Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İSİM UZAYLARI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İSİM UZAYLARI."— Sunum transkripti:

1 İSİM UZAYLARI

2 İsim Uzayı Nedir? Bir programın organizasyonu ve erişebilirliği üzerinde size daha fazla kontrol sağlayan C# özelliğidir .”Namescapes” olarak da bilinir. İsim uzayları program yazmanın en önemli parçasıdır ve daha çok yazılan kodların tekrar kullanılabilirliğini artırmak için geliştirilmiştir.

3 İsim Uzayı Nedir? Yazılan kodlarla program büyüdükçe iki sorun ortaya çıkar. 1.Büyük programları anlamak ve bakımını yapmak küçük program parçacıklarına göre çok daha zordur. 2.Daha fazla kod, ad, metot, sınıf demektir. Programda kullanılan ad sayısı arttıkça iki ya da daha fazla adın çakışma ihtimali, dolayısıyla projenin hata verme olasılığı da artar.

4 İsim uzayları(ad alanları) bu problemlerin çözümünde bize büyük kolaylıklar sağlarlar. Örneğin, aynı adla iki sınıf, farklı isim uzaylarında yer alıyorlarsa birbirine karıştırılmaz.

5 Using İfadesi Using ifadesi, kapsama ad alanı getirir yani kullanılacak nesneleri ve sınıfları, artık ait oldukları ad alanları ile nitelendirmek gerekmez.

6 Grafiksel Arayüz

7 Nesne Ekleme

8 Nesneye Kod Yazma

9 Eklenen buton nesnesi üzerine çift tıklandığında Oluşturulan grafiksel form uygulamasında bulunan tüm nesnelere ait kodlar bu dosya içerisinde tutulur.

10 MERVE TOPRAK 11-C/109


"İSİM UZAYLARI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları