Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

VAZGEÇİLMEZ ADAM Kurumsallaşmamış şirketlerde görülen en büyük hastalıklardan biri de yeri doldurulmaz adam yaratmaktır. Bu adamları yaratan ise tepe.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "VAZGEÇİLMEZ ADAM Kurumsallaşmamış şirketlerde görülen en büyük hastalıklardan biri de yeri doldurulmaz adam yaratmaktır. Bu adamları yaratan ise tepe."— Sunum transkripti:

1

2 VAZGEÇİLMEZ ADAM Kurumsallaşmamış şirketlerde görülen en büyük hastalıklardan biri de yeri doldurulmaz adam yaratmaktır. Bu adamları yaratan ise tepe yöneticilerdir. Bu adamları diğerlerinden ayırmak çok kolaydır.Bunlar yıllık izin kullanmaz ve kullandırmazlar.Hele birkaç gün işinden uzak kalmışsa, sık sık işyerini telefonla arar, uzaktan kumandayla direktifler yağdırırlar. Birlikte çalıştığı personele sorumluluk verir, yetki devretmezler. Bu gibi yöneticiler astlarını ezer ve çoğu zaman çevresini yeteneksiz kişilerle doldurarak kendilerini tatmin ederler.Yeri doldurulamayacak adam herhangi bir nedenle iş yerine gelemediğinde bir üst yöneticinin onun yerine bakması gerekir. Minicik sorunlar onun yokluğunda bazen acil durumlara hatta krize dönüşebilir.Çünkü işin püf noktası vazgeçilmez kişinin kıskanç beyninde saklıdır.Bu tür yönetici işten çıkarılma korkusunu devamlı yaşayarak kıskanç beyni ile beraber şirket dinamizmini ve enerjisini yok eder.

3 Konuyla ilgili otoriteler vazgeçilmez adamların sorununa şöyle bir çözüm getiriyor. “Vazgeçilmez adamı en az 3 haftalığına yıllık izne çıkarın ve işyerini aramamasını sağlayın. Onun yokluğunda çalıştığı bölümdeki faaliyetleri, yetki ve sorumlulukları elden geçirin. İşin akışına göre yeni bir sistem kurun. Böylece hem onu, hem ekibini, hem de şirketinizi kurtarmış olacaksınız.” Çevrenizde size vazgeçilmez adam diye bakılıyorsa derhal önlem alın. İşyerinden ayrıldığınızda veya emekli olduğunuzda sizin için “ O yeri doldurulamayacak bir kişi demesinler.” Kolayca vazgeçilir ve bünye içinden yeri doldurulabilir bir kişi olduğunuzda çalıştığınız iş yeri kurumsallaşmış demektir.

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32


"VAZGEÇİLMEZ ADAM Kurumsallaşmamış şirketlerde görülen en büyük hastalıklardan biri de yeri doldurulmaz adam yaratmaktır. Bu adamları yaratan ise tepe." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları