehitlerine D) İstiklal Marşı

27 CEVAP: D

28 SORU 9

29 SORU 9: Mehmet Akif Ersoy aşağıdaki spor dallarından hangisi ile ilgilenmemiştir? A) Uzun atlamaB) Yüzme C) GüreşD) Koşu

30 CEVAP: A

31 SORU 10

32 SORU 10: Mehmet Akif Ersoy kaç yılında ve nerede vefat etmiştir? A)12 Aralık İstanbul B) 27 Aralık İstanbul C) 27 Aralık Mısır D) 17 Aralık İstanbul

33 CEVAP: B

34 TEŞEKKÜR EDERİZ

35 SORU 11

36 SORU 11: Mehmet Akif Ersoy hangi hastalıktan vefat etmiştir? A) Siroz B)Verem C) Kanser D) Kabakulak

37 CEVAP:A

38 SORU 12

39 SORU 12: Mehmet Akif Ersoy’un annesinin adı nedir? A) İsmet Hanım B) Emine Şerife Hanım C)Melahat Hanım D) Fatma Hanım

40 CEVAP:B

41 SORU 13

42 SORU 13: Mehmet Akif Ersoy’un eşinin adı nedir? A) Emine Şerife Hanım B) Nurbanu Hanım C) Fatma Hanım D)İsmet Hanım

43 CEVAP: D

44 SORU 14

45 SORU 14: Mehmet Akif Ersoy’un Kastamonu ‘da coşkulu bir şekilde vaaz verdiği ve Kurtuluş Savaşı’nın iç yüzünü anlattığı camiinin adı nedir? A) Süleymaniye Camii B) Zağanos Paşa Camii C) Şehzadepaşa Camii D) Nasrullah Camii

46 CEVAP: D

47 SORU 15

48 SORU 15: Mehmet Akif Ersoy Safahat’ın son kitabı olan Gölgeler’i kaç yılında yayımlanmıştır? A) 1932 B) 1943 C) 1933 D)1919

49 CEVAP: C

50 YARIŞMA SONA ERMİŞTİR. KATILIMCILARA TEŞEKKÜR EDERİZ.


"İSTİKLAL MARŞI VE MEHMET AKİF ERSOY’UN HAYATI KONULU BİLGİ YARIŞMASI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları