Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YALOVA MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE ve VERGİ BÖLÜMÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YALOVA MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE ve VERGİ BÖLÜMÜ"— Sunum transkripti:

1 YALOVA MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE ve VERGİ BÖLÜMÜ
Büroda Örgütsel ve Yönetsel Faaliyetler - Özgür Doğan GÜRCÜ 208

2 Bölüm Tanıtımı, Misyon ve Vizyonumuz
İş İmkanları Yurtdışı Bağlantıları Dikey Geçiş İmkanları Ders Planı Akademik Kadro

3 Günümüz iş dünyasının çok   hızlı ve kapsamlı değişimine şahit olmaktayız.Bu süreç ülke ekonomisinin lokomotif sektörlerinde nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamayı gerektirmektedir. Muhasebecilik mesleğinin de bu değişim sürecinden etkilenmesi kaçınılmazdır. Mesleki alandaki bu hızlı dönüşüm deneyimi bu gereksinimleri karşılayabilecek niteliğe sahip eğitimli çalışanlara olan ihtiyacı ortaya çıkarmıştır.

4 Bu vizyon çerçevesinde Muhasebe ve Vergi Bölümü; sorumluluk sahibi,analitik düşünebilen muhasebe meslek mensuplarını yetiştirmeyi amaç edinmiştir.

5 Bölümümüzde, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları adında bir tane program bulunmaktadır. Derslerimiz uygulamalı bilgisayar tekniklerini, mali, yönetimsel ve ileri düzey muhasebe uygulamalarını, denetim ve vergileme ile finansal ilişkiler derslerini kapsamaktadır. Toplam öğrenci sayımız 203 olup bunlardan 105 tanesi ( ) örgün, 98 tanesi de ( ) 2. öğretimde kayıtlı bulunmaktadır.

6 I.veya II.yılın sonunda öğrencilerimizden muhasebe uygulamalarındaki yeteneklerini geliştirmeleri için 30 günlük stajlarını başarıyla tamamlamaları beklenmektedir. Mezun olan öğrencilerimiz “Meslek Mensubu” unvanına sahip olmaktadırlar.

7 Yakın gelecekte; kendini yenileyebilen/geliştirebilen, dünya standartlarına ayak uydurmuş, uluslar arası ilişkileri güçlü bir program görebilmek için var gücümüzle çalışmaktayız. Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı, öğrencilerine geniş çalışma imkanları sunmaktadır. Mezuniyetten sonra öğrencilerimiz fakültede eğitimlerine devam edebilecekleri gibi kamu ve özel sektörde kendi alanlarında çalışabileceklerdir.

8 Üniversitemizin Tompkins Cortland Community College ile yapmış olduğu anlaşma çerçevesinde öğrenci-öğretim elemanı değişim anlaşması ve öğrencilerimize çift diploma, iki sömestr ABD’de öğrenim görme, Amerikan Üniversitelerine (fakültelere) geçiş yapma hakkına sahiptirler.

9 Programı tamamlayarak mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavında başarılı olmaları durumunda mezun oldukları programlarına uygun bir lisans bölümüne kayıt hakkı kazanırlar. Fark derslerini vererek lisans diploması almaya hak kazanarak iş dünyasına bilgili,yetenekli, gelişmelere açık ve problemlere bilimsel çözümler getirebilen yönetici adayı olarak katılabilirler.

10 Programdan dikey geçişle lisans tamamlanabilecek bölümler şunlardır:
Aynı zamanda programımız öğrencileri dikey geçiş sınavına girmeksizin ve lisans programına hazırlık eğitimi almaksızın Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesinin İşletme ve İktisat bölümlerinin üç ve dördüncü sınıf derslerini vererek lisans eğitimlerini tamamlayabilmektedirler. Programdan dikey geçişle lisans tamamlanabilecek bölümler şunlardır:

11 Ders planları ise aşağıdaki şekildedir:
- İşletme - Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri - Ekonomi - Muhasebe ve Finansman Öğretmenliği - Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik - Uluslararası Ticaret ve Finansman Ders planları ise aşağıdaki şekildedir:

12 2012/2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS PLANI
YALOVA ÜNİVERSİTESİ 2012/2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS PLANI FAKÜLTE/YÜKSEK OKUL: YALOVA MESLEK YÜKSEKOKULU BÖLÜM/PROGRAM : MUHASEBE VE VERGİ BÖLÜMÜ / MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI(YMV) I.YARIYIL/GÜZ II.YARIYIL BAHAR KODU DERSİN ADI Haf.Ders Saati Kredi AKTS T U TDB101 TÜRK DİLİ -I 2 3 TDB102 TÜRK DİLİ-II AİB101 ATATÜRK İLK.VE İNK.TARİHİ-I AİB102 ATATÜRK İLK.VE İNK.TARİHİ-II YDB101 YABANCI DİL-I YDB102 YABANCI DİL-II HUK101 TEMEL HUKUK THU102 TİCARET HUKUKU YMV101 GENEL MUHASEBE-I 4 İSH102 İS VE SOS. GÜV. HUKUKU YMV103 GENEL İŞLETME YMV102 GENEL MUHASEBE-II YMV105 MİKRO EKONOMİ YMV104 ŞİRKETLER MUHASEBESİ YMV107 MESLEKİ MATEMATİK YMV106 TİCARİ MATEMATİK ENF101 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ 1 1 YMV108 MAKRO EKONOMİ SEÇMELİ  3 ENF102 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ 2 Toplam Kredi 20 14 30 III.YARIYIL/GÜZ IV.YARIYIL BAHAR YMV201 DIŞ TİCARET İŞLEMLERİ YMV202 PAKET PROGRAMLARI-II 5 YMV203 FİNANSAL YÖNETİM YMV204 TÜRK VERGİ SİSTEMİ YMV205 MALİYET MUHASEBESİ YMV206 MALİ TABLOLAR VE ANALİZ YMV207 PAKET PROGRAMLARI-I YMV208 FİNANSAL YATIRIM ARAÇLARI YMV209 VERGİ HUKUKU YMV210 DIŞ TİCARET İŞLEM. MUH. EDÖ211 ENDÜSTRİYE DAYALI ÖĞRETİM(STAJ) 8 YMV212 KAMU MALİYESİ 7 YMV214 MUHASEBE DENETİMİ 6 12 13 17 18

13 SEÇMELİ DERSLER I.YARIYIL/GÜZ II.YARIYIL BAHAR KODU DERSİN ADI Haf.Ders Saati Kredi AKTS T U TİY101 TEMEL İLKYARDIM 1 2 3 İST102 İSTATİSTİK YPZ206 ELEKTRONİK PAZARLAMA YMV150 İŞLETME YÖNETİMİ-I 4 YMV151 ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ YPZ156 KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ YBY203 İLETİŞİM III.YARIYIL/GÜZ IV.YARIYIL BAHAR YBY101 KLAVYE TEKNİKLERİ 3,5 YMV250 MESLEK ETİĞİ YMV251 İNŞAAT MUHASEBESİ YMV252 BANKA MUHASEBESİ YMV253 MESLEKİ YABANCI DİL-I YMV254 MESLEKİ YABANCI DİL-II YMV256 İŞLETME YÖNETİMİ-II

14 Bölümümüz öğretim elemanları aşağıdaki isimlerden oluşmaktadır: Yrd Doç Dr Ahmet Selçuk DİZKIRICI (Blm Bşk) Yrd Doç Dr Oruç ALKILINÇ (MYO Md Yrd) Yrd Doç Dr M Talha UZUNER Öğr. Gör. Dr. Ahmet GÖKGÖZ Yrd Doç Dr Sevil ŞİN

15 Teşekkürler


"YALOVA MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE ve VERGİ BÖLÜMÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları