Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Gözlerini severim en çok, Gökteki yıldızlardan parlak; Bir parça da ba ş tan çıkarak. Dans edelim gel! Ne halleri vardı, sahiden, Bedbaht a ş ı ğ ı berbat.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Gözlerini severim en çok, Gökteki yıldızlardan parlak; Bir parça da ba ş tan çıkarak. Dans edelim gel! Ne halleri vardı, sahiden, Bedbaht a ş ı ğ ı berbat."— Sunum transkripti:

1 Gözlerini severim en çok, Gökteki yıldızlardan parlak; Bir parça da ba ş tan çıkarak. Dans edelim gel! Ne halleri vardı, sahiden, Bedbaht a ş ı ğ ı berbat eden onun için hotu zaten. Dans edelim gel! Doldrulamadı hala yeri, Gülden a ğ zının öpücükleri Kalbimde öldü ğ ünden beri. Dans edelim gel! Dizi dibinde oturdu ğ um Zamanları hatırlıyorum; Bu, i ş te bütün varım yo ğ um. Dans edelim gel! Paul Verlaine DANS EDEL İ M GEL

2 İ lk günden hatırlarım etrafını saça ğ ın, Bir asma ku ş atırdı körpe filizleriyle. Kokularla cezbedip küçük, çapkın ku ş ları, Bu ğ ulu taneleri uzardı pencereye. O baldan salkımları bize yakla ş tırırdı Uzatarak annemiz bembeyaz ellerini, Biz,onun çocukları geri verirdik tekrar Ku ş lara üzümleri, emilmi ş dallarını. Seneler aktı gitti, artık ne ku ş, ne anne Biçare ya ş lı asma sarardı ve çürüdü. Kapıyı, duvarları vah ş i otlar bürüdü, Ve ben, ben a ğ lıyorum, o günlerin pe ş inde. ESK İ EV (Alphonso de Lamartine )

3 Ne giydi ğ ini yaz bana! Sıcak tutuyor mu? Uyudu ğ un yeri yaz bana! Yumu ş ak mı? Nasıl göründü ğ ünü yaz bana! Yüzün aynı mı? Neyi özledi ğ ini yaz bana! Kolumu mu? Nasıl oldu ğ unu yaz bana! Rahat mı? Sana neler yaptıklarını yaz bana! Cesaretin yetti mi? Ne yaptı ğ ını yaz bana! iyi ş eler mi? Neler dü ş ündü ğ ünü yüz bana! Beni mi? Sorulardır sana bütün verebildi ğ im Ve gelen yanıtları kabullenmeliyim Yorgunsan, uzatamam sana elimi. Ya da açsan seni besleyemem sanki bu dünyüdü hiç yokmu ş um Unutmu ş um gibi seni. (Çeviren: Turgay Fi ş ekçi) SORULAR(Bertolt Brecht)

4 Ah o yarıda kalan öpü ş lerin ate ş i, Kalplerimizi yakan, O serin ak ş amlarda ko ş arız deli gibi Bulamayız o yeri. Kaç kere yarım kaldı. Kaç kere... sarma ş dola ş, Ben ra ş eler içinde. Arzu içinde yanan dudaklarımda tela ş, Seninkilerde tela ş... Olmayacak bugün de. Bir tek defa öpü ş sek ş öyle bir kana kana Rahat ölebiliriz. Ate ş ça ğ ırıyor bak, gitmem lazım o yana. Neden daha acaba biz Vakit geçirmekteyiz? (Türkçesi: O.Veli Kanık) YARIDA KALAN(Endre Ady)

5 Seni - yalnız seni der yüre ğ im Yalnız seni - yalnız seni - yalnız seni Günümde gecemde nice tutkularım Seni der - yalnız seni - yalnız seni Bir ı ş ık dile ğ i ş avklanır karanlıklarda Derininden derininden seslenir bilincin Yalnız seni der - yalnız seni - yalnız seni Nasıl çarparsa vargücüyle karayel Durgunlu ğ a suskunlu ğ u -son- diye Öyle çarpar a ş kına ba ş kaldırı ş ım Öyle çarpar - öyle ses verir acılı : Yalnız seni der - yalnız seni - yalnız seni - yalnız... SEN İ, YALNIZ SEN İ (Rabindranath Tagore )

6 İ lk günden hatırlarım etrafını saça ğ ın, Bir asma ku ş atırdı körpe filizleriyle. Kokularla cezbedip küçük, çapkın ku ş ları, Bu ğ ulu taneleri uzardı pencereye. O baldan salkımları bize yakla ş tırırdı Uzatarak annemiz bembeyaz ellerini, Biz,onun çocukları geri verirdik tekrar Ku ş lara üzümleri, emilmi ş dallarını. Seneler aktı gitti, artık ne ku ş, ne anne Biçare ya ş lı asma sarardı ve çürüdü. Kapıyı, duvarları vah ş i otlar bürüdü, Ve ben, ben a ğ lıyorum, o günlerin pe ş inde. ESK İ EV(Alphonso de Lamartine)


"Gözlerini severim en çok, Gökteki yıldızlardan parlak; Bir parça da ba ş tan çıkarak. Dans edelim gel! Ne halleri vardı, sahiden, Bedbaht a ş ı ğ ı berbat." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları