Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İnsanlar farklı sevgi dilleriyle konuşurlar Sevgi dillerini keşfedin

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İnsanlar farklı sevgi dilleriyle konuşurlar Sevgi dillerini keşfedin"— Sunum transkripti:

1 İnsanlar farklı sevgi dilleriyle konuşurlar Sevgi dillerini keşfedin

2 Birbirinizin sevgi dilini konuşmayı öğrenin
Aynı dili konuşamayan insanlar anlaşamazlar. (Temel-Dursun Fıkrası) Sevgimizi ifade ederiz ama mesaj yerine ulaşmaz. Çünkü onlara göre bizim konuştuğumuz yabancı bir dildir.

3 ACABA HANDİ DİLLE DOLUYOR?
EŞİNİZİNSEVGİ DEPOSU

4 BEŞ SEVGİ DİLİ 1- ONAY SÖZLERİ 2- NİTELİKLİ BERABERLİK 3- ARMAĞAN ALMA
4- HİZMET DAVRANIŞLARI 5- FİZİKSEL TEMAS BEŞ SEVGİ DİLİ

5 EŞİ TARAFINDAN SEVİLDİĞİNİ HİSSEDERSE DOLAR
EŞİNİZİNSEVGİ DEPOSU

6 BOŞ SEVGİ DEPOSU FERYATLARI
ERKEK: “ÇOCUK OLDUĞUNDAN BERİ BENİMLE HİÇ İLGİLENMİYOR 24 SAATİNİ ONA AYIRIYOR. ” ERKEK: “EVE GİTMEK İSTEMİYORUM. DIRDIR DİNLEMEYE NEYETİM YOK.” KADIN: “EVE GELMESİNİ İSTEMİYORUM. ONSUZ DAHA HUZURLUYUM.” KADIN: “BENİ BÜTÜN GÜN İHMAL EDİYOR VE SONRA BENİMLE YATAĞA YATMAK İSTİYOR. BUNDAN NEFRET EDİYORUM.” EŞLER: “AŞKIMIZ BİTTİ. İLİŞKİMİZ ÖLDÜ..” “ESKİDEN YAKINLİK HİSSEDİYORDUK AMA ŞİMDİ DEĞİL.” “ARTIK BİRLİKTE OLMAK İSTEMİYORUZ.”

7 SEVGİ DEPOSU DOLU İSE;. KENDİNİ GÜVENDE HİSSEDER
SEVGİ DEPOSU DOLU İSE; * KENDİNİ GÜVENDE HİSSEDER * PARLAK BİR DÜNYA YAŞAR * İLETİŞİME AÇIKTIR * KENDİNİ İFADE EDER * SEVİLDİĞİNİ HİSSEDER SEVGİ DEPOSU BOŞ İSE; * GÜVENSİZDİR * SEVİLMEDİĞİNİ, KULLANILDIĞINI HİSSEDER * KARANLIK BİR DÜNYA YAŞAR * SEVGİYİ YANLIŞ YERLERDE ARARLAR * KIRICI SÖZ VE DAVRANIŞLAR SERGİLERLER * KÜSERLER

8 EVLİLİKLERİN DUYGUSAL HAVASINI DEĞİŞTİRECEK ANAHTAR
“EŞİNİZDE BEĞENDİĞİNİZ ŞEYLERİ SÖZLERLE TAKDİR EDİN VE HOŞLANMADIĞINIZ ŞEYLERLE İLGİLİ ŞİKAYETLERİ ŞU AN İÇİN ASKIYA ALIN.”

9 EŞİNİZİN BEĞENDİĞİNİZ TAKDİR ETTİĞİNİZ YÖNLERİ
1- 2- 3- 4- 5- 6-

10 1- SEVGİ DİLİ “ONAY SÖZLERİ” İSE NE YAPMALI
ONDAKİ FARKLILIĞI GÖRÜN VE SÖYLEYİN (Saçların böyle mükemmel olmuş./ Bu elbiseyle çok hoş görünüyorsun.) GÜZEL YAPTIĞI ŞEYLERİ TAKDİR VE TEŞVİK EDİN (Ne kadar da çok çalışıyorsun./ Çocukla ne güzel de ilgileniyorsun.) BAŞKASININ YANINDA YADA YALNIZKEN ONU ÖVÜN. SEVECEN BİR TAVIR VE SES TONUYLA KONUŞUN.(İçeri girip- bağırarak sevdiğini söyleme) ONA SÖZLERİNİZLE CESARET VERİN SEVGİNİZİ İLETECEK GÜZEL SÖZLER SÖYLEYİN (Canım, bir tanem, güzelim, hayatım, erkeğim, seni seviyorum, inan bugün seni çok özledim.)

11 NE YAPMAMALI? KESİNLİKLE OLUMSUZ SÖZLER SÖYLEMEMELİ
BAŞKALARININ ÖNÜNDE REZİL EDİLMEMELİ SÜREKLİ ELEŞTİRMEMELİ (Eğer eleştirici ve kınayıcı söz kalıplarına sahipseniz bu sizin için zor olabilir, aşmalısınız.)

12 “EŞİM BİZİ ÇOK İYİ GEÇİNDİRİYOR, FAKAT ASLA BENİMLE ZAMAN GEÇİRMİYOR.
BURADA SORUN NE ? Eşinin ilgisini, Kendisine odaklanmasını, Zaman ayırmasını Birlikte bir şeyler yapmayı istiyor. (Nitelikli beraberlik)

13 2- SEVGİ DİLİ “NİTELİKLİ BERABERLİK” İSE NE YAPMALI
YILDA EN AZ BİR KEZ AİLENİZLE TATİLE ÇIKIN EVE GELİNCE GÜNÜNÜZÜ ANLATIN, ONUN GÜNÜN NASIL GEÇTİĞİNİ SORUN (20 dakika bütün dikkatinizi vererek onun gözlerinin içine sevgiyle bakarak konuşun. TV – gazete yok. NİTELİKLİ SOHBET Deneyimlerini, düşüncelerini, duygularını ve arzularını dostça ve rahatsız edilmeyeceğiniz bir ortamda paylaşın. (DİNLEMEK) YALNIZ İKİNİZ BİR YÜRÜYÜŞE ÇIKIN YEMEĞE GİDİP BİRBİRİNİZE BAKARAK KONUŞUN YAPMAKTAN HOŞLANDIĞI BİR ŞEYİ BİRLİKTE İÇTENLİKLE YAPIN. ONA ZAMAN AYIRIN ARACINIZA ATLAYIN HAFTA SONUNU BAŞBAŞA GEÇİRİN

14 ARMAĞAN ALMA HEDİYE ONU DÜŞÜNME SEVİLDİĞİNİ ANLAMA
EĞER GEÇMİŞTE ALDIĞINIZ ARMAĞANLARINIZI ELEŞTİRDİVEYA VERDİĞİNİZ HİÇ BİR ŞEY KABUL GÖRMEDİYSE O ZAMAN ARMAĞAN ALMA KESİNLİKLE ONUN BİRİNCİL SEVGİ DİLİ DEĞİLDİR.

15 3- SEVGİ DİLİ “ARMAĞAN ALMA” İSE NE YAPMALI.
ÖNEMLİ GÜNLERİ KESİNLİKLE İHMAL ETMEYİN EVE GELİRKEN ARADA BİR ÇİÇEKLE GELİN SIKINTILI ZAMANLARDA MUTLAKA YANINDA OLUN (Doğum – ölüm) KENDİNİ ARMAĞAN ETME Kriz zamanlarında (ölüm, doğum) fiziksel varlığınız ona verebileceğiniz en değerli armağandır. “Kocam Ali, futbolu benden fazla seviyor.” “Bilgisayarı benden daha değerli.”

16 HİZMET DAVRANIŞLARI EŞİNİZE HİZMET EDEREK ONU MEMNUN ETME
“DÜNYANIN EN İYİ EV KADINIDIR. MÜKEMMEL BİR AŞÇIDIR. ELBİSELERİMİ YIKANMIŞ VE ÜTÜLENMİŞ TUTAR. ÇOCUKLARLA MÜKEMMEL İLGİLENİR.”

17 4- SEVGİ DİLİ “HİZMET DAVRANIŞLARI” İSE NE YAPMALI.
EV İŞLERİNDE ONA YARDIMCI OLUN (O iş yaparken oturup TV izlemeyin) ONUN İÇİN ÖZEL YEMEK PİŞİRİN MASAYI HAZIRLAYIN BILAŞIKLARI YIKAYIN EVİ SÜPÜRÜN ÇÖPLERİ DÖKÜN HER TARAFI TEMİZ TUTUN O GELDİĞİNDE ÇAYINI HAZIRLAYIN SERVİS YAPIN YATAKLARI YAPIN YA DA TOPLAYIN

18 FİZİKSEL TEMAS “BİR KİŞİNİN EŞİNE OLAN SEVGİSİNİ
YA DA NEFRETİNİ BELİRTME YOLUDUR” ŞEVKATLE SARILMA YÜZE VURULAN BİR TOKAT

19 5- SEVGİ DİLİ “FİZİKSEL TEMAS” İSE NE YAPMALI
FİZİKSEL TEMAS KURUN EL ELE TUTUŞMA ÖPÜŞME SARILMA CİNSEL İLİŞKİ AĞLARKEN ONU KUCAKLAYIN ELİNİZİ SAÇLARININ ARASINDA GEZDİRİN UZANIP FİZİKSEL OLARAK BİR BİRİNİZE DOKUNUN SIRTINI OVUN AYAKLARINA MASAJ YAPIN ELLERİNİ TUTUN YANINIZDAN GEÇERKEN ONA DOKUNUN O İŞ YAPARKEN GİDİN ONA SARILIN

20 BİRİNCİL SEVGİ DİLİNİ BULMAK İÇİN
EŞİMDEN EN ÇOK NEYİ İSTERİM? EŞİNİZİN YAPTIĞI YA DA İHMAL ETTİĞİ NELER SİZİ ÇOK DERİNDEN ETKİLER? (En çok etkileyenin zıttı sizin sevgi dilinizdir.) EŞİNİZDEN EN ÇOK NEYİ RİCA EDERSİNİZ (En sık istediğiniz şey, muhtemelen sevildiğinizi en çok hissetmenizi sağlayacak şeydir.) EŞİNİZE SEVGİNİZİ DÜZENLİ OLARAK NE ŞEKİLDE İFADE EDERSİNİZ? (Sevgiyi ifade etme yönteminiz, aynı zaman da sevildiğinizi hissetmenizi sağlayacak şeyin bir işaretidir.

21 DEPO KONTROL OYUNU 3 HAFTA BOYUNCA HAFTADA 3 DEFA OYNANACAK ERKEK:“Bu gece sevgi depon kaçı gösteriyor” diye sorar. KADIN: Ölçüm oranı verir. 1’ den 10’ a kadar durumuna göre sayı söyler ERKEK: “Onu doldurmak için ne yapabilirim” diye sorar. EŞİNİN SEVGİ DİLİNE GÖRE “DEPO DOLUM DAVRANIŞLARI” SERGİLENİR.


"İnsanlar farklı sevgi dilleriyle konuşurlar Sevgi dillerini keşfedin" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları