Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

完美的人在世界上有兩種類型。一個已經死了,一直還 Dünyada kusursuz iki insan vardır. Biri ölmüştür diğeri ise doğmamıştır. Çin Atasözü 完美的人在世界上有兩種類型。一個已經死了,一直還 Dünyada kusursuz.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "完美的人在世界上有兩種類型。一個已經死了,一直還 Dünyada kusursuz iki insan vardır. Biri ölmüştür diğeri ise doğmamıştır. Çin Atasözü 完美的人在世界上有兩種類型。一個已經死了,一直還 Dünyada kusursuz."— Sunum transkripti:

1 完美的人在世界上有兩種類型。一個已經死了,一直還 Dünyada kusursuz iki insan vardır. Biri ölmüştür diğeri ise doğmamıştır. Çin Atasözü 完美的人在世界上有兩種類型。一個已經死了,一直還 Dünyada kusursuz iki insan vardır. Biri ölmüştür diğeri ise doğmamıştır. Çin Atasözü

2 Dr. Saadettin Bayçelebi OMÜ Tıp Fakültesi Aile Hekimliği A.B.D TAMAMLAYICI TIP 補充性醫療學

3 GİRİŞ : Tamamlayıcı tıp birbirinden farklı bir çok terapiyi içine alan bir terimdir. TAT ( tamamlayıcı ve alternatif tıp ) 1950-1960’lı yıllarda akupunktur gibi tedavi yöntemleri tıbbın ek dalları olarak kabul edilmekteydi.

4 1970-1980’li yıllarda alternatif oluşturdukları düşüncesiyle ‘’ Alternatif tıp ‘’ olarak isimlendirilmeye başlandı. 1980’lerin sonunda,1990’ların başında doktorlar ve ‘’Alternatif’’ terapistler ortak çalışmaları sonucu ‘’Tamamlayıcı tıp’’ olarak değişmiştir. Tamamlayıcı tıp modern tıpla birlikte bir tedavi paketinin parçası olarak uygulandığında ‘’ Bütünleşmiş ‘’ tıp terimi kullanılır. GİRİŞ :

5 TAT ‘ı nasıl tanımlayabiliriz? Belirli bir ülkede baskın olan sağlık sistemine yabancı olan terapi Tıp fakültelerinde okutulmayan yöntemler

6 BELLİ BAŞLI TAMAMLAYICI TERAPİLER-1 Geleneksel Çin tıbbıyla bağlantılı terapiler Akupresür Reiki Akupunktur Shiatsu Bitki tıbbı Ayurveda ( geleneksel Hindu ) tıbbıyla bağlantılı terapiler Aromaterapi Yoga Bitki tıbbı

7 Masaj ve uyarım esaslı terapiler Kiropratik Osteopati Kafatası osteopati Masaj Refleksoloji Zihin-vücut terapileri Otojenik eğitim İyileştirme Meditasyon Hipnoz R ahatlama ve görselleştirme İyileştirici dokunma BELLİ BAŞLI TAMAMLAYICI TERAPİLER-2

8 Natüropati- esaslı terapiler Doğal tıp Beslenme tıbbı Naturopati Benzeri olmayan terapiler Homeopati BELLİ BAŞLI TAMAMLAYICI TERAPİLER-3

9 TAT DOĞAL VE GÜVENLİ MİDİR? Modern tedavilerin aksine size zarar vermeyecek gibi görünür. Ancak ‘’Doğal’’ her zaman güvenli anlamına gelmemektedir. Buna örnek hangi şartlarda üretildiği kontrol edilemeyen bitkisel ürünler verilebilir. Bu sorunlara rağmen TAT tedavileri genelde modern tedavilere göre yan etkiler ve komplikasyonlar bakımından daha güvenlidir.

10 TAT TERAPİLERİNİN ORTAK YÖNÜ NEDİR? Çoğu TAT terapisi, canlı varlıklarda bulunan ve hayat veren bir gücün varlığına duyulan inanca dayanır. Tabi burada bilimsel olmayan, kanıtlanmamış ve muhtemelen ispatlanamayan durum söz konusudur. Hayat enerjisini yeniden dengeye oturtmak için tasarlanmış bir tedavi şekli söz konusudur.

11 TAT İŞE YARAR MI? TAT klinik etkileri hakkında şimdi 10 veya 15 yıl öncesine göre daha çok bilgi bulunmaktadır. Belirli bir terapinin işleyiş mekanizmasını, bir plasebodan daha çok etki yapıp yapmadığını tam olarak bilememekteyiz. TAT’a ayrılan para, modern tıbba ayrılan araştırma fonlarının yüzde birinden azdır.

12 EN ÇOK HANGİ TERAPİLER UYGULANMAKTADIR? İngiltere’de yapılan pek çok araştırmada sonuçlar akupunktur, kiropratik, osteopati, bitki tıbbı, homeopati ve iyileştirmeye işaret etmektedir.

13 TAMAMLAYICI TIBBIN İŞE YARAMASI İÇİN ONA İNANMAM MI GEREKİR? Size göre inanıp inanmamak tedavinin sonucunu etkiler mi? Az sayıda çalışma bunun etkilemeyeceğini bulmuştur.

14 KİMLER TAT’A BAŞVURUR? Başvuranların eğitim seviyesi yüksek olup, %60 kadındır. Çoğu ise orta yaştadır. ( 40 – 60 yaş arası )

15 NE TEDAVİ EDİLMEKTEDİR ? Çoğu insan genelde kaslarında, kemiklerinde ve eklemlerinde yaşadıkları ve modern tıbbın çözemediği uzun süreli kronik sorunları olduğunda TAT’a başvurmaktadır. Gittikçe artan sayıda insan, hastalığın bir gün aniden ortaya çıkmasını beklemek yerine sağlıklarını korumak ve kendi sağlık, denge kültürlerini geliştirmek için tamamlayıcı tıp uzmanına başvurmaktadır.

16 TAT modern tıbba karşı Bütün doktorlar sonuçta, hem güvenilir, hem de etkili olduğu ispatlanan tedaviyi uygulamak isterler. TAT ileri teknoloji gerektirmeyen ve güvenli tedavi yöntemlerini içerdiğinden tıp dünyası ona giderek daha olumlu bakmaya başlamıştır. Bu durum özellikle modern tıbbın ya çok riskli olduğu yapabileceği bir katkı kalmadığı kronik vakalar için geçerlidir.

17 Bizler ne yapmalıyız ? Rahatsızlığınızla ilgili mümkün olduğunca çok bilgi sahibi olmanız en uygun davranış olur.

18 İnsanlar TAT’tan aradığını buluyor mu ? Terapilerden kaynaklanan müşteri memnuniyetini ölçen az sayıda araştırma olumlu sonuç vermiştir. Tedavi gören insanların çoğu memnun kalmıştır. Şüphesiz bu durum insanların TAT’a daha olumlu yaklaşmasına olanak vermiştir.

19 Önemli noktalar : TAT hastalıklara bireysel bir bakış açısıyla yaklaşır. TAT terapilerinin çoğunun teşhis ve tedavi açısından kendine özgü yöntemleri vardır. TAT teker teker belirtileri değil bütün insanı dikkate alır.

20 談論針灸 ……. Akupunkturda görüşmek üzere….. Sabrınız için teşekkürler…


"完美的人在世界上有兩種類型。一個已經死了,一直還 Dünyada kusursuz iki insan vardır. Biri ölmüştür diğeri ise doğmamıştır. Çin Atasözü 完美的人在世界上有兩種類型。一個已經死了,一直還 Dünyada kusursuz." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları