Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAYATİ USLU Makine Müh. Baş İş Müfettişi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAYATİ USLU Makine Müh. Baş İş Müfettişi"— Sunum transkripti:

1 HAYATİ USLU Makine Müh. Baş İş Müfettişi

2 İŞ MAKİNALARINDA GÜVENLİK

3 GENEL Lastik tekerlekli iş makinaları, Paletli iş makinaları ,
Ray üzerinde çalışanlar, Sabit olarak kullanılanlar İş makinası kullanan kişiler; Fiziki olarak, Zihni olarak, Duygusal olarak yeterli, Tecrübeli,(Yetişmiş) Ehliyetli, olmalıdırlar İş Makinası Kullanma Sertifikası(Operatörlük Belgesi), G Sınıfı Ehliyet tarih sayılı R.G de yayımlanan Karayolları Trafik Kanununun 42.maddesi gereği (Forklift,loder,Greyder,dozer,vinçv.b.)

4 İşe başlamadan önce alınacak tedbirleri
Operatörler; İşe ve iş makinesine uygun kişisel koruyucuları kullanmalıdırlar. İş Makinelerinin emniyet tertibatlarının yerinde olup olmadığını kontrol edeceklerdir. İşe emniyetle başlamak için araç çevresini kontrol ederek araç üzerine çıkıp tüm göstergeler ile kumandaları kontrol edip motoru çalıştıracaktır Motor çalıştıktan sonrada tüm araç gösterge ve kumandalarının çalışır halde olduğunu gözlemleyecektir.

5 Çalışma yerini görerek tehlikeli durumları tespit edip gerekli emniyet tedbirlerine uyacaktır.(Yer altı ve yer üstü iletim hatları v.b. ile arazi durumu) İşe başlamadan önce uyarı ikaz sistemlerinin çalışıp çalışmadığını kontrol edeceklerdir. Çalışma anında emniyet için konulmuş tüm ikaz levhalarına,emniyet çizgi ve şeritlerine,kim tarafından verilirse verilsin tüm dur işaretlerine uyacaklardır. İş makinasında kendinden başka birini bulundurmayacak lardır. İş makinasını çalışır halde ve bilhassa yüklü halde asla terketmeyeceklerdir.

6 İşverenler; İş Makinalarının günlük, haftalık, aylık,3 aylık kontrol-leri ile en az yılda 1 genel kontrollerini yaptıracaklardır. Bakım-onarımlarının yetkili servis elemanlarınca yapılma-sını ve bunlarla ilgili her türlü kayıtları tutacaklardır. Ehliyetsiz veya belgesiz kişileri çalıştırmayacaklardır.

7 İşverenler; Çalışanları sürekli olarak eğiteceklerdir.
Çalışanları periyodik sağlık muayenelerini düzenli olarak yaptıracaklardır. İşyerinde uygun bir örgütlenme ile sürekli ve etkin bir kontrol sistemi oluşturacaklardır. Konulan kurallara önce kendilerinin daha sonrada Üst düzey yöneticilernin uymasını sağlayacaklardır. .

8 İşverenler; Emniyetsiz yöntem ve şartlarla işçileri çalıştırmayacaklardır. Gece çalışmalarında özel güvenlik tedbirleri alınarak çalışmayı sağlayacaklardır. Huzurlu ve güvenli bir çalışma ortamı sağlayacaklardır.


"HAYATİ USLU Makine Müh. Baş İş Müfettişi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları