Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SİMÜLATÖRLER MERKEZİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SİMÜLATÖRLER MERKEZİ."— Sunum transkripti:

1 SİMÜLATÖRLER MERKEZİ

2 Faaliyetler Eğitim Araştırma Geliştirme Kurslar Sosyal faaliyetler

3 Eğitim Faaliyetleri Maritime Practical Studies:
Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Programının 5.YY, Güz dönemi dersidir. Haftada 8 saat olarak verilmekte olan dersi ortalama öğrenci sayısı 120 kişidir.

4 Eğitim Faaliyetleri Ship Management:
Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Programının 8.YY. Bahar dönemi dersidir.

5 Eğitim Faaliyetleri Bridge Team Management: Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümünün SUNY Programının 8.YY bahar dönemi dersidir.

6 Eğitim Faaliyetleri Y. Lisans derslerinin birçoğu simülatör merkezinceki CBT odasında veya konferans salonunda verilmiştir.

7 Eğitim Faaliyetleri Gemiadamlarına Yönelik Sertifikasyon Kursları:
Bu eğitimlerin bir kısmı Denizcilik Müsteşarlığının Fakültemizi yetkilendirmesi ile verilmektedir. Bir kısmı ise özel olarak Fakültemiz tarafından organize edilmektedir

8 Eğitim Faaliyetleri BTM/BRM; Bridge Team/Recource Management (Köprüüstü Takım/Kaynak Yönetimi) ECDIS; Electronic Chart Display Information System (Elektronik Harita ve Bilgi Sistemi) SHT; Ship Handling Training (Uygulamalı Gemi Manevrası Eğitimi) ERTM ; Makine Dairesi Takım Yönetimi Eğitimi CH; Yük ve Balast İşlemleri Tanker Simülatörü Eğitimi VTS: Vessel Traffic System (Gemi Trafik Hizmetleri ) ERS: Engine Room Simulatör (Makine Dairesi Simülatörü) CBT: Computer Based Training (Bilgisayar Temelli Eğitim) GMDSS: Global Maritime Distress and Safety System (Küresel Deniz Tehlike ve Emniyet Sistemi)

9 Simülatörler merkezinde toplam 277 gemi adamına mezuniyet sonrası sertifikasyon eğitimleri olarak kurslar verilmiştir.

10

11 2010 Yılında simülatörde verilen kurslar
Elektronik Harita Gösterim ve Bilgi Sistemi Genel Operatör Kursu (ECDIS) Köprüüstü Kaynak Yönetimi Köprüüstü Takım Yönetimi(BRM/BTM TRAINING COURSE) Uygulamalı Gemi Manevrası Eğtimi(SHIPHANDLING TRAINING) Kılavuz Kaptanlık Temel EğitimiKılavuz Kaptanlık Temel EğitimiKılavuz Kaptanlık Temel Eğitimi ERTM Makine Dairesi Takım Yönetimi Eğitimi )(ENGINE ROOM TEAM MANAGEMENT TRAINING COURSE)

12 Araştırma ve Geliştirme
15 Mart 2009 tarihli ve sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Kıyı Tesisi Yapım Taleplerinin Değerlendirilmesine dair Tebliğ (Tebliğ No: 20009/2) de belirtilen modelleme raporunun ve fizibilite raporunun hazırlanması.

13 Eğitim Faaliyetleri Liman bölgesine ait, topografik, meteorolojik ve oşinografik verilerin toplanması ve analiz edilmesi, Liman trafiğine ait verilerin analiz edilmesi, Eş zamanlı benzetim (Real Time Simulation-RTS) kullanılarak uygulamaların yapılması, Uygulamaların; kılavuz kaptanlar nezaretinde gerçekleştirilmesi, Uygulamalar sonucunda elde edilen verilerin Risk Değerlendirme Modeline uygulanması, Modelden elde edilen sonuçların risk analizinin ve risk değerlendirmelerinin yapılması; Yapılan tüm çalışmaların, uygulamaların ve elde edilen sonuçların rapor haline getirilmesi. (Modelleme raporu hazırlanması) Fizibilite Raporu için gereken verilen toplanması ve analiz edilmesi; raporun 15 Mart 2009 tarihli ve sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Kıyı Tesisi Yapım Taleplerinin Değerlendirilmesine dair Tebliğ (Tebliğ No: 20009/2)’ de belirtilen formatta hazırlanması.

14 Modelleme raporu safhaları
(1) Alan oluşturma / düzeltme fonksiyonu (2-3 gün) (2)Trafik akışını oluşturma / düzeltme fonksiyonu (2 gün) (3)Senaryo oluşturma / düzeltme fonksiyonu (2 gün) (4) Senaryo uygulama (5-10 gün) (5) Değerlendirme, risk analizi (2 gün) (6) Rapor haline getirme (2 gün) Toplam 20 gün (net), brüt (2,5-3 ay)

15 Eğitim Faaliyetleri (1) Alan oluşturma (2-3 gün) 2 kişi
(2)Trafik akışını oluşturma / (2 gün) 1 kişi (3)Senaryo oluşturma / düzeltme fonksiyonu (2 gün) 2 kişi (4) Senaryo uygulama (5-10 gün) kapt. kılavuz kpt. 3-4 kişi (5) Değerlendirme, risk analizi (2 gün) (1 kişi) (6) Rapor haline getirme (2 gün) (2 kişi) (7) Teknik servis 1-2 kişi sürekli toplam 7-8 öğretim elemanı + kılavuz kaptanlar

16 MALİ YAPI Simülatör merkezine yapılan demirbaş alımları ve müstehlik malzeme alımlarında, genel olarak verilmekte olan kurslardan kazanılmış ve SEM ile kurulan koordinasyonlarla satın alınma suretiyle kazanılmıştır.

17 MALİ YAPI Yapılan proje ve kurslardan kazanılan döner sermayede birikmekte olan öğretim üyesi payından ve hizmet malzeme alımı paylarından simülatörün ve fakültenin ihtiyacı olan bazı malzeme alımlarının masraflar karşılanmaktadır.

18 MALİ YAPI PROJE ADI VE KONUSU BAŞLAMA VE TESLİM TARİHİ
Alsancak Kruvaziyer Limanı Gemi Manevra Simülasyon Modelleme Raporu Altıntel Limanı ve Terminal İşletmeleri A.Ş BP Gemlik Tesisleri Deplasman Tonajlı Tankerler için Yeni Yanaşma Yapısı Projesi Kapsamında Gemi Manevra Simülasyonu Ceyhan İskelesi ve Dolgu Alanı Projesi Modelleme Raporu Yeni İmar Planı Çerçevesinde BP Gemlik Tesisleri’nin Mevcut Hali ile ilgili Gemi Manevrası Simülasyonu-Modelleme Raporu Ambarlı Ro-Ro İskele Projesi Modelleme Raporu PETKİM Petrokimya A.Ş. Aliağa Limanı Modelleme Raporu Vopak Terminali /Limanı Gemi Manevra simülasyonu modelleme Raporu Kocaeli İli Körfez İlçesi 1440 Ada 1 Parsel Önü Tüpraş İzmit Rafinerisi B Bölgesi (Eski Petkim Tesisleri) İskelesi ve Rıhtımı Gemi Manevrası Simülasyonu Modelleme Raporu Petrol Ofisi Aliağa Terminali Modelleme Raporu Limaş Limanı Gemi Manevrası Simülasyonu Modelleme Raporu

19 İhtiyaçlar Köprüüstü ve Makine Simülatörleri için yeni projeler.
Bilgisayar programlama ve gemi inşa ile ortak gemi modeli oluşturma. Römörkör simülatörü.


"SİMÜLATÖRLER MERKEZİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları