Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

E Y L E M 3. 1 Avrupa Birliği Komşu Ülkeleri İle İş Birliği PROGRAMI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "E Y L E M 3. 1 Avrupa Birliği Komşu Ülkeleri İle İş Birliği PROGRAMI."— Sunum transkripti:

1 E Y L E M 3. 1 Avrupa Birliği Komşu Ülkeleri İle İş Birliği PROGRAMI

2 Bu eylem dünyanın diğer bölgeleriyle yaygın eğitim ve gençlik alanında değişimleri ve işbirliğini geliştirmeyi amaçlar. Amaç AB sınırlarının dışında da gençlik programının temel hedeflerini yaymaktır.

3 - 27 adet Avrupa Birliği (AB) Üyesi Ülke - Avrupa Serbest Ticaret Alanı (EFTA) Ülkeleri:Norveç, İzlanda, Lihtenştayn, İsviçre - Adaylık sürecindeki ülkeler: Türkiye ve Hırvatistan Komşu Ortak Ülkeler: Program Ülkeleri:

4 EYLEM 3.1 Avrupa Birliği Komşu Ülkeleriyle İş Birliği a- Gençlik Değişimleri EYLEM 3.1 Avrupa Birliği Komşu Ülkeleriyle İş Birliği a- Gençlik Değişimleri Eylem 1.1 ile neredeyse aynıdır. Tek farkı bu Eylemde Komşu Ortak Ülkelerden de ortak alınabilmesi ve yalnızca kuruluşların başvurabilmesidir.

5 Kimler katılabilir?  Program ülkelerinden birinde ya da Komşu Ortak Ülkeler’de yasal olarak ikamet eden ve prensipte yaşları 13 ile 25 arasında olan genç grupları, Gençlik Değişimine katılabilirler.  En az bir adet AB üyesi olmak üzere, iki, üç veya daha fazla Program ülkesinden* grupların katılımı ile olabilir.

6 Katılımcı Sayısı  Grup liderleri hariç, en az 16 en çok 60’dır. Program Süresi  Seyahat süresi hariç en az 6 en çok 21 gün arasında olmalıdır. Ancak, konaklanılan sürenin en az 6 gece olması gerektiği unutulmamalıdır.

7 Sağlanan İmkanlar Harcama ÇeşidiGençlik Programının Katkısı  Yolculuk Masrafları  Faaliyet Yolculuk Masraflarının %70’i  Ön Hazırlık Ziyareti (ÖHZ) yolculuk masraflarının %100’ü  Proje Masrafları  32 € sabit oran x katılımcı sayısı x faaliyet gün sayısı  İstisnai Masraflar  Aşı ve vize masrafları % 100’ü  ÖHZ diğer masrafları ( 46 € harcırah x gün x kişi sayısı)

8 Proje İsmi Gökkuşağı Olmadan Asla / Never Without Rainbow Süre 7 Gün Gerçekleştiren NICS (National and International Community Service) Club-Ulusal ve Uluslararası Toplum Hizmetleri Kulübü Konusu Adapazarı ve İstanbul’da 7 gün devam eden proje boyunca gençlik bilgilendirmesi, ırkçılık / yabancı düşmanlığı ile mücadele konuları kapsamında atölye çalışmaları düzenlenmiş, gençlerin ırkçılık/yabancı düşmanlığı ile mücadele konusunda bilinçli bireyler olmaları için paylaşımlarda bulunmaları sağlanmıştır. İçerik Irkçılık / yabancı düşmanlığı ile mücadele konulu tartışma çalıştayları, ırkçılık konulu film gösterimi, drama çalışmaları, sportif etkinlikler, çevre gezileri, kültürel geceler Finansmanı 1. Yolculuk Masrafları : (3.803,08 €) a. (%70) 3.803,08 € b. - 2.Proje Masrafları : 32€ x 25 kişi x 7 gece = 5.600 € 3. İstisnai Masraflar: (200 €) a. 200 € (vize) b. - Toplam: 9.603,08 € Katılımcılar Yunanistan, Romanya, Gürcistan, Ermenistan ve Türkiye’den toplam 25 kişi Örnek Uygulama

9 Eylem 4.3 ile neredeyse aynıdır. Tek farkı bu Eylemde Komşu Ortak Ülkelerden de ortak alınabilmesi ve yalnızca kuruluşların başvurabilmesidir. EYLEM 3.1 Avrupa Birliği Komşu Ülkeleriyle İş Birliği b- Eğitim ve Ağ Kurma EYLEM 3.1 Avrupa Birliği Komşu Ülkeleriyle İş Birliği b- Eğitim ve Ağ Kurma

10 Faaliyet Süresi (iş günü) Katılımcı sayısıKuruluş sayısı İşbaşı Eğitimi 10-20En fazla 2 En fazla 2 (1 AB’den 1 KOÜ’den) Fizibilite Ziyareti 2-3En fazla 2/Kuruluş En az 2 (1 AB’den 1 KOÜ’den) Değerlendirme Toplantısı 1050 En az 4 (1 AB’den 2 KOÜ’den) Çalışma Ziyareti Ortaklık Oluşturma Faaliyeti Seminer Eitim Kursu Ağ kurma 3-15 aySınır yok En az 6 (1 AB’den 3 KOÜ’den)

11 FİNANSMAN KURALLARI Katılımcıların seyahat masrafları: Seyahat masraflarının %70’i. Proje Masrafları Birim Maliyet Ölçekleri: Çalışma Ziyareti, Değerlendirme Toplantısı, Seminer, Ortaklık Oluşturma Faaliyeti ve Eğitim Kursu için: 54 Avro/gün/katılımcı. 48 Avro/gün/katılımcı (Faaliyet Komşu Ortak ülkelerden birinde gerçekleşecek ise) İşbaşı Eğitimi, Fizibilite Ziyareti için: 43 Avro/gün/katılımcı 35 Avro/gün/katılımcı (Faaliyet Komşu Ortak ülkelerden birinde gerçekleşecek ise) İstisnai masraflar: %100’e kadar.

12 GENÇLİK PROGRAMI İLE İLGİLİ SİTELER  Gençlik Programı (Türk Ulusal Ajansı): http://www.genclik.gov.tr http://www.genclik.gov.tr  Gençlik Programı (Avrupa Komisyonu): http://europa.eu.int/comm/youth/ AB EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI (ULUSAL AJANS) Mevlana Bulvarı No:181 06520 Balgat/ANKARA  Adres: Mevlana Bulvarı No:181 06520 Balgat/ANKARA  Telefon : 0 312 409 60 00  Faks : 0 312 409 60 98  Eposta : bilgi@ua.gov.tr

13


"E Y L E M 3. 1 Avrupa Birliği Komşu Ülkeleri İle İş Birliği PROGRAMI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları