Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KAZA TESPİT TUTANAĞI VE OLASI KAZALARDA YAPMAMIZ GEREKEN İŞLEMLER

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KAZA TESPİT TUTANAĞI VE OLASI KAZALARDA YAPMAMIZ GEREKEN İŞLEMLER"— Sunum transkripti:

1 KAZA TESPİT TUTANAĞI VE OLASI KAZALARDA YAPMAMIZ GEREKEN İŞLEMLER
ÇETİN SİGORTA ACENTELİĞİ LTD ŞTİ

2 Artık ikili veya çoklu kazalarda sürücüler kendi aralarında tutanak hazırlayabiliyor ve bu hazırlanan tutanakla hasar alınıyor. ANCAK AŞAĞIDAKİ HALLERDE BU TUTANAK GEÇERLİ OLMAZ!

3 GEÇERSİZ DURUMLAR Kazaya karışan araçların birinde EHLİYET in aslı yoksa Kazaya karışan araçların birinde TRAFİK POLİÇE nin aslı yoksa kazaya karışan araçlardan birinde RUHSAT ın aslı yoksa Kazaya karışan araçlardaki herhangi bir kişide yaralanma varsa Kazaya karışan araçlardan herhangi biri 3. şahıs malına zarar verdiyse (3.şahıs malı dediğimiz- Kaza yerinde bulunan sahipsiz araçlar, bina veya bahçe duvarları kazaya karışan araçlardan herhangi birinde taşınan yük)

4 GEÇERSİZ DURUMLAR Kazaya karışan araçlardan herhangi birisi resmi plakalı araç ise Kazaya karışan araçlarda herhangi birisi kamu malına zarar verdiyse ( Yol kenar korkulukları, direkler, yönlendirme levhaları) Kazaya karışan herhangi bir aracın sürücüsü ile kaza sonrası KAVGA çıktıysa Kazaya karışan sürücülerinden herhangi birisinin yaşı küçük ise(ehliyet olmaması)

5 GEÇERSİZ HALLER Böyle durumla karşılaşırsanız 155/156 arayarak polise rapor tutturmanız gerekir.

6 BİLMEMİZ GEREKENLER Polisi çağırırken kesinlikle neden gelmesi gerektiğini söyleyin yani: Kazaya karışanlardan birinin ehliyeti yok, ruhsatı yok, trafik poliçesi yok, çok agresif, kamu malı zarar gördü, 3.şahıs malı zarar gördü, alkol var, yaşı küçük, yaralanma var, araç resmi plakalı gibi… şeklinde herhangi birini telefonda söylediğinizde gelecektir. Sadece kaza yaptım demeniz halinde polis gelmez.!!! Ve polis gelirim ama ceza yazarım diyebilir. Emin olun böyle bir ceza artık yok, kesilemez ve bunu polise söyleyebilirsiniz. NOT: Belgesi eksik olan kişiye ceza kesebilir. Bu ceza kazadan değil eksik evraktan olur.

7 Bu tutanaktan bir fotokopi çektirip evinizde örnek olarak bir kere doldurun.
Aracınızda her zaman ehliyet, ruhsat ve trafik poliçesi fotokopisi hazır bulunsun (olası bir durumda karşı tarafa vermek için) Kazanın saati yoktur, sen hazırlıklı ol. Kullandığımız tutanaklar kopyalı 2. nüshanın kimde kaldığı önemli değil ancak tüm kazaya karışan sürücülerin her sayfaya yaş imzası şart. Eğer aracınız içerisinde mal yıkılması olduysa ve malınız değil ama aracınızda bir hasar oluştuysa bu durumu da mutlaka yazın Kazaya karışan tüm tarafların tam bilgileri tutanağa yazılmalıdır. Eksik olması halinde kesinlikle bu tutanak geçerli olamaz ve tutanaktaki yazı imzaya atana bağlar. Bu durumda trafik sigortasından alınamayan bir hasar imza atandan veya araç sahibinden tahsil edilir.

8 Tutanak üzerine her bir sürücünün cep ve iş telefonları olmak üzere en az 2 telefon numarası alınız.
Her bir araç sürücüsü karşılıklı araçların belgelerini fotokopi olarak birbirlerini vereceklerdir. Orantısız hasarlarda (bir tarafın hasarı yok gibi ama karşı tarafın hasarı çok fazla) böyle durumlarda sigorta şirketleri olayda şaibe aradıkları için mutlaka polise rapor tutturun. Mümkünse resim çekin( cep telefonunda da olsa yeterli, ileride bu hasarı lehinize çevirmek için.) Kazaya karışmayan ama sebep olan araçlarI kesinlikle tutanağa yazmayın.(Ama şoför suçunu kabul eder ve altına imza atarsa o zaman tamam.) Tutanağı yazarken sadece olayı anlatınız. Haklılık-haksızlık kararını İstanbul tramer merkezi karar veriyor. Kazada aracınızda birden fazla yerinde hasar oluşmuşsa, mutlaka bu durumu tutanağa yazınız.( örnek: ön tarafından darbe yedi ve araç savruldu arka sağ taraf ta hasarlandı –işte bu arka hasarı da tutanağa mutlaka yazınız)

9 Park halindeki sahipsiz araçlara çarparak hasarlı kaza yaptıysanız polisi arayıp rapor tutturuyorsunuz ve mutlaka alkol raporu alıyorsunuz. Bu tutanaklar trafik poliçesinin geçerli olmadığı yerlerde tutulmaz. (Bu yerler Kişisel Oto parklar, özel site içi otoparklar, karayolu özelliği taşımayan patika yol veya araziler. Bakım, onarım amaçlı tamirhaneler, servisler, satış amaçlı oto galeriler veya temizlik amaçlı oto yıkama yerleri) O işletmenin sorumluluğunda yaptığı hasarların mutlaka polis raporu şarttır. Bu tutanaklar geçerli değildir. Yukarıda adı geçen yerlerde olası kazalarda mutlaka polis raporu tutturulması gereklidir.

10 KAZA SONRASI YAPILACAK İŞLEMLER
Acenteye haber verilecek ve teslim edilecekler: Anlaşmalı tutanak(kendi aranızda yapılan tutanak) Polis tarafından tutulduysa, Kaza raporu, alkol Raporu, görgü tespit tutanağı Karşı tarafın ehliyet, ruhsat ve trafik poliçesi fotokopisi Kaza resimleri Kendimizin ehliyet, ruhsat ve trafik poliçesi fotokopisi,(şirket ise vergi levhası, imza sirküleri fotokopisi) Hangi servise karar verilmişse o servisin telefonu ve açık adresi

11 ÇETİN SİGORTA ACENTELİĞİ LTD ŞTİ
cetinsigorta.net


"KAZA TESPİT TUTANAĞI VE OLASI KAZALARDA YAPMAMIZ GEREKEN İŞLEMLER" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları