Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

02.04.2015 Bilgi güç demektir.. 02.04.2015 Bilgi güç demektir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "02.04.2015 Bilgi güç demektir.. 02.04.2015 Bilgi güç demektir."— Sunum transkripti:

1 Bilgi güç demektir.

2 Bilgi güç demektir.

3 Bilgi güç demektir.

4 Bilgi güç demektir.

5 Bilgi güç demektir.

6 Bilgi güç demektir.

7 Bilgi güç demektir.

8 Bilgi güç demektir.

9 Bilgi güç demektir.

10 Bilgi güç demektir.

11 Bilgi güç demektir..28 – 35 – 42 - ? - 56 Sayı dizisinde soru işareti ile belirtilen yere hangi sayı gelmelidir.? SORU 1 Doğru Cevap a) 49 b) 50 b) 50 c) 51 c) 51 a) 49 a) 49

12 Bilgi güç demektir. Aşağıdakilerden hangisi bir düzlem belirtmez.? Doğru Cevap a) Elma SORU 2 b)Basketbol Sahası c) Masanın yüzeyi a) Elma

13 Bilgi güç demektir. 72 Öğrencinin 1/8 i kaç öğrencidir? Doğru Cevap c) 9 SORU 3 b) 8 b) 8 c) 9 c) 9 a) 7 a) 7

14 Bilgi güç demektir. Her gün 15 soru çözen bir öğrenci bir haftada kaç soru çözer? SORU 4 Doğru Cevap b) 105 c) 90 a) 150

15 Bilgi güç demektir. Bir dikdörtgenin kısa kenarı dört birim, uzun kenarı kısa kenarının 3 katı olduğuna göre bu dikdörtgenin çevresi kaç birimdir. Bir dikdörtgenin kısa kenarı dört birim, uzun kenarı kısa kenarının 3 katı olduğuna göre bu dikdörtgenin çevresi kaç birimdir. Doğru Cevap c) 32 c) 32 SORU 5 b) 30 b) 30 c) 32 c) 32 a) 28 a) 28

16 Bilgi güç demektir. Hangisi 16 sayısını gösterir? Hangisi 16 sayısını gösterir? SORU 6 b) XV c) XIV a) XVI Doğru Cevap a) XVI

17 Bilgi güç demektir. Cumhuriyetten önce yurdumuzda hangi yönetim şekli vardı? Cumhuriyetten önce yurdumuzda hangi yönetim şekli vardı? SORU 7 Doğru Cevap b) Padişahlık c) Demokrasi a) Cmhuriyet

18 Bilgi güç demektir. Kaza ya da yaralanma olaylarında en son yapılacak iş nedir? Kaza ya da yaralanma olaylarında en son yapılacak iş nedir? SORU 8 b) kazazedeyi hastaneye götürmek c) yetişkinlere haber vermek c) yetişkinlere haber vermek a) ilk müdahaleyi yapmak a) ilk müdahaleyi yapmak Doğru Cevap c) yetişkinlere haber vermek c) yetişkinlere haber vermek

19 Bilgi güç demektir. Aşağıdaki doğal afetlerden hangisi tedbir alınarak önlenebilir? SORU 9 Doğru Cevap b) Çığ c) Yıldırım düşmesi a) Deprem

20 Bilgi güç demektir. İlk cumhurbaşkanımız kimdir? İlk cumhurbaşkanımız kimdir? SORU 10 Doğru Cevap b) M.Kemal Atatürk b) M.Kemal Atatürk c) Ahmet Necdet Sezer c) Ahmet Necdet Sezer a) M.Akif Ersoy a) M.Akif Ersoy

21 Bilgi güç demektir.

22 Bilgi güç demektir. Aşağıda ki durumların hangisinde 177 numaralı telefonu ararız ? SORU 11 Doğru Cevap a) Ormanda yangın çıktığında b) Trafik kazası olduğunda c) İşyerinde yangın çıktığında c) İşyerinde yangın çıktığında a) Ormanda yangın çıktığında

23 Bilgi güç demektir. (Siyah kalemim bitti, yeni kalem almalıyım ) ifadesi aşağıdaki sözcüklerin hangisi ile anlamca ilgilidir? SORU 12 Doğru Cevap a) İhtiyaç a) İhtiyaç b) İstek b) İstek c) Görüş c) Görüş a) İhtiyaç a) İhtiyaç

24 Bilgi güç demektir. Hangisinde sıfat kullanılmamıştır? SORU 13 Doğru Cevap b) Saç rengi b) Saç rengi c) Beş taş c) Beş taş a) Zayıf insan a) Zayıf insan

25 Bilgi güç demektir. Hangisi bir ek alarak türemiştir? SORU 14 Doğru Cevap c) İyilik b) Yosun b) Yosun c) İyilik c) İyilik a) Kızılay a) Kızılay

26 Bilgi güç demektir. Önce-evvel kelimeleri arasındaki ilişki aşağıdakilerden hangisinde vardır? SORU 15 Doğru Cevap b) Birey- Fert c) Ordu- Asker a) Surahi-Bardak

27 Bilgi güç demektir. Aşağıdaki kelimelerden hangisi ek almamıştır? SORU 16 Doğru Cevap b)çanta b)çanta c) odunluk a)aletler

28 Bilgi güç demektir. Bir elin nesi var iki elin …………….. atasözü nasıl tamalanır? SORU 17 Doğru Cevap c) sesi var c) sesi var b) İşi var c) sesi var c) sesi var a) Gücü var a) Gücü var

29 Bilgi güç demektir. Kurt bir avın nasıl yakalanacağını çakala göstermiş cümlesinde virgül hangi kelimeden sonra gelmelidir ? SORU 18 b) Avın c) Çakala a)Kurt Doğru Cevap a)Kurt

30 Bilgi güç demektir. İstiklal marşımız kaç mısradan oluşmuştur? İstiklal marşımız kaç mısradan oluşmuştur? SORU 19 Doğru Cevap 41

31 Bilgi güç demektir. Din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasına ne denir? SORU 20 Doğru Cevap Laiklik

32 Bilgi güç demektir.

33 Bilgi güç demektir. Çeşitli besin maddelerine iyot damlatarak mavi-mor ( lacivert ) renk oluşup oluşmadığını araştıran gülcan neyi araştırıyor olablir. YEDEK SORU 1 Doğru Cevap b) Yağları c)Karbonhidratlar d)Proteinler a) Vitaminlerin

34 Bilgi güç demektir. Yılın aynı büyüklükteki küçük kartonlara yazarak bir kutuya atalım rastgele birini çektigimizde E ile başlayan bir ayın gelme olasılıgı nedir ? YEDEK SORU 2 Doğru Cevap b) 2/6 c) 6/12 c) 6/12 d) 2/12 d) 2/12 a) 1/12 a) 1/12

35 Bilgi güç demektir. İmsak ne demektir? YEDEK SORU 3 b) Oruca başlamak c) Orucu bozmak d) Hiçbiri a) Orucu bitirmek Doğru Cevap

36 Bilgi güç demektir. " şu pencereyi aç ki hava gelsin " "bu akşam aç kaldım" altı çizili sözcükler için hangisi söylenebilir? " şu pencereyi aç ki hava gelsin " "bu akşam aç kaldım" altı çizili sözcükler için hangisi söylenebilir? YEDEK SORU 4 Doğru Cevap b) Terim Anlamlı b) Terim Anlamlı c) Eş Anlamlı c) Eş Anlamlı d) Sesteş Eş anlamlı sesteş d) Sesteş Eş anlamlı sesteş a) Zıt Anlamlı a) Zıt Anlamlı

37 Bilgi güç demektir. ilk dünya haritasını çizen kişi aşağıdakilerden hangisidir? ilk dünya haritasını çizen kişi aşağıdakilerden hangisidir? YEDEK SORU 5 b) Ali Kuşcu c) Galileo d) Baliser a) Piri reis Doğru Cevap

38 Bilgi güç demektir.

39 Bilgi güç demektir.


"02.04.2015 Bilgi güç demektir.. 02.04.2015 Bilgi güç demektir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları