Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÖZEL OKUL l SUNAN halil l KATMER ÖZEL OKUL Bu Yu mur ta dan Civ civ Çı ka cak.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÖZEL OKUL l SUNAN halil l KATMER ÖZEL OKUL Bu Yu mur ta dan Civ civ Çı ka cak."— Sunum transkripti:

1

2 ÖZEL OKUL l SUNAN halil l KATMER

3 ÖZEL OKUL

4 Bu Yu mur ta dan Civ civ Çı ka cak

5 ÖĞRENCİ l Aileden iyi gelmeli l Zeka seviyesi iyi olmalı l Sıhhati iyi olmalı (problem olur) l İlköğretim Öğrenci başarısı, Yükselme trendi olarak ölçülür. Çıta kademelidir. l Orta öğretim öğrencisi seviye ölçülecek şekilde sınav yapılmalıdır. l Öğrencilerin sosyal faaliyetlere katılması esastır.

6 ÖĞRENCİ Öğrenciler arasında; Seviye sınıfları oluşturulmamalı, l Veli kesinlikle çocuğunun zeki ve kabiliyetli olduğunu düşünür. Onun gerçeği görmesi realist olmasını sağlar. Bunun için; Sınav sonuçları, öğrencinin sınıftaki durumu sıralama ile velisine gönderilmeli. Veli çocuğunu tanımalı. l Her öğrenci mutlaka kendi velisinin katıldığı bir proğramda görev almalıdır.

7 SINIF Sınıfı öğretmen düzenlemeli İdare; sıra, yazı tahtası.. gibi temel eşyaları koymalı. Öğretmen rehberliğini yaptığı öğrencilerin velileriyle dersliğini donatmalı Sınıfın perdesi, örtüleri, minderleri, gerekli süsleri öğretmen tarafından düzenlenmeli.

8 SINIF Öğretmen sınıfına; tepegöz, T.V, Video, CD gösterici, Bilgisayar, Klima, projeksiyon cıhazı ve Özel telefon hattı almalı. Sınıfta kullanılacak bu eğitim araçları kesinlikle öğretmen - veli işbirliğiyle alınmalı. Yoksa öğretmenin kullanmasında problem çıkıyor.

9 SINIF Sınıf kitaplığı aktif kullanılmalı. Kitaplıktan istifade eden öğrenci sayısı öğretmen tarafından devamlı ödüllerle arttırılmalı. Okuyan öğretmenin öğrencisi de okur.

10 SINIF Sınıfın birinci planda sahibi öğretmendir. Temizliğinden de sorumludur. Anahtar ondadır. Öğretmenin okuldaki vakti, genellikle sınıfında geçmeli. Öğretmen, sınıfını evinin bir odası gibi değerlendirmeli

11 ÖĞRETMEN Her öğretmen Rehberlikten sorumludur. Her öğretmenin (sınıfları farklı dahi olabilir) mezun oluncaya kadar ilgilendiği bir öğrenci gurubu olmalı. Öğretmen, rehberliğinden sorumlu olduğu öğrencilerin velilerinden de sorumludur.

12 ÖĞRETMEN Öğretmen bir iş yeri sahibidir. İşyeri okuldur. Kazancını kendi temin eder. Öğretmen asla memur değildir. Öğretmenin birinci müşterisi velilerdir. İş yerinin bacası tüterse, öğretmen sayesindedir.

13 ÖĞRETMEN Öğretmen sırasıyla; l. Veliyle ilgilenerek Genel Doğruları anlatır. l. Öğrenciyle ilgilenerek Genel Doğruları kabul ettirip, uygulatır. l. Öğrencileri bilgi olarak en iyi bir şekilde yetiştirir. l. Öğretmen arkadaşaları ve personelle doğruları paylaşır.

14 ÖĞRETMEN İdareyi her zaman destekler. Bütün proğramlara istekle katılır. Rehberliğini yaptığı öğrencilerin velilerini ziyaret eder, onlarla çeşitli proğramlar düzenler Öğretmen; problem üreten değil problem çözendir.

15 İDARECİ-ÖĞRETMEN ve PERSONEL de l Olması Gerekenler İyi bir insan olmalı Hoşgörülü olmalı İnsanlarla çabuk ilişki kurabilmeli Zamanını kullandırmalı İyi bir branş bilgisine sahip olmalı

16 İDARECİ-ÖĞRETMEN ve PERSONEL de Olması gerekenler. Dersini sevdirmeli Formasyon sahibi olmalı Sohbet gurubu olmalı Paylaşma duygusu olmalı Yeniliklere açık olmalı. Üretken olmalı.

17 İDARECİ-ÖĞRETMEN ve PERSONEL de l Olmaması Gerekenler Kabris sahibi olmak Sert mizaçlı olmak İçten pazarlıklı olmak Ard niyetli olmak Katı kuralcı olmak Medine körük gibidir, uymayanı atar.

18 İDARECİ VE MÜDÜR Okulu ayakta tutan unsurdur. Okulun zahiri ve batını görüntüsü tamamen idarecinin görüntüsüdür. Her zaman morali yüksektir. Çevresine devamlı pozitif enerji verir. Çarelerin bittiği yerde yeni çareler başlar

19 İDARECİ VE MÜDÜR Asla taraf tutmaz. İdareciler arasında asla anaşmazlık olmamalıdır. Bu bozulmadır. Bozuk yumurta içinden hiçbir şey almadan çöpe atılır. İdareci hep okuldadır, "mesai bitti" idareciye kesinlikle yakışmaz. Okulun temizlik ve düzenlenmesine bedenen katılır. Haftada bir hizmet elemanlarıyla sohbet yapar. Muhabbetini hep âli tutar.

20 VELİ VE ÇEVRE Veli kendini okulun sahibi bilmeli. En sevdiği şahıs öğrencisinin rehberliğiyle ilgilenen öğretmendir. Okul, velinin ikinci evi ve işyeridir. Kendisini orada görevli bilmelidir. Veli dışarıda kalırsa kesinlikle okulu tahrip eder. Okulun içinde işsiz kalırsa okulu tenkit eder.

21 VELİ VE ÇEVRE Okulun içinde kermes, sınıf hazırlama, gece hazırlama, kendine ait kurslarla meşgul edilmeli. Veli okulda yaptığını dışarıda arkadaşlarına anlatmalı. Okula arkadaşlarını ve potansiyel velileri getirmeli. Öğrenci kazanmada %90 veli kullanılmalıdır. Bu bir seneye yayılan zamanda olur.

22 VELİ VE ÇEVRE Veli genel organizasyonlardan ziyade sınıf organizasyonlarından etkilenir. Toplu organizasyonlar Öğrenci getirmede çok az etkilidir.

23 VELİ VE ÇEVRE l Bir anne ve babanın çocuğunu okula almak kolay bir şey değildir. l Veli okulun yaptığı proğramlardan ziyade çocuğunu okula veren bir başka veliden etkilenir. l Onun için okuldaki velilerin menuniyeti esastır. l Veli memnuniniyeti ise; Çocuğuyla birlikte kendisine yapılan hizmetle sağlanır. l O halde okul genel halktan ziyade veliye yönelik proğramlar yapmalıdır. l Bir idareci ve öğretmene öğrenci bulmak için ne yaptın ? derken ilk sorulacak “velilere yönelik hangi proğramları yaptın” olmalıdır.

24 ÖĞRENCİ KAÇAMAKLARI Öğrencinin hata yapabileceğini baştan kabul etmeli. Arzularının kontrollu tatmini gerekir. Öğrenciyi, kendi akranlarının davranışlarını düşünerek değerlendirmeliyiz.

25 ÖĞRENCİ KAÇAMAKLARI Asla fiili ceza olmamalı. Öğretmenle arasında hissi bir bağ kurulmalı. Öğetmenin kırılması en büyük ceza olmalı. Öğretmenini sırdaş bilmeli. O sizin bir parçanızdır. Asla sırrını başkasına vermeyin.

26 İLİŞKİLER l Okulda hiç problem olmaması imkansızdır. l Problemi yalnız çözecek şahısla (amirle) konuşun. l Problemleri başkalarıyla konuşmak dedikodudur. l Kesinlikle başkalarının sırlarını öğrenmeye çalışmayın, eğer biliyorsanız mutlaka saklayın.

27 UNUTMAYIN l En önemli olan “ Birlik ve Beraberliktir”. l Okul sizin manevi yaşantınızın uygulama yeridir. l Okulda meydana gelen bir olumsuzluk “Benim yüzümden meydana geldi” diyebilmelisiniz. l Herkez yahşi ben yaman, herkez buğday ben saman.

28 TENKİD ETMEYİN l Bütün tenkidlerin yuvalarından uçan güvercinler gibi yine size döneceğini unutmayın. l Tenkid insanı müdafa vaziyeti almaya zorlar. l Her değersiz adam haklı haksız hep tenkid eder. l Emir vermeyin..! “Böyle yapsak nasıl olur” deyin.


"ÖZEL OKUL l SUNAN halil l KATMER ÖZEL OKUL Bu Yu mur ta dan Civ civ Çı ka cak." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları