Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

PROJENİN UYGULAMA AŞAMALARI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "PROJENİN UYGULAMA AŞAMALARI"— Sunum transkripti:

1 T.C. KORGAN KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ  “KORGAN OKUYOR” PROJESİ DÖNEM RAPORU

2 PROJENİN UYGULAMA AŞAMALARI
Korgan Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen, yürütme komisyonluğunu Korgan Anadolu Lisesinin üstlendiği“Korgan Okuyor ” projesi tarihleri arasında uygulanarak sonuçlandırılmıştır. Projeyi kapsayan tarihlerde okullar, aylık olarak kitap okuma raporlarını ve sınıf bazında okullarda dereceye giren öğrenci bilgilerini İlçe Proje Yürütme Komisyonu’na gönderilmiştir.

3 PROJENİN UYGULAMA AŞAMALARI
Raporlar İlçe Proje Yürütme Komisyonu’na ulaştıktan sonra Şubat ayı içinde Değerlendirme Komisyonu ve İlçe jürisi, ilçede sınıflar bazında dereceye giren öğrencileri mülakata alarak Korgan ilçesinde sınıflar ve kademeler bazında ilçe birincilerini belirlemiştir.

4 PROJENİN SAĞLADIĞI FAYDALAR
İlçede birçok öğrencimize kitap okuma alışkanlığı kazandırılmaya çalışılmıştır. Okumak, doğduğu andan itibaren birçok eğitim süreci geçiren insan için en kolay ve en etkili öğrenme yolu olduğunun öğrencilerimize fark ettirilmesine özen gösterilmiştir. Nüfusumuzun %40’nın hiç kütüphaneye gitmediğini düşünürsek bu projeyle öğrencilerimizi kitap temini için kütüphanelere yönlendirme amaçlanmıştır. Projenin sonucunda uygulanan mülakat ile öğrencilerimizin sadece kitabı okumakla kalmayıp kitabın ana düşüncesini, konusunu kavrayıp ifade etme gücüde ortaya konulmak istenmiştir.

5 Bu Proje Neden Hayata Geçirildi?
Türkiye de gençlerin %70’i hiç okumuyor.  Türkiye de son on yılda kitapçıların büyük bir çoğunluğu kırtasiyeci oldu. Kırtasiyeci raflarının da %85 i kırtasiye,%15 i ise kültür kitaplarına ait. Türkiye de ihtiyaç maddeleri sıralamasında kitap 235.sırada yer alıyor. Türkiye de nüfusun %95 i televizyon seyrediyor. % 5 i ise televizyon seyretmenin yanında kitap okuyor. ( UNESCO Yayınları)

6 Birleşmiş Milletler İnsani Gelişim Raporu'nda, kitap okuma oranında Türkiye, Malezya, Libya ve Ermenistan gibi ülkelerin bulunduğu 173 ülke arasında 86. sırada

7 Türkiye'de Okuma ve İzleme Oranları
Dergi okuma oranı % 4 Kitap okuma oranı Gazete okuma oranı Radyo dinleme oranı % 25 Televizyon izleme oranı % 95 % 4,5 % 22

8 Milli Eğitim Bakanlığının yaptırdığı bir ankette “Niçin kitap okumuyoruz?” sorusuna verilen cevaplar: %50,2 Kitap okuma alışkanlığım yok, %16,6 Yeterince zamanım yok, %10,6 Boş zamanım çok yoğun geçiyor. %10,5 Televizyon ve Facebook tercih ediyorum %4,6 Kitap fiyatları pahalı, %3,4 Derslerim çok yoğun, %1,9 Diğer sebepler ve geriye kalan cevapsız.

9 Kitap Üzerine İstatistik Bilgiler
Toplam nüfusu sadece 7 milyon olan Azerbaycan'da kitaplar ortalama tirajla basılırken, Türkiye'de bu rakam civarında basılmaktadır. Gelişmiş ülkelerde kişi başına düşen yıllık kitap alımı, ortalama 100 ABD doları, Türkiye'de ise bu rakam 10 ABD dolarının altındadır Japonya'da kişi başına düşen kitap sayısı yılda 25, Fransa'da 7 iken, Türkiye'de ise yılda 12 bin 89 kişiye 1 kitap düşüyor. Japonya'da yılda 4 milyar 200 milyon kitap basılıyor. Türkiye'de sadece 23 milyon.

10 “Korgan Okuyor” Projesi İstatistik Bilgileri
185,533 İlkokul öğrencilerinin okuduğu toplam sayfa sayısı 230,800 Ortaokul öğrencilerinin okuduğu toplam kitap sayfa sayısı 224,250 Lise öğrencilerinin okuduğu toplam kitap sayfa sayısı 640,583 Korgan İlçesinin okuduğu toplam sayfa sayısı 3202 Ortalama okunan kitap sayısı

11 Okuma Alışkanlıkların En ASİLİDİR
Arkadaşlarınıza Babanıza Annenize Okuduğunuz kitapları ANLATIN

12 Sahilde güneşlenirken yada uyumadan önce kitap okuyabilirsin.
Kitap okuma alışkanlığı kazanmak için öneriler Kitap okumaya vaktin mi YOK? Otobüs, tren, taksi ve uçak gibi ulaşım araçlarında seyahat ederken zorunlu olarak geçen boş zamanlar da kitap okuyarak değerlendirilebilecek anlardır. Özellikle bekleme yapılan yerlerde kitap okumak, geçirilen zamanı hem zevkli hale getirecek hem de kişinin yeni bir şey daha öğrenmesine vesile olacaktır. Sahilde güneşlenirken yada uyumadan önce kitap okuyabilirsin.

13 Biz de Korgan’da Öğrencilerimize Kitap Okuttuk. Hem de Her Yerde…

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24 Okumak, kadın ve erkek her Müslüman’a farzdır. (Hz. Muhammed)
Okuma ateşi bir kere tutuşunca artık sönmez. (V.Hugo) Kitaplar akıl insanların bahçeleridir. (Hz. Ebubekir)

25 Okumak sizi 3 şeyden kurtarır: Can sıkıntısı, kötü alışkanlıklar, yoksulluk.
Ne iş yaparsanız yapın, ama okuyarak yapın.


"PROJENİN UYGULAMA AŞAMALARI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları