Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAYIR DEMEYİ ÖĞRENME.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAYIR DEMEYİ ÖĞRENME."— Sunum transkripti:

1 HAYIR DEMEYİ ÖĞRENME

2 Yaşam içerisinde gerektiğinde hayır diyebilmek hem öğrenciler için zaman kazandırıcı bir davranış hem de yaşam boyu yararlanabilinecek bir beceridir.

3 Sınavlara hazırlanan bir öğrenci olarak en çok ihtiyacınız olan şeyin zaman olduğunu unutmamalı ve “ HAYIR” demeyi öğrenmelisiniz. İstemediğiniz bir şeyi sadece “HAYIR” diyemediğiniz için yapmak hem zaman kaybıdır hem de sizi sıkar. Bu nedenle gerektiği zaman “HAYIR” demeyi öğrenmeli ve bu sözü söylerken “sana değil isteğine hayır diyorum.” mesajını da karşı tarafa doğru olarak yansıtabilmelisiniz.

4 I- TELEVİZYON Televizyon izlemenizin ve radyo dinlemenizin yararlı olduğuna inandığınız programlara yaşamınızda yer veriniz. İzlemek istediğiniz programlardan sonra kapatınız. Çünkü hiçbir özelliği olmayan, sıradan olan ve benzerlerini yüzlerce kez izlediğiniz veya dinlediğiniz programlar sizin vaktinizi çalacaktır.

5 BOŞA GEÇEN ZAMAN, SİZİN GELECEĞİNİZDİR.
SEÇİCİ OL HER PROGRAMI SEYRETME DİKKATLİ OL! O SENİ YÖNETMESİN SEN ONU YÖNET BOŞA GEÇEN ZAMAN, SİZİN GELECEĞİNİZDİR. 5

6 Ders çalışma programını gerçekleştirdikten sonra televizyon seyretmeli, televizyon açıkken ders çalışmayı hiç denememelisiniz.Bu şekilde dikkatinizi toplamada bir hayli zorlanırsınız. Çünkü televizyondaki ses ve görüntü olmak üzere iki tane dikkati dağıtıcı unsur vardır. Televizyonun diğer bir özelliği de bağımlılık yapmasıdır. Düğmesi kapalı iken hakimiyet sizde iken düğmeye dokunduğunuz anda hakimiyet ona geçer. Siz onu yönettiğinizi sanırken o sizi yönetir. O esnada yayınlanan programlar bireyi ders çalışmaktan uzaklaştırır. Onun için kısa süre için verdiğiniz dinlenmeleriniz de bile televizyondan uzak durun.

7 II-BİLGİSAYAR Bilgisayar ve internet bizlere sınırsız bilgi hazinelerinin kapısını açsalar bile ders çalışmak için ayrılan zamanın büyük bir kısmını alıp götürmekteler. Sanal alemde özgürce dolaşırken gerçek alemde akıp giden zamanın farkında olunmamakta. Ekranda açılan birçok pencerenin iyi okullara giden yolların birkaçının kapanmasına neden olabileceği akıldan çıkartılmamalı.

8 Bilgisayar, televizyon ve internet gibi günümüz teknolojisinin sunduğu imkanlar reddedilemez; ama onların yerli yerinde ve zamanında kullanılması gerekir.

9 III- TELEFON Telefon çok güçlü bir dikkat dağıtıcıdır.
Telefonu amacı dışında kullanmaktan kaçının. Bütün gün birlikte olduğunuz arkadaşlarınızla geceleri uzun süre telefonla konuşmak gereksizdir.Sizin için zaman kaybıdır.

10 Aramalar, dikkatinizi ve motivasyonunuzu bozacağı için zararlıdır.
Özellikle ders çalışırken telefon görüşmesi yapmak için derse ara vermeyin. Ders çalışırken cep telefonunuzu kapatın. Size telefon eden bir arkadaşınıza meşgul olduğunuzu söyleyin.

11 IV- ARKADAŞLAR Yaşamımızdaki en önemli yerlerden birini tutan arkadaşlar, arkadaş toplantıları ve arkadaşlarla yapılan geziler en çok zaman harcanan etkinliklerdir.

12 Çalışma programınızın içinde elbette arkadaşlarınızla geçireceğiniz süreler için zaman ayıracaksınız. Fakat bu zamanın programınızda belli bir süreyi aşmaması gerekir. Pek çok kez istemeden veya kendimizi zorunlu hissederek arkadaşımızla buluşur veya onlarla zamanımızı paylaşırız..

13 Arkadaşınıza değil onun isteklerine hayır dediğinizi unutmayın.

14 UNUTMAYIN !!! 1. Ne istediğini bilmek, 2. Harekete geçmek,
BAŞARININ DÖRT BASAMAĞI 1. Ne istediğini bilmek, 2. Harekete geçmek, 3. Yaptıklarının sonuçlarını fark etmeyi öğrenmek, 4. Peşinde olduğunuz sonuçları alana dek davranışlarınızı değiştirmeye hazır olmaktır.


"HAYIR DEMEYİ ÖĞRENME." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları